Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Paris Brest "Kilpapyörän rengas"

Julkaistu 01.02.2021 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmenennessä jaksossa leivottiin paris brest.

Tuulihattumassa

  • 150 g vettä
  • 45 g voita
  • 100 g Sunnuntaierikoisvehnäjauhoja
  • 150 g kananmunaa
  • mantelilastuja

Praline

  • 120 g maitosuklaata
  • 100 g pähkinää
  • karamellia

Mustaherukka-anishilloke

  • 200 g pakaste mustaherukkaa
  • 120 g hillosokeria
  • 3 kpl tähtianista
  • 1 kpl liivatelehti

Mantelikerma

  • 300 g kerma 1
  • 100 g kerma 2
  • 50 g mantelimassaa
  • 50 g maitosuklaata

Valmistusohje

TUULIHATTUMASSA: Kiehauta vesi ja voi. Lisää jauhot ja kypsennä miedolla lämmöllä. Laita massa yleiskoneeseen ja sekoita lavalla kananmuna 3-4 erässä massaan. Pursota taikina pellille (noin 20 cm halkaisija) ja koristele mantelilastuilla. Paista, kunnes pohja on kypsä ja kullanruskea.

PRALINE: Keitä karamelli: 0,5 dlvettä ja 200 g sokeria. Lisää 100 g pähkinöitä. Kaada seos leivinpaperille ja jäähdytä. Murusta seos mahdollisimman pieneksi joko käsin tai blenderillä. Lisää 150 g sulaa maitosuklaata ja sekoita tasaiseksi.

MUSTAHERUKKA-ANISHILLOKE: Keitä mustaherukka, tähtianis ja hillosokeri. Lisää liotettu liivatelehti.

MANTELIKERMA: Keitä kerma 2 ja sekoita sauvasekoittimella mantelimassan ja suklaan joukkoon, jäähdytä. Vaahdota kerma 1 ja lisää ohuena nauhana kerma 2 seos joukkoon.

KAKUN KOKOAMINEN: Halkaise tuulihattu. Laitakeskelle pralinea sekä mustaherukkahilloketta. Päälle mantelikermaa. Aseta kansi ja viimeistele tomusokerilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Annen "Heart of the ocean" – pieni makeaKoko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKoko Suomi leipoo: Oton Kuningatarkukko Koko Suomi leipoo: Vana-Tallinn-kahvileivätKoko Suomi leipoo: Kirpeän makeat eclairit
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti