Koko Suomi leipoo: Petrin korea raakakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden viidennen jakson taitotehtävässä Petri leipoi korean raakakakun suklaa-taatelipohjalla.
Suklaa-taatelipohja
- 5 isoa tai 10 pientä kuivattua taatelia
- 0,75 dl kaurahiutaleita
- 2 rkl raakakaakaojauhetta
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- 1 rkl vettä
- 1 tl kanelia
Kookoskerma
- 4,75 dl liotettuja cashewpähkinöitä
- 2,5 dl kookoshiutaleita
- 1,75 dl kookosöljyä
- 1,25 dl agavesiirappia tai hunajaa
- 1 rkl vaniljauutetta
- 0,5 – 0,75 dl vettä
- mansikoita
Mangokerma
- 125 g liotettuja cashewpähkinöitä
- 50 g sitruunamehua
- 40 g agavesiirappia
- 45 g kookosöljyä
- 40 g vettä
- 100 g soseutettua mangoa
- kuivattua, pieneksi kuutioitua mangoa
Mansikkakerma
- 1dl liotettuja cashewpähkinöitä
- 250 ml kookoskermaa
- 6 mansikkaa
- ½ banaani
- 1 tl hunajaa
- 1 rkl kookosöljyä
- 2 rkl kookoshiutaleita
- mansikoita koristelua varten
Valmistusohje
1. Mittaa kaikki pohjan aineet teholeikkuriin ja soseuta ne.
2. Kaada seos korkeaan, halkaisijaltaan noin 15 cm:n irtoreunavuokaan ja painele se tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
3. Pane vuoka pakastimeen jähmettymään.
4. Mittaa kaikki kookoskerman aineet teholeikkuriin ja soseuta ne.
5. Leikkaa mansikat puoliksi pituussuunnassa ja vuoraa niillä vuoan reuna niin että leikattu puoli on kiinni vuoan reunassa.
6. Kaada kookoskerma vuokaan.
7. Pane vuoka pakastimeen jähmettymään.
8. Mittaa kaikki mangokerman aineet teholeikkuriin ja soseuta ne.
9. Asettele kuivatut mangonpalat edellisen kerroksen päälle.
10. Kaada mangokerma vuokaan.
11. Pane vuoka pakastimeen jähmettymään.
12. Mittaa kaikki mansikkakerman aineet teholeikkuriin ja soseuta ne.
13. Aseta seos jääkaappiin jähmettymään.
14. Siirrä seos pursotinpussiin ja pursota se kakun päälle.
15. Siirrä kakku pakastimeen jähmettymään.
16. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta