Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmenennessä jaksossa leivottiin paris brest.
Tuulihattumassa
- 150 g vettä
- 45 g voita
- 100 g Sunnuntaierikoisvehnäjauhoja
- 150 g kananmunaa
- mantelilastuja
Praline
- 120 g maitosuklaata
- 100 g pähkinää
- karamellia
Mustaherukka-anishilloke
- 200 g pakaste mustaherukkaa
- 120 g hillosokeria
- 3 kpl tähtianista
- 1 kpl liivatelehti
Mantelikerma
- 300 g kerma 1
- 100 g kerma 2
- 50 g mantelimassaa
- 50 g maitosuklaata
Valmistusohje
TUULIHATTUMASSA: Kiehauta vesi ja voi. Lisää jauhot ja kypsennä miedolla lämmöllä. Laita massa yleiskoneeseen ja sekoita lavalla kananmuna 3-4 erässä massaan. Pursota taikina pellille (noin 20 cm halkaisija) ja koristele mantelilastuilla. Paista, kunnes pohja on kypsä ja kullanruskea.
PRALINE: Keitä karamelli: 0,5 dlvettä ja 200 g sokeria. Lisää 100 g pähkinöitä. Kaada seos leivinpaperille ja jäähdytä. Murusta seos mahdollisimman pieneksi joko käsin tai blenderillä. Lisää 150 g sulaa maitosuklaata ja sekoita tasaiseksi.
MUSTAHERUKKA-ANISHILLOKE: Keitä mustaherukka, tähtianis ja hillosokeri. Lisää liotettu liivatelehti.
MANTELIKERMA: Keitä kerma 2 ja sekoita sauvasekoittimella mantelimassan ja suklaan joukkoon, jäähdytä. Vaahdota kerma 1 ja lisää ohuena nauhana kerma 2 seos joukkoon.
KAKUN KOKOAMINEN: Halkaise tuulihattu. Laitakeskelle pralinea sekä mustaherukkahilloketta. Päälle mantelikermaa. Aseta kansi ja viimeistele tomusokerilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!