Koko Suomi leipoo: Pähkinää & vuohenjuustoa

Pähkinää & vuohenjuustoa

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.

Ainekset

  • 950 g ruisvuokaleipä

Kostutukseen

  • 5 dl maitoa
  • jauhettua tonkapapua

Vuohenjuustotäyte

  • 400 g pehmeää vuohenjuustoa (chavroux)
  • 200 g Philadelphia tuorejuustoa
  • 250 g saksanpähkinöitä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 2 tl suolaa
  • 2tl pippuria
  • Päärynätäyte
  • 4 kpl päärynöitä
  • 2 tl jauhettua tonkapapua
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 3 rkl marmeladisokeria
  • 2 rkl voita (paistamiseen)

Koristeluun

  • 200 g vuohenjuustoa, tanko (chavroux)
  • 5 kpl tuoreita viikunoita
  • 2 kpl päärynää
  • 70 g vuonan kaalia
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 150 g kennohunajaa
  • 400 g Philadephia tuorejuustoa
  • 2 nippua ruohosipulia

Valmistusohje

Pilko pähkinät ja paahda niitä hetki pannulla koko ajan sekoitellen. Notkista vuohenjuusto ja tuorejuusto, sekoita joukkoon pähkinät. Lisää tarvittaessa kuohukermaa, jotta saat täytteeseen helposti levittyvän koostumuksen. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Pilko päärynät ja paista niitä pannulla voissa koko ajan sekoitellen, lisää marmeladisokeria varovasti ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes makeus on sopiva. Mausta jauhetulla tonkapavulla ja veitsenkärjellisellä vaniljaa.

Kostuta leipäviipaleet maidolla. Levitä vuohenjuustotäytettä ensimmäiseen kerrokseen, toiseen päärynätäytettä ja kolmanteen taas vuohenjuustoa. Anna seistä kylmässä kelmutettuna muutama tunti.

Levitä kakun päälle kerros tuorejuustoa. Leikkaa terävällä veitsellä voileipäkakusta 10 palaa. Koristele näyttävästi oman maun mukaan.


Parhaat ruokaohjelmat