Koko Suomi leipoo: Paris Brest "Kilpapyörän rengas"
Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmenennessä jaksossa leivottiin paris brest.
Tuulihattumassa
- 150 g vettä
- 45 g voita
- 100 g Sunnuntaierikoisvehnäjauhoja
- 150 g kananmunaa
- mantelilastuja
Praline
- 120 g maitosuklaata
- 100 g pähkinää
- karamellia
Mustaherukka-anishilloke
- 200 g pakaste mustaherukkaa
- 120 g hillosokeria
- 3 kpl tähtianista
- 1 kpl liivatelehti
Mantelikerma
- 300 g kerma 1
- 100 g kerma 2
- 50 g mantelimassaa
- 50 g maitosuklaata
Valmistusohje
TUULIHATTUMASSA: Kiehauta vesi ja voi. Lisää jauhot ja kypsennä miedolla lämmöllä. Laita massa yleiskoneeseen ja sekoita lavalla kananmuna 3-4 erässä massaan. Pursota taikina pellille (noin 20 cm halkaisija) ja koristele mantelilastuilla. Paista, kunnes pohja on kypsä ja kullanruskea.
PRALINE: Keitä karamelli: 0,5 dlvettä ja 200 g sokeria. Lisää 100 g pähkinöitä. Kaada seos leivinpaperille ja jäähdytä. Murusta seos mahdollisimman pieneksi joko käsin tai blenderillä. Lisää 150 g sulaa maitosuklaata ja sekoita tasaiseksi.
MUSTAHERUKKA-ANISHILLOKE: Keitä mustaherukka, tähtianis ja hillosokeri. Lisää liotettu liivatelehti.
MANTELIKERMA: Keitä kerma 2 ja sekoita sauvasekoittimella mantelimassan ja suklaan joukkoon, jäähdytä. Vaahdota kerma 1 ja lisää ohuena nauhana kerma 2 seos joukkoon.
KAKUN KOKOAMINEN: Halkaise tuulihattu. Laitakeskelle pralinea sekä mustaherukkahilloketta. Päälle mantelikermaa. Aseta kansi ja viimeistele tomusokerilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan