Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pasteis de nata

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 15.01.2024 20:10

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kahdeksannessa jaksossa tehtiin pasteis de nata -leivonnaisia.

  • Kokonaisvalmistusaika: 105 min
  • Annosmäärä: 12

Ainekset

  • Voitaikina
  • 150 g (n. 2,5 dl) (jauhot pakastimesta) erikoishienovehnäjauhoja
  • n. 90 ml kylmää vettä
  • Ripaus sokeria
  • Ripaus suolaa
  • 100 g voita

Täyte

    Siirappi

    • 150 g (n. 1 ¾ dl) sokeria
    • 60 ml vettä
    • 25 ml sitruunan mehu
    • 1 kpl kanelitanko
    • Sitruunan kuori

    Vaniljakiisseli

    • 160 ml kuohukermaa
    • 80 ml maitoa
    • ½ kpl vaniljatanko
    • 4 kpl keltuaisia
    • 25 g erikoishienovehnäjauhoja

    Valmistusohje

    VOITAIKINA: Viipaloi voi ja kaulitse se leivinpaperin välissä yhtenäiseksi, tasaiseksi neliöksi. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, suola ja vesi taikinaksi. Kaulitse taikina voilevyä vähän suuremmaksi (pidä tarvittaessa hetki kylmässä). Kääri voilevy kuoritaikinan sisälle. Kaulitse taikina suorakulmion muotoiseksi ja taittele kolmeen osaan. Laita jääkaappiin tai pakastimeen 15 minuutiksi. Ota taikina kylmästä, käännä taikina edellistä kaulauksesta 90 astetta. Kaulitse taikina ja taittele neljään osaan. Laita kylmään tai pakastimeen vähintään 15 minuutiksi. Toista vielä kerran kaulitseminen ja taittele kolmeen osaan. Anna olla kylmässä tai pakastimessa vähintään 20 minuuttia ennen muotoilua. Peitä taikina muovilla huolellisesti kaulintojen välissä.

    TÄYTE: Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Keitä siirappi; laita kattilaan sokeri, vesi, sitruunanmehu ja kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Lisää lämpöä ja keitä siirappimaiseksi.
    Mittaa toiseen kattilaan kuohukerma, maito ja halkaistu vaniljatanko. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos hieman sakenee. Lisää siirappi vaniljakiisselin joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Riko keltuaiset isoon kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Sekoita kiisseli keltuaisten joukkoon (siivilöi tarvittaessa). Anna jäähtyä. 

    MUOTOILU, TÄYTTÄMINEN JA PAISTO: Kaulitse taikina noin 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Kääri tiukahkoksi rullaksi lyhemmältä sivulta. Voit antaa hetken olla kylmässä. Leikkaa tanko vähintään kahteentoista (12) samankokoiseen palaan. Aseta palat foliovuokiin vuokiin kierrepuoli ulospäin. Painele taikinaa varovasti sormilla edeten pohjasta reunoille. (Voit myös ensin kaulita paloja pöydällä kiekon muotoon). Anna pohjien
    olla kylmässä/pakastimessa vähintään 10 minuuttia. Kaada täytettä pohjan päälle. Paista 210 – 240 asteissa uunissa 15 – 20 minuuttia. Laita tarvittaessa paiston loppupuolella uunipelti pasteis de natojen yläpuolelle estääksesi liian tumma paistoväri. Anna hetki jäähtyä ja poista vuoista. 

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Prinsessan iltapäivätee, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Kukkaan puhjennut juustopiiras, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Tarte tatin ja kanelivaahtoKoko Suomi leipoo: SydänpullaKoko Suomi leipoo: Sitruuna-marenkichurroKoko Suomi leipoo: Croissant et Pain au Chocolat
    Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo -reseptit
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti