Koko Suomi leipoo: Oton Kuningatarkukko
Koko Suomi leipoo -sarjan toisessa jaksossa kisaajat pääsivät leipomaan suosikkinsa perinneleivonnaisista.
- Aktiivinen valmistusaika: 2h
Pohja
- 250 g Valio voi
- 2 dl siro-sokeri
- 6,5 dl Sunnuntai hieno täysjyväruisjauho
- 1 tl leivinjauhe
- 1 tl vaniljasokeri
- 2 dl Valio piimä
Täyte
- 300 g pakastemustikka (suomalainen)
- 150 g vadelma, tuore
- n. 1 dl perunajauho
- ½ dl minihillosokeri
- ¾ dl siro-sokeri
- 2 tl vaniljasokeri
Kauramantelilastut
- 1 dl kaurahiutale
- ½ dl sokeri
- ½ tl vaniljasokeri
- ½ rkl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
- 2,5 rkl mantelirouhe
- 30 g Valio voi
- ½ kananmuna, vatkattuna
Kardemummakreemi
- 2 dl Valio vispikerma
- 150 g Valio tuorejuusto, maustamaton
- 4 rkl tomusokeri
- 2 tl vaniljasokeri
- 1 tl kardemumma, jauhettu
Koristeluun
- mustikan varpuja
- 100g vadelma, tuore
- 100g mustikka, tuore
Valmistusohje
OHJE: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisokerivaahtoon vuorotellen jauhoja ja vuorotellen piimää. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele 2/3 osaa taikinasta Amerikan muffinivuokien pohjalle ja reunoille (jätä 1/3 osa taikinaa vuokien kanneksi). Laita muffinivuokia 2 kpl päällekkäin, jotta kukot säilyvät ryhdikkäänä.
TÄYTE: Sekoita kaikki täytteen ainekset. (perunajauho siivilöitynä) Jaa täyte ruistaikinan päälle muffinivuokiin. Taputtele lopusta taikinasta marjatäytteen päälle kukoille kannet. Paista 185-asteisessa uunissa n. 26 minuuttia.
KAURAMANTELILASTUT: Yhdistä kuivat aineet. Lisää sulatettu voi (vähän jäähdytettynä) ja muna. Nostele taikinasta kukkurallisen teelusikan kokoisia nokareita pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämisvaraa ja paista 200-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia. Stanssaa pienehköjä tasaisia ympyröitä ja siirrä jäähtymään.
KARDEMUMMAKREEMI: Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Mausta sokereilla ja kardemummalla ja siirrä kreemi pursotinpussiin. Pursota jäähtyneiden kuningatarkukkojen päälle kardemummakreemi. Koristele mustikan lehdillä, vadelmilla, mustikoilla ja stanssatuilla kauralastuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan