Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pehtoorin pusupullat

Julkaistu 17.11.2020 13:58

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat leipovat Pehtoorin pusupullat.

Pullataikina

  • 175 g täysmaitoa
  • 400 g Sunnuntai- erikoisvehnäjauhoja
  • 70 g kidesokeria
  • 70 g voita huoneenlämpöisenä
  • 8 g rouhittua kardemummaa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 6 g suola
  • 1 kananmuna
  • Täytteet

Lemoncurd

  • 1 sitruunan mehu + kuori raastettuna
  • 160 g tomusokeri
  • 1 kpl kananmuna
  • ½ rkl maizena
  • 40 g voita

Vadelmahillo

  • 125 g Pakkasmarjan pakastevadelmia
  • 60 g hillosokeria
  • 2 tl vettä

Voitelu

  • kananmuna

Koristelu

  • voisulaa ja sokeria

Valmistusohje

LEMON CURD:  Yhdistä kattilassa sitruunan mehu ja kuori, tomusokeri, maizena ja kananmuna. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä, kunnes seos sakenee.  Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Sekoita rakenne auki ennen käyttöä ja laita pursotinpussiin.

VADELMAHILLO: Sulata vadelmat ja kiehauta kattilassa veden kanssa. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä hiljalleen koko ajan poristen 15-20 minuuttia. Jäähdytä kylmäksi ennen käyttöä.

PULLATAIKINA JA PULLAT: Yhdistä kaikki pullataikinan ainekset yleiskoneen kulhossa ja vaivaa ensin viisi minuuttia hiljaisella teholla.  Nosta tehoja hieman ja vaivaa vielä noin 8-10 minuuttia, kunnes taikinassa on hyvä sitko. Siirrä taikina sivuun hetkeksi liinan alle lepäämään. Jaa levännyt taikina 10: en palaan. Pyörittele palloiksi ja anna kohota, kunnes pallot ovat saaneet noin 50% volyymia lisää. Kaulitse pallo soikeaksi ja keskeltä ohueksi siten, että etu- ja takareuna jää paksuksi. Pursota pullan keskelle lemoncurdia ja vadelmahilloa. Taita soikio kaksinkerroin. Voit kevyesti painaa reunan lautasella kiinni. Kohota pullia, kunnes ne ovat suurin piirtein tuplanneet volyymin. Voitele pullat kauttaaltaan kananmunalla. Paista pullia 225-asteisessa uunissa n.10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Kasta hieman jäähtyneet pullien pusureunat voisulassa ja kidesokerissa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Rypytetty punnuspullaKoko Suomi leipoo: Karin Kumpareikon salaisuusKoko Suomi leipoo: Inkan OmppusumppiKoko Suomi leipoo: KuusipullaKoko Suomi leipoo: ”Paris-Kyoto” -Paris brestit matcha-vadelmatäytteelläKoko Suomi Leipoo -ohjelmassa leivottiin suussasulavia pehtoorin pullia – katso resepti!
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti