Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Oopperaleivos

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 31.01.2022 19:37

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa Oopperakakun valmistaminen haastaa kokeneimmatkin leipurit.

  • Kokonaisvalmistusaika: 120 min
  • Annosmäärä: 8

Pohja 1

  • 110 g hasselpähkinäjauhe
  • 110 g tomusokeri
  • 30 g Valio voi
  • 3 kpl kananmunan valkuainen
  • 30 g sokeri
  • 3 kpl kananmuna
  • 45 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • ripaus suolaa

Pohja 2

  • 40 g riisimuro
  • 80 g maitosuklaa
  • 30 g Valio voi
  • ripaus suolaa

Kahvisiirappi

  • 150 ml vesi
  • 75 g sokeri
  • Nescafé pikakahvijauhe

Aprikoosihilloke

  • 50 g kuivatut aprikoosit
  • n. 170 ml vesi
  • n. 30 g sokeri

Kreemi

  • 200 g maitosuklaa
  • 10 g Nescafé pikakahvijauhe
  • 150 g Valio voi
  • 40 g fariinisokeri
  • 120 g Valio tuorejuusto

Suklaaganache (täyte ja kuorrutus)

  • n. 150 ml Valio kuohukerma
  • 150 g tumma suklaa
  • Valio voi

Koristeet

  • passionmoussepallo
  • koristekeksi
  • kultajauhe

Passionmousse

  • 2 kpl liivatelehti
  • 40 g valkosuklaa
  • 60 g passionpyre
  • 100 ml Valio vispikerma

Koristekeksit

  • 45 g sokeri
  • 10 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 10 g (sulatettu) Valio voi
  • sitruunamehu
  • sitruunankuori
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

POHJA 1: Vaahdota kanamunat (kokonaiset) ja tomusokeri. Kääntele joukkoon siivilöidyt kuivat aineet. Lisää joukkoon sulatettu voi. Vaahdota valkuaiset, lisäten sokeria vähitellen. Kääntele valkuainen muun massan joukkoon. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa. 

POHJA 2: Sulata suklaa ja voi. Puristele riisimuroja vähän pienemmäksi. Yhdistä ja sekoita raaka-aineet ja taputtele/kaulitse neliön malliseksi (1/4 uunipellistä). 

Keitä siirappimaiseksi.

APRIKOOSIHILLOKE: Pehmennä aprikoosit keittämällä sokerilla maustetussa vedessä. Lisää vettä tarvittaessa. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi.

Valmista suklaavoikreemi. 

SUKLAAGANACHE: Kiehauta kerma. Kaada pilkotun suklaan päälle. Lisää lopuksi voi ja sekoita tasaiseksi.

PASSIONMOUSSE: Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Lämmitä passionpyre ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma ja yhdistä seokset. Kaada mousse pieniin puolipallosilikonimuotteihin (tarvittaessa voit penslata muotteja valkosuklaalla). Hyydytä.

KORISTEKEKSIT: Sekoita kaikki raaka-aineet hyvin. Jäähdytä massa. Pyöritä pieniksi palloiksi ja laita leivinpaperin päälle pellille (jätä runsaasti leviämisvaraa). Paista 170 asteessa. Muotoile.

KOKOAMINEN: Jaa (leikkaa) pohja 1 neljään samankokoiseen osaan (tarvitse kolme pohjaa 1 pohjasta). Tasoita reunat, että kaikki ovat samankokoisia (riisimuropohjan tulee olla myös samankokoinen). Kokoa kakku leikkuulaudan päälle, jolloin se on helpompi liikuttaa ja leikata.

Laita ensimmäiseksi pohja 1, aprikoosihilloke, ganache, pohja 2, kahvisiirappi, aprikoosihilloke, kreemi jne. Viimeiseksi kerrokseksi (kuorrutteeksi) tulee suklaaganache, jota ei ole vaahdotettu. Käytä valokuvaa apuna täyttämisessä ja koristelussa.

Viimeistele koristeet. Leikkaa kakku kymmeneksi (10) pitkänmalliseksi leivokseksi, joista kahdeksan (8) viimeistelet kuvan mukaisesti ja laitat tarjolle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kakkutrikki, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Röylän rouvan reilun suklaapatukkaKoko Suomi leipoo: Luonnon helmassa -kakku, SamiKoko Suomi leipoo: Kapteenien kiekkoleivos, LauraKoko Suomi leipoo: Inkan Hillasuon sydänKoko Suomi leipoo: Valkosuklainen Mustikka-Passion -kakku
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti