Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pähkinää & vuohenjuustoa

Julkaistu 02.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.

Ainekset

  • 950 g ruisvuokaleipä

Kostutukseen

  • 5 dl maitoa
  • jauhettua tonkapapua

Vuohenjuustotäyte

  • 400 g pehmeää vuohenjuustoa (chavroux)
  • 200 g Philadelphia tuorejuustoa
  • 250 g saksanpähkinöitä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 2 tl suolaa
  • 2tl pippuria
  • Päärynätäyte
  • 4 kpl päärynöitä
  • 2 tl jauhettua tonkapapua
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 3 rkl marmeladisokeria
  • 2 rkl voita (paistamiseen)

Koristeluun

  • 200 g vuohenjuustoa, tanko (chavroux)
  • 5 kpl tuoreita viikunoita
  • 2 kpl päärynää
  • 70 g vuonan kaalia
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 150 g kennohunajaa
  • 400 g Philadephia tuorejuustoa
  • 2 nippua ruohosipulia

Valmistusohje

Pilko pähkinät ja paahda niitä hetki pannulla koko ajan sekoitellen. Notkista vuohenjuusto ja tuorejuusto, sekoita joukkoon pähkinät. Lisää tarvittaessa kuohukermaa, jotta saat täytteeseen helposti levittyvän koostumuksen. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Pilko päärynät ja paista niitä pannulla voissa koko ajan sekoitellen, lisää marmeladisokeria varovasti ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes makeus on sopiva. Mausta jauhetulla tonkapavulla ja veitsenkärjellisellä vaniljaa.

Kostuta leipäviipaleet maidolla. Levitä vuohenjuustotäytettä ensimmäiseen kerrokseen, toiseen päärynätäytettä ja kolmanteen taas vuohenjuustoa. Anna seistä kylmässä kelmutettuna muutama tunti.

Levitä kakun päälle kerros tuorejuustoa. Leikkaa terävällä veitsellä voileipäkakusta 10 palaa. Koristele näyttävästi oman maun mukaan.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Oton Metsämiehen näkkärit ja mini-pistaasikorvapuustitKoko Suomi leipoo: Rakkaus-britaKoko Suomi leipoo: Tumman ja vaalean päärynäinen liitto - päärynäinen juustomaustekakkuKoko Suomi leipoo: Jussin voileipäkakkuleivoksetKoko Suomi leipoo: Petrin suolaiset petit foursitVilliyrtit: Jaanan "Villin puutarhurin muffinit"
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti