Mainos

Koko Suomi leipoo: Pasteija

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps11_tekninen_3073
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa teknisenä tehtävänä oli leipoa pasteija.

  • Annosmäärä: 12 kpl

Rahkavoitaikina

  • 250 g Valio voita
  • 250 g Valio maitorahkaa
  • n. 260 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • ½ sipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • pieni pala purjoa
  • 70 g valkokaalia
  • 70 g porkkanaa
  • 1 chili
  • 70 g herkkusieniä
  • n. 1 dl rusinoita
  • 1 rkl rypsiöljy
  • 1 kananmuna
  • n. 1 dl juustoraastetta

Maustamiseen käytettävät raaka-aineet

  • n. 1 rkl siirappi
  • n. 2 tl suola
  • ripaus mustapippuri
  • ripaus valkopippuri
  • n. 1 rkl soijakastike

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

RAHKAVOITAIKINA: Kuutioi kylmä voi. Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin (voi saa jäädä paakuiksi). Kauli taikina noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi ja käännät kolmeen osaan. Toista tämä vielä kaksi kertaa. Suojaa taikina hyvin ja laita kylmään.

TÄYTE: Pilko sipulit ja kasvikset. Kuullota niitä öljyssä pannulla. Lisää rusinat ja mausteet. Keitä hetken ajan, että kasvikset kypsyvät. Jäähdytä seos. Lisää kananmuna ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Mausta. Jäähdytä.

Kauli rahkavoitaikina ja jaa se 12 yhtä suureen osaan (n. 10 x 10 cm). Jaa täyte palojen keskelle. Sivele reunoille kananmunaa ja taita reunat päällekkäin. Käännä ympäri niin, että taitospuoli jää alaspäin. Tee terävällä veitsellä pintaan 4 - 5 viiltoa. Voitele kananmunalla.

Paista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!