Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Oton Nougatkakku mansikkayllätyksellä

Julkaistu 24.01.2022 20:35

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kolmannessa jaksossa tehtävänä oli loihtia kakku, jonka sisälle on piilotettu jokin rakenne tai kuvio.

Browniepohja

  • 75 g Valio voita
  • 75 g tummaa leivontasuklaata
  • ¾ dl taloussokeria
  • ¾ dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl leivontakaakaota
  • 1,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Seeprakakun mansikkatäyte

  • 300 g suomalaisia pakastemansikoita
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 3 rkl tomusokeria
  • 6 liivatelehteä
  • ½ dl vadelmamehutiivistettä
  • ¼ tl punaista elintarvikeväriä

Seeprakakun vaniljatäyte

  • 1,5 dl Valio vispikermaa
  • 150 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
  • ¾ dl tomusokeria
  • 1,5 tl vaniljatahnaa
  • 6 liivatelehteä
  • 3 rkl vettä ja 2 rkl sitruunamehua.

Nougattäyte

  • 150 g nougattia
  • 2 kpl Fazer white & milk chocolate- patukkaa (2 x 38 g)
  • 2 dl Valio kevytmaitoa
  • 3 pss vegegeeliä
  • 3 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 150 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
  • 2 dl Valio vispikermaa

Nougatkreemi

  • 150 g nougattia
  • 2 dl Valio vispikermaa

Koristeluun

  • 100 g karhunvatukoita
  • 1 ruukku vahvaa minttua

Valmistusohje

BROWNIEPOHJA: Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 21 cm) pohjalle leivinpaperi. Sulata kattilassa voi ja suklaa ja lisää joukkoon sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita suklaaseokseen kuivat aineet ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja kaada irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Jäähdytä.

SEEPRAKAKUN MANSIKKATÄYTE: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja mausta tomusokerilla. Kuumenna sitruunanmehu ja liota siihen liivatteet. Yhdistä mansikkasose ja liivateseos. Ennen vuokaan kaatamista sekoita joukkoon vadelmamehutiiviste ja soseuta vielä hetki sauvasekoittimella, jotta seos on aivan tasainen.

SEEPRAKAKUN VANILiJATÄYTE: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vanilja. Kuumenna vesi ja sitruunanmehu ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivateseos vaniljatäytteen joukkoon. Leikkaa leivinpaperista reilu ympyrän muotoinen pala ja laita se irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 16 cm). Kaada vuokaan vuorotellen vaniljatäytettä (ensin sitä) ja vuorotellen mansikkatäytettä (viimeisenä sitä) niin että muodostuu raitoja. Siirrä vanilja-mansikkaseeprakakku pakastimeen hyytymään.

NOUGATTÄYTE: Sulata suklaa ja nougat. Kiehauta maito ja vispaa joukkoon vegegeeli. Kuumenna seos ja yhdistä lämpimän nougatseoksen kanssa. Mausta tomusokerilla ja vaniljatahnalla. Vatkaa tuorejuusto ja vispikerma vaahdoksi ja yhdistä nougatseoksen kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Irrota browniepohjasta vuoan reuna (vuoan halkaisija 21 cm) ja pese se. Asettele vuoan reuna takaisin. Asettele pohjan ja reunan välille reunakalvo; suihkauta hieman vuokasprayta, jotta kalvo tarttuu. Nosta pohjan päälle jähmetetty mansikka-vaniljaseeprakakku. Nostele pohjan ja seeprakakun päälle nougattäyte ja tasoita pinta. Siirrä hyytymään.

NOUGATKREEMI: Notkista nougat. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja yhdistä nougatin kanssa. Vatkaa vielä hetki ja siirrä pursotinpussiin, johon on laitettu tylla. Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Pursota päälle nougatkreemi ja koristele marjoilla, mintulla ja orvokeilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Hasselpähkinäiset vadelmahurmokset, OonaKoko Suomi leipoo: Annen RaparperiunelmaKoko Suomi leipoo: Kesäinen marja-marenki-manteliunelmaKoko Suomi leipoo: Seepran uudet vaatteet MoussekakkuNaked cake: Lauran Nakukakun vadelma-nougatvaatteet
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti