Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Perinteistäkin perinteikkäämpi Pork Pie

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 19.11.2018 20:52

MTV LIFESTYLE

Täyte

  • 500 g sianjauhelihaa tai nauta-sikajauhelihaa
  • 2 tl salviaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 1,5 tl mustapippurirouhetta

Kuoritaikina

  • 300 g vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 munan keltuainen
  • ¾ dl vettä
  • 100g voita

Voiteluun

  • 1 muna

Kostutusliemi

  • 2 dl vettä
  • 1-1,5 rkl lihafondia
  • 2 liivatelehteä

Makea gutney

  • 2 omenaa
  • 1 nektari
  • 1 rkl etikkaa (esim. valkoviini)
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

Kuutio omenat ja nektari pieniksi kuutioiksi. Karamellisoi voin ja sokerin kanssa hedelmiä hetki pannulla. Lisää etikka ja loput mausteet. Anna hautua hetki, kunnes hedelmät pehmenneet. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Laita uuni kuumenenmaan 200 asteeseen.

Valmista taikina. Laita jauhot ja suola kulhoon ja sekoita ne, tee jauhoihin kolo ja kaada hieman vatkattu keltuainen siihen. Sekoita hyvin. Laita kattilaan vesi ja voi. Anna seoksen kiehahtaa ja kaada sen jälkeen jauhojen joukkoon. Sekoita puuhaarukalla taikina nopeasti tasaiseksi palloksi. Kääräise taikina kelmuun tai muovipussiin ja nosta kylmään täytteen teon ajaksi.

Valmista täyte. Laita sianliha ja mausteet kulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele muffinssivuoka vuokaspreillä.

Ota taikina pakastimesta ja kauli hieman jauhoja apuna käyttäen se ohueksi levyksi. n. 2–3 mm. Varaa 2 erikokoista juomalasia, taikinasta isommalla lasilla 12 kiekkoa ja painele ne muffinssipellin koloihin. Painele vielä 12 kiekkoa kansiksi pienemmällä lasilla ja paina niihin keskelle reikä (esim. iso aukkoisella mehupillillä tai ympyrän muotoisella tyllalla). Tee lopusta taikinasta koristeita piirakoiden päälle.

Täytä piiraat lihatäytteellä, voite piiraan reunat hyvin ja paina pienemmät taikina kiekot kannesiksi. Voitele piiraat hyvin ja asettele koristeet päälle ja voitele ne.

Paista piirakoita 200 asteessa ensin 20min ja laske sen jälkeen uuniin lämpö 180. Jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia, kunnes piiraat on kauniin kullan ruskeita.

Jäähdytä piiraita hetki ja ota ne pois vuuasta. Laita piiraat siksi ajaksi kylmään, kun valmistat lihaliemen.

Laita liivatteet kylmään veteen. mittaa kattilaan vesi ja lihafondi. Kuumenna seos kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon turvonneet liivatteet. Kaada lihaliemi piirakoiden keskellä olevasta reiästä mehevöittämään piirakan täytettä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kukkaan puhjennut juustopiiras, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Lena’s cheezy potato pie, Lenan reseptiKoko Suomi leipoo: Cheddar-peruna-sipulipiirakka, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: British chicken pie, Kristan reseptiKoko Suomi leipoo: Englantilainen perunasipulipiirakka, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Alexanderin-kaalipiirakka
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaSuolaiset leivonnaisetLihapiirakkaLeivonta

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä leivottiin kansainvälisiä herkkuja. Iso-Britannia toimi Sannan ja näiden lihapiirakoiden inspiraationa.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti