Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: ”Päiväretki kuivurille” Omenapiirakka paahdetulla kaurapohjalla, vaniljakastikkeella ja kauramurulla

Julkaistu 11.11.2019 20:29

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen.

Pohja

  • 125g voita
  • 1dl fariinisokeria
  • 1 kanamuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 25g voita vuoan voiteluun

Vaniljakiisseli

  • 7 dl täysmaitoa
  • 8 kananmunan keltuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 dl maissitärkkelystä
  • 0,25 tl suolaa
  • 1 vaniljatanko

Täyte

  • 5 kpl Granny smith-omenoita
  • 2 tl kanelia
  • 2 rkl sokeria

Kauramuru

  • 10 g voita
  • ½ dl hunajaa
  • 2 dl paahdettuja kaurahiutaleita

Vaniljaranskankerma

  • 1 prk (200g) ranskankermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeet

  • Omenapuun oksia/ -lehtiä

Valmistusohje

POHJA: Lämmitä uuni 180 astetta. Aloita paahtamalla kaurahiutaleita kuivalla kuumalla pannulla, kunnes saavat paahteisen värin. Jäähdytä. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle jauhotetuin käsin. Esipaista pohjaa uunissa noin 10min ajan.

VANILJAKIISSELI: Vatkaa sekaisin munankeltuaiset, sokerit ja maissitärkkelys. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet maidon sekaan. Lämmitä maito lähes kiehuvaksi. Lisää 1/3 maidosta muna-sokeriseokseen samalla vatkaten. Kaada yhdistetty muna-maitoseos takaisin kattilaan lopun maidon kanssa. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää suola. Jäähdytä välillä sekoittaen kuoren muodostumisen välttämiseksi.

PIIRAKKA: Kuori omenat. Viipaloi ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Levitä jäähtynyt kiisseli esipaistetun pohjan päälle. Lado kiisselin päälle omenat lomittain. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista n. 30min uuni keskitasolla.

KAURAMURU: Paahda kaurahiutaleet pannulla paahteisen värisiksi.Lisää voi ja hunaja pannulle ja anna paistua miedolla lämmöllä noin 5 min. Ripottele jäähtyneenä paistetun omenapiirakan päälle.

VANILJARANSKANKERMA: Sekoita ranskankerma ja vaniljasokeri keskenään. Irrota piirakka irtopohjavuoasta, kun se on hieman jäähtynyt. Siirrä varovasti tarjoilualustalle. Koristele. Tarjoa kylmän vaniljaranskankerman kanssa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lauran Pullanmakuiset raparperi-mansikkatuulihatutKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)Koko Suomi leipoo: Mansikkapaistos 2.0Koko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastikeOmenasta on moneksi: Kristan Apple, Apple, Apple
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti