Mainos

Koko Suomi leipoo: Oton Nougatkakku mansikkayllätyksellä

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps3_taidonnäyte_ScrCapt9_Nougatkakkumansikkayllatyksell

Koko Suomi leipoo -sarjan kolmannessa jaksossa tehtävänä oli loihtia kakku, jonka sisälle on piilotettu jokin rakenne tai kuvio.

Browniepohja

  • 75 g Valio voita
  • 75 g tummaa leivontasuklaata
  • ¾ dl taloussokeria
  • ¾ dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl leivontakaakaota
  • 1,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Seeprakakun mansikkatäyte

  • 300 g suomalaisia pakastemansikoita
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 3 rkl tomusokeria
  • 6 liivatelehteä
  • ½ dl vadelmamehutiivistettä
  • ¼ tl punaista elintarvikeväriä

Seeprakakun vaniljatäyte

  • 1,5 dl Valio vispikermaa
  • 150 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
  • ¾ dl tomusokeria
  • 1,5 tl vaniljatahnaa
  • 6 liivatelehteä
  • 3 rkl vettä ja 2 rkl sitruunamehua.

Nougattäyte

  • 150 g nougattia
  • 2 kpl Fazer white & milk chocolate- patukkaa (2 x 38 g)
  • 2 dl Valio kevytmaitoa
  • 3 pss vegegeeliä
  • 3 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 150 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
  • 2 dl Valio vispikermaa

Nougatkreemi

  • 150 g nougattia
  • 2 dl Valio vispikermaa

Koristeluun

  • 100 g karhunvatukoita
  • 1 ruukku vahvaa minttua

Valmistusohje

BROWNIEPOHJA: Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 21 cm) pohjalle leivinpaperi. Sulata kattilassa voi ja suklaa ja lisää joukkoon sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita suklaaseokseen kuivat aineet ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja kaada irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Jäähdytä.

SEEPRAKAKUN MANSIKKATÄYTE: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja mausta tomusokerilla. Kuumenna sitruunanmehu ja liota siihen liivatteet. Yhdistä mansikkasose ja liivateseos. Ennen vuokaan kaatamista sekoita joukkoon vadelmamehutiiviste ja soseuta vielä hetki sauvasekoittimella, jotta seos on aivan tasainen.

SEEPRAKAKUN VANILiJATÄYTE: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vanilja. Kuumenna vesi ja sitruunanmehu ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivateseos vaniljatäytteen joukkoon. Leikkaa leivinpaperista reilu ympyrän muotoinen pala ja laita se irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 16 cm). Kaada vuokaan vuorotellen vaniljatäytettä (ensin sitä) ja vuorotellen mansikkatäytettä (viimeisenä sitä) niin että muodostuu raitoja. Siirrä vanilja-mansikkaseeprakakku pakastimeen hyytymään.

NOUGATTÄYTE: Sulata suklaa ja nougat. Kiehauta maito ja vispaa joukkoon vegegeeli. Kuumenna seos ja yhdistä lämpimän nougatseoksen kanssa. Mausta tomusokerilla ja vaniljatahnalla. Vatkaa tuorejuusto ja vispikerma vaahdoksi ja yhdistä nougatseoksen kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Irrota browniepohjasta vuoan reuna (vuoan halkaisija 21 cm) ja pese se. Asettele vuoan reuna takaisin. Asettele pohjan ja reunan välille reunakalvo; suihkauta hieman vuokasprayta, jotta kalvo tarttuu. Nosta pohjan päälle jähmetetty mansikka-vaniljaseeprakakku. Nostele pohjan ja seeprakakun päälle nougattäyte ja tasoita pinta. Siirrä hyytymään.

NOUGATKREEMI: Notkista nougat. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja yhdistä nougatin kanssa. Vatkaa vielä hetki ja siirrä pursotinpussiin, johon on laitettu tylla. Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Pursota päälle nougatkreemi ja koristele marjoilla, mintulla ja orvokeilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.