Mainos

Koko Suomi leipoo: Oton Kuningatarkukko

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps2_4181
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan toisessa jaksossa kisaajat pääsivät leipomaan suosikkinsa perinneleivonnaisista.

  • Aktiivinen valmistusaika: 2h

Pohja

  • 250 g Valio voi
  • 2 dl siro-sokeri
  • 6,5 dl Sunnuntai hieno täysjyväruisjauho
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 2 dl Valio piimä

Täyte

  • 300 g pakastemustikka (suomalainen)
  • 150 g vadelma, tuore
  • n. 1 dl perunajauho
  • ½ dl minihillosokeri
  • ¾ dl siro-sokeri
  • 2 tl vaniljasokeri

Kauramantelilastut

  • 1 dl kaurahiutale
  • ½ dl sokeri
  • ½ tl vaniljasokeri
  • ½ rkl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 2,5 rkl mantelirouhe
  • 30 g Valio voi
  • ½ kananmuna, vatkattuna

Kardemummakreemi

  • 2 dl Valio vispikerma
  • 150 g Valio tuorejuusto, maustamaton
  • 4 rkl tomusokeri
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 1 tl kardemumma, jauhettu

Koristeluun

  • mustikan varpuja
  • 100g vadelma, tuore
  • 100g mustikka, tuore

Valmistusohje

OHJE: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.  Lisää voisokerivaahtoon vuorotellen jauhoja ja vuorotellen piimää. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.  Painele 2/3 osaa taikinasta Amerikan muffinivuokien pohjalle ja reunoille (jätä 1/3 osa taikinaa vuokien kanneksi). Laita muffinivuokia 2 kpl päällekkäin, jotta kukot säilyvät ryhdikkäänä.

TÄYTE: Sekoita kaikki täytteen ainekset. (perunajauho siivilöitynä) Jaa täyte ruistaikinan päälle muffinivuokiin. Taputtele lopusta taikinasta marjatäytteen päälle kukoille kannet. Paista 185-asteisessa uunissa n. 26 minuuttia.

KAURAMANTELILASTUT: Yhdistä kuivat aineet. Lisää sulatettu voi (vähän jäähdytettynä) ja muna. Nostele taikinasta kukkurallisen teelusikan kokoisia nokareita pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämisvaraa ja paista 200-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia. Stanssaa pienehköjä tasaisia ympyröitä ja siirrä jäähtymään.

KARDEMUMMAKREEMI: Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Mausta sokereilla ja kardemummalla ja siirrä kreemi pursotinpussiin. Pursota jäähtyneiden kuningatarkukkojen päälle kardemummakreemi. Koristele mustikan lehdillä, vadelmilla, mustikoilla ja stanssatuilla kauralastuilla.


Parhaat ruokaohjelmat