Koko Suomi leipoo: Petrin pulleat churrot
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Petri leipoi kahdenlaisia churroja ja dippikastiketta.
Petrin pulleat churrot
- 250 ml vettä
- 250 vehnäjauhoja
- 70 g voita
- 1 rkl sokeria
- ripaus suolaa
- 1 rkl kanelia
- 3 kananmunaa
- öljyä paistamiseen
Petrin perunaiset churrot
- 125 g vehnäjauhoja
- 125 g perunamuusijauhetta
- 250 - 300 ml vettä
- 300 ml täysmaitoa
- loraus öljyä
- ripaus suolaa
- ½ tl muskottipähkinää
- 2 keltuaista
- öljyä paistamiseen
Suklaadippi
- 100 g suklaata (70%)
- 125 ml kermaa
- 1–2 tl tuoretta punaista silputtua chiliä
- + muutama minichili koristeeksi
Dippikastike
- 2 dl ranskankermaa
- ¼ sitruunan kuori
- 1 rkl sitruunanmehua
- ripaus suolaa
- ripaus pippuria
- ½ dl silputtua ruohosipulia
- muutama ruohosipulin oksa koristeeksi
Valmistusohje
Pulleat churrot:
1. Kiehauta vesi isossa kattilassa tai laakealla paistinpannulla. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon siivilöity jauho, suola, sokeri ja kaneli. Anna seoksen jäähtyä hetki. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen sähkövatkaimella niin että saat lopulta tasaisen taikinan. Anna taikinan levätä hetki.
2. Lusikoi taikina pursotinpussiin tai churropursottimeen, jossa on suuri tähtitylla. Kuumenna öljy friteerauskeittimessä 180 asteeseen. Pursota kuumaan öljyyn noin 10 cm:n mittaisia taikinapötköjä. Katkaise taikina saksilla. Paista kummaltakin puolelta kunnes churrot ovat kullankeltaisia. Aseta ne valumaan lautaselle talouspaperin päälle. Kierittele churroja kaneli-sokeriseoksessa.
Perunaiset churrot:
3. Sekoita jauhot kiehautettuun vesi-maitoseokseen. Lisää öljy ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä hetki. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen niin että saat lopulta tasaisen taikinan. Anna taikinan levätä hetki.
4. Lusikoi taikina churropursottimeen. Kuumenna öljy friteerauskeittimessä +180 celsiusasteeseen. Pursota kuumaan öljyyn noin 10 cm:n mittaisia taikinapötköjä. Paista kummaltakin puolelta kunnes churrot ovat kullankeltaisia. Aseta ne valumaan lautaselle talouspaperin päälle.
Suklaadippi:
5. Kuumenna kerma yhdessä suklaan kanssa kattilassa ja lisää joukkoon chili.
Dippikastike:
6. Yhdistä aineet keskenään ja siirrä kastike jääkaappiin maustumaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti