Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pala kakkua, Juulian resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 08.01.2024 21:01

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin sarjakuvakakku.

Suklaakakkupohja

  • 80 g voita
  • (50%) 35 g reilun kaupan tummaa suklaata
  • 2/3 dl rypsiöljyä
  • 1 dl vettä
  • 200 g ranskankermaa
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2/3 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Vuokasprayta

Persikkakompotti

  • 500 g persikoita
  • Vajaa desi vettä
  • 1 dl hillosokeria
  • (n. 1,5 rkl hienonnettua rosmariinia) rosmariinia ruukku
  • 1 kpl sitruuna

Suklaamousse

  • 2 dl kuohukermaa
  • (50%) 200 g reilun kaupan tummaa suklaata

Maitosuklaa-ganache

  • 240 g Reilun kaupan maitosuklaata
  • 4 dl kuohukermaa
  • 50 g glukoosisiirappia

Koristelu

  • 1 kg valkoista sokerimassaa
  • 200 g mustaa sokerimassaa
  • Keltainen väri
  • Pinkki väri
  • Perunajauhoja
  • Vettä

Valmistusohje

SUKLAAKAKKUPOHJA: Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Suihkuta halkaisijaltaan 30 cm kakkuvuoka vuokaspraylla. Sulata voi ja suklaa varovasti mikrossa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen pallovispilällä hyvin sekoittaen. Lisää taikinaan kuivat aineet (siivilän läpi) ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa 30-40 minuuttia (kokeile tikulla). Kumoa kypsä pohja, leikkaa neljään osaan ja jätä jäähtymään ritilälle.

PERSIKKAKOMPOTTI: Pilko persikat pieniksi kuutioiksi ja pane ne kattilaan. Lisää vesi ja kiehauta. Kun seos kiehuu lisää hillosokeri joukkoon sekoittaen ja anna kompotin kiehua 20 minuuttia. Mausta lopuksi pieneksi hakatulla rosmariinilla. Jäähdytä. Jos kompotissa on paljon nestettä, voit kostuttaa kakkua nesteellä, muuten lisää sitruuna-sokerivettä kostutukseksi.

SUKLAAMOUSSE: Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita 1/3 vatkatusta kermasta sulan suklaan joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Kääntele loput kermavaahdot joukkoon. Levitä kakun ensimmäisen osan päälle ensin kompottia, sitten suklaamoussea ja toista vaihe kolme kertaa. Laita kakku kylmään odottamaan.

MAITOSUKLAA-GANACHE: Sulata paloiteltua suklaata hiukan mikrossa. Kaada kerma ja glukoosi kattilaan ja kiehauta kuumaksi. Lisää kolmasosa kuumasta nesteestä hiukan sulaneen suklaan joukkoon ja sekoita seos voimakkaasti tasaiseksi. Lisää toinen kolmasosa ja sekoita taas voimakkaasti, tee samoin viimeiselle kolmannekselle. Kaada ganache metalliseen kulhoon ja vie pikajäähdyttimeen. Vatkaa jähmettynyt ganache ja levitä kootun kakun päälle.

KORISTELU: Värjää kolmasosa massasta keltaiseksi & kauli (kakun sivut). Värjää kolmasosa pinkiksi & kauli & leikkaa ensin kakun selkä ja sitten ”valuvaksi” kakun valuva päällinen. Värjää vähän tummemmaksi pinkiksi (hillo ja kirsikka). Jätä osa valkoiseksi (kermavaahto päällä). Tee pastakoneella mustaa pötköä ja siirrä pötköt muovipussiin, jotta ne eivät kuivu. Rajaa kakun kaikki reunat ja yksityiskohdat, kiinnitä liimalla. Tee kakun päälle kaksivärinen kynttilä (vaalenpunainen ja valkoinen) grillitikun ympärille.  Mustasta voi tehdä myös ”kuplia” kakkutaikinaan

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kakkutrikki, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Wanhanajan kerroskakku, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Pinkki kreemifantasia, Siirin reseptiKoko Suomi leipoo: Black, Pink & Gold, TiiaKoko Suomi leipoo: SAVE the Planet, IidaKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituisku
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti