Koko Suomi leipoo: Paris Brest "Kilpapyörän rengas"
![Photographer: ANNA K GREUS. KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_4_BEAUTYSHOTS_PARIS-BREST_MARI-2_KUVA_ANNA_GREUS](https://im.mtvuutiset.fi/image/8052328/landscape16_9/1600/900/115f66ce0aa7fa89003f16927e220208/wj/koko-suomi-leipoo-kausi-6-jakso-4-beautyshots-paris-brest-mari-2-kuva-anna-greus.jpg)
Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmenennessä jaksossa leivottiin paris brest.
Tuulihattumassa
- 150 g vettä
- 45 g voita
- 100 g Sunnuntaierikoisvehnäjauhoja
- 150 g kananmunaa
- mantelilastuja
Praline
- 120 g maitosuklaata
- 100 g pähkinää
- karamellia
Mustaherukka-anishilloke
- 200 g pakaste mustaherukkaa
- 120 g hillosokeria
- 3 kpl tähtianista
- 1 kpl liivatelehti
Mantelikerma
- 300 g kerma 1
- 100 g kerma 2
- 50 g mantelimassaa
- 50 g maitosuklaata
Valmistusohje
TUULIHATTUMASSA: Kiehauta vesi ja voi. Lisää jauhot ja kypsennä miedolla lämmöllä. Laita massa yleiskoneeseen ja sekoita lavalla kananmuna 3-4 erässä massaan. Pursota taikina pellille (noin 20 cm halkaisija) ja koristele mantelilastuilla. Paista, kunnes pohja on kypsä ja kullanruskea.
PRALINE: Keitä karamelli: 0,5 dlvettä ja 200 g sokeria. Lisää 100 g pähkinöitä. Kaada seos leivinpaperille ja jäähdytä. Murusta seos mahdollisimman pieneksi joko käsin tai blenderillä. Lisää 150 g sulaa maitosuklaata ja sekoita tasaiseksi.
MUSTAHERUKKA-ANISHILLOKE: Keitä mustaherukka, tähtianis ja hillosokeri. Lisää liotettu liivatelehti.
MANTELIKERMA: Keitä kerma 2 ja sekoita sauvasekoittimella mantelimassan ja suklaan joukkoon, jäähdytä. Vaahdota kerma 1 ja lisää ohuena nauhana kerma 2 seos joukkoon.
KAKUN KOKOAMINEN: Halkaise tuulihattu. Laitakeskelle pralinea sekä mustaherukkahilloketta. Päälle mantelikermaa. Aseta kansi ja viimeistele tomusokerilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka