Koko Suomi leipoo: Pasteija
![Copyright: MTV Oy/ Miira Ojanen. Photographer: Miira Ojanen. Koko_Suomi_leipoo_S7_eps11_tekninen_3073](https://im.mtvuutiset.fi/image/8300540/landscape16_9/1600/900/734fb5f52a9bfbc9668d7e612d6855c0/xq/koko-suomi-leipoo-s7-eps11-tekninen-3073.jpg)
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa teknisenä tehtävänä oli leipoa pasteija.
- Annosmäärä: 12 kpl
Rahkavoitaikina
- 250 g Valio voita
- 250 g Valio maitorahkaa
- n. 260 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- ½ sipulia
- 1 valkosipulin kynsi
- pieni pala purjoa
- 70 g valkokaalia
- 70 g porkkanaa
- 1 chili
- 70 g herkkusieniä
- n. 1 dl rusinoita
- 1 rkl rypsiöljy
- 1 kananmuna
- n. 1 dl juustoraastetta
Maustamiseen käytettävät raaka-aineet
- n. 1 rkl siirappi
- n. 2 tl suola
- ripaus mustapippuri
- ripaus valkopippuri
- n. 1 rkl soijakastike
Voiteluun
- 1 kananmuna
Valmistusohje
RAHKAVOITAIKINA: Kuutioi kylmä voi. Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin (voi saa jäädä paakuiksi). Kauli taikina noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi ja käännät kolmeen osaan. Toista tämä vielä kaksi kertaa. Suojaa taikina hyvin ja laita kylmään.
TÄYTE: Pilko sipulit ja kasvikset. Kuullota niitä öljyssä pannulla. Lisää rusinat ja mausteet. Keitä hetken ajan, että kasvikset kypsyvät. Jäähdytä seos. Lisää kananmuna ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Mausta. Jäähdytä.
Kauli rahkavoitaikina ja jaa se 12 yhtä suureen osaan (n. 10 x 10 cm). Jaa täyte palojen keskelle. Sivele reunoille kananmunaa ja taita reunat päällekkäin. Käännä ympäri niin, että taitospuoli jää alaspäin. Tee terävällä veitsellä pintaan 4 - 5 viiltoa. Voitele kananmunalla.
Paista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka