Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pasteija

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 29.11.2021 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa teknisenä tehtävänä oli leipoa pasteija.

  • Annosmäärä: 12 kpl

Rahkavoitaikina

  • 250 g Valio voita
  • 250 g Valio maitorahkaa
  • n. 260 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • ½ sipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • pieni pala purjoa
  • 70 g valkokaalia
  • 70 g porkkanaa
  • 1 chili
  • 70 g herkkusieniä
  • n. 1 dl rusinoita
  • 1 rkl rypsiöljy
  • 1 kananmuna
  • n. 1 dl juustoraastetta

Maustamiseen käytettävät raaka-aineet

  • n. 1 rkl siirappi
  • n. 2 tl suola
  • ripaus mustapippuri
  • ripaus valkopippuri
  • n. 1 rkl soijakastike

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

RAHKAVOITAIKINA: Kuutioi kylmä voi. Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin (voi saa jäädä paakuiksi). Kauli taikina noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi ja käännät kolmeen osaan. Toista tämä vielä kaksi kertaa. Suojaa taikina hyvin ja laita kylmään.

TÄYTE: Pilko sipulit ja kasvikset. Kuullota niitä öljyssä pannulla. Lisää rusinat ja mausteet. Keitä hetken ajan, että kasvikset kypsyvät. Jäähdytä seos. Lisää kananmuna ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Mausta. Jäähdytä.

Kauli rahkavoitaikina ja jaa se 12 yhtä suureen osaan (n. 10 x 10 cm). Jaa täyte palojen keskelle. Sivele reunoille kananmunaa ja taita reunat päällekkäin. Käännä ympäri niin, että taitospuoli jää alaspäin. Tee terävällä veitsellä pintaan 4 - 5 viiltoa. Voitele kananmunalla.

Paista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lena’s cheezy potato pie, Lenan reseptiKoko Suomi leipoo: Riitan jouluinen lohikranssiKoko Suomi leipoo: Kaali-kanapiirasKoko Suomi leipoo: Alexanderin-kaalipiirakka Koko Suomi leipoo: Varhaiskaalin piirakkaKoko Suomi leipoo: Kuninkaiden herkku
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti