Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo: ”Päiväretki kuivurille” Omenapiirakka paahdetulla kaurapohjalla, vaniljakastikkeella ja kauramurulla

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen.

Pohja

  • 125g voita
  • 1dl fariinisokeria
  • 1 kanamuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 25g voita vuoan voiteluun

Vaniljakiisseli

  • 7 dl täysmaitoa
  • 8 kananmunan keltuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 dl maissitärkkelystä
  • 0,25 tl suolaa
  • 1 vaniljatanko

Täyte

  • 5 kpl Granny smith-omenoita
  • 2 tl kanelia
  • 2 rkl sokeria

Kauramuru

  • 10 g voita
  • ½ dl hunajaa
  • 2 dl paahdettuja kaurahiutaleita

Vaniljaranskankerma

  • 1 prk (200g) ranskankermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeet

  • Omenapuun oksia/ -lehtiä

Valmistusohje

POHJA: Lämmitä uuni 180 astetta. Aloita paahtamalla kaurahiutaleita kuivalla kuumalla pannulla, kunnes saavat paahteisen värin. Jäähdytä. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle jauhotetuin käsin. Esipaista pohjaa uunissa noin 10min ajan.

VANILJAKIISSELI: Vatkaa sekaisin munankeltuaiset, sokerit ja maissitärkkelys. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet maidon sekaan. Lämmitä maito lähes kiehuvaksi. Lisää 1/3 maidosta muna-sokeriseokseen samalla vatkaten. Kaada yhdistetty muna-maitoseos takaisin kattilaan lopun maidon kanssa. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää suola. Jäähdytä välillä sekoittaen kuoren muodostumisen välttämiseksi.

PIIRAKKA: Kuori omenat. Viipaloi ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Levitä jäähtynyt kiisseli esipaistetun pohjan päälle. Lado kiisselin päälle omenat lomittain. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista n. 30min uuni keskitasolla.

KAURAMURU: Paahda kaurahiutaleet pannulla paahteisen värisiksi.Lisää voi ja hunaja pannulle ja anna paistua miedolla lämmöllä noin 5 min. Ripottele jäähtyneenä paistetun omenapiirakan päälle.

VANILJARANSKANKERMA: Sekoita ranskankerma ja vaniljasokeri keskenään. Irrota piirakka irtopohjavuoasta, kun se on hieman jäähtynyt. Siirrä varovasti tarjoilualustalle. Koristele. Tarjoa kylmän vaniljaranskankerman kanssa.


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja