Koko Suomi leipoo: Pehtoorin pusupullat
Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat leipovat Pehtoorin pusupullat.
Pullataikina
- 175 g täysmaitoa
- 400 g Sunnuntai- erikoisvehnäjauhoja
- 70 g kidesokeria
- 70 g voita huoneenlämpöisenä
- 8 g rouhittua kardemummaa
- 25 g tuorehiivaa
- 6 g suola
- 1 kananmuna
- Täytteet
Lemoncurd
- 1 sitruunan mehu + kuori raastettuna
- 160 g tomusokeri
- 1 kpl kananmuna
- ½ rkl maizena
- 40 g voita
Vadelmahillo
- 125 g Pakkasmarjan pakastevadelmia
- 60 g hillosokeria
- 2 tl vettä
Voitelu
- kananmuna
Koristelu
- voisulaa ja sokeria
Valmistusohje
LEMON CURD: Yhdistä kattilassa sitruunan mehu ja kuori, tomusokeri, maizena ja kananmuna. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä, kunnes seos sakenee. Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Sekoita rakenne auki ennen käyttöä ja laita pursotinpussiin.
VADELMAHILLO: Sulata vadelmat ja kiehauta kattilassa veden kanssa. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä hiljalleen koko ajan poristen 15-20 minuuttia. Jäähdytä kylmäksi ennen käyttöä.
PULLATAIKINA JA PULLAT: Yhdistä kaikki pullataikinan ainekset yleiskoneen kulhossa ja vaivaa ensin viisi minuuttia hiljaisella teholla. Nosta tehoja hieman ja vaivaa vielä noin 8-10 minuuttia, kunnes taikinassa on hyvä sitko. Siirrä taikina sivuun hetkeksi liinan alle lepäämään. Jaa levännyt taikina 10: en palaan. Pyörittele palloiksi ja anna kohota, kunnes pallot ovat saaneet noin 50% volyymia lisää. Kaulitse pallo soikeaksi ja keskeltä ohueksi siten, että etu- ja takareuna jää paksuksi. Pursota pullan keskelle lemoncurdia ja vadelmahilloa. Taita soikio kaksinkerroin. Voit kevyesti painaa reunan lautasella kiinni. Kohota pullia, kunnes ne ovat suurin piirtein tuplanneet volyymin. Voitele pullat kauttaaltaan kananmunalla. Paista pullia 225-asteisessa uunissa n.10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Kasta hieman jäähtyneet pullien pusureunat voisulassa ja kidesokerissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa