Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Paratiisisaari-kakku, Tiia

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 19.10.2022 22:01

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kuudennessa jaksossa vietettiin kakkupäivää.

  • Kokonaisvalmistusaika: 160 min

Suklaarommipohja

  • 50 g tummaa suklaata
  • 125 g voita
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl tummaa rommia
  • 1 dl vettä
  • 150 g creme fraicea
  • 3 kpl kananmunia
  • 2 dl ruokosokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 310 g erikoisvehnäjauhoja
  • 55 g kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa

Kostutukseen

  • 1,5 dl tummaa rommia

Minttumousse

  • 4 dl vispikermaa
  • 400 g mascarponea
  • 2-3 nippua minttua
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl limen mehua
  • 5 kpl liivatetta
  • Elintarvikeväri vihreä

Limecurd

  • 4 kpl (n. 1 dl mehua) limeä
  • 3 kpl kananmunaa
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • 1,5 rkl maizenaa
  • 60 g voita

Lisäksi

  • 100 g maitosuklaata

Syötävä sammal

  • 1 kpl klananmuna
  • 30 g erikoisvehnäjauhoja
  • 30 g hunajaa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl hienoa sokeria
  • 1 kpl limen kuori
  • Tumman vihreää elintarvikeväriä
  • 3 kpl pahvimukeja (noin. 2 dl)

Putous-ganache

  • 75 g Valkosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ prk (200 g) kondensoitua maitoa
  • 10 g maizenaa
  • Sininen elintarvikeväri

Valmistusohje

SUKLAAROMMIPOHJA: Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Sulata voi ja suklaa keskenään. Lisää mukaan rypsiöljy, rommi, creme fraice sekä kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet nesteisiin ja sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Kaada kahteen ∅ 15 cm kakkuvuokaan, täytä toiseen hieman enemmän kuin toiseen. Paista alimmalla tasolla 180 asteessa noin 35–40 min. Jäähdytä ennen täyttämistä

LIMECURD: Purista neljästä limestä mehu kattilaan sekä raasta kuoret. Sekoita sekaan maizena. Sekoita mukaan sokeri sekä kananmunat. Kuumenna koko ajan sekoittaen, että seos alkaa muuttua tahnamaiseksi. Lisää mukaan pieneksi pilkottu voi. Jäähdytä.

MINTTUMOUSSE: Pienennä kahden minttunipun lehdet yhden (250 g) mascarponen kanssa sauvasekoittimella. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lämmitä yhden limen puristettu mehu kattilassa ja liota liivatteet siihen. Lisää liivateseos mascarponen joukkoon. Lisää vaahdotettu vispikerma. Lisää pieni tippa vihreää elintarvikeväriä. Laita pursotuspussiin.

TÄYTTÄMINEN: Suorista pienemmän kakkupohjan päällisosa ja jätä ylimenevä osa odottamaan koristelua. Halkaise pienempi kakkupohja kahteen tasaiseen osaan. Halkaise isompi kakkupohja kahteen osaan niin, että pohjapuolisko on toisten pohjien kanssa saman paksuinen. Jätä siis ”hattuosa” hieman korkeammaksi kuin muut pohjat. Laita pohjalle yksi suklaapohja ja kostuta rommilla. Pursota noin 1/3 minttumoussesta reunoille ja pohjan päälle. Jätä reunoille hieman enemmän moussea. Lisää moussen keskelle noin 1/3 limecurdista ja ripottele vielä päälle maitosuklaasuklaarouhetta. Toista kaksi kertaa. Jätä pieni määrä minttumoussea koristelua varten. Laita kaiverrettu pohjapala kakun päälle. Lisää korkea reunakalvo tiiviisti kakun ympäri. Syvennä halutessasi koloa lisää. Laita kakku hyytymään.

SYÖTÄVÄ SAMMAL: Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Raasta yhden limen kuori. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää mukaan hunaja, raastettu limen kuori ja vihreä elintarvikeväri Lisää kuivat aineet. Kaada taikina pahvimukeihin noin puoleen väliin mukia. Laita mikroon täydelle teholle n. 1–2 min ajaksi, että kakku on kypsää. Anna jäähtyä. Ota kakku mukista pois leikkaamalla pahvimuki auki sivusta.

PUTOUS-GANACHE: Sekoita maizena kuohukerman joukkoon. Kuumenna kuohukerma ja lisää pilkottu valkosuklaa siihen. Lisää kondensoitu maito. Anna jäähtyä vähintään huoneenlämpöiseksi ennen kakun päälle laittamista.

VIIMEISTELY: Hyytymisen jälkeen kaiverra vielä tarvittaessa kakun päällä olevaa koloa isommaksi tarvittaessa. Lisää toispuoleisesti korkeimpaan kohtaan syötävää sammalta. Kiinnitä ylimääräisellä minttumoussella. Lisää sekaan myös pieniä mintun lehtiä. Lisää ennen tarjoilua sininen putous-ganache kaiverrettuun koloon. Poista kalvo nostamalla ja päästä putous putoamaan.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Black, Pink & Gold, TiiaKoko Suomi leipoo: Kupliva suklaa-taatelikakku, LauraKoko Suomi leipoo: Lapsuuden klassikko – Kimble! OonaKoko Suomi leipoo: Mustikkavyöry, OonaKoko Suomi leipoo: Annen ”Kahvin ja suklaan suloinen liitto”Koko Suomi leipoo: Valkosuklaa-mansikkakakku
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti