Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Omenastruudeli ja vaniljakastike

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 14.01.2019 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kahdeksannen jakson teknisessä tehtävässä, kilpailijoiden piti leipoa Omenastruudelia ja vaniljakastiketta.

Kuori

  • 200 g vehnäjauho
  • ripaus suolaa
  • 40 grypsiöljyä
  • 80 g vettä
  • 20 g kananmuna
  • 80 g voita voiteluun

Täyte

  • 450 g omena (hapan)
  • 40 g pähkinärouhetta
  • 30 g rusinoita
  • 80 g fariinisokeria
  • 1 kpl sitruunan kuori
  • 1 rkl sitruunan mehu
  • 2 tl kaneli
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 30 g korppujauhoja

Vaniljakastike

  • 200 g täysmaitoa
  • 100 g kuohukermaa
  • 1/2 vaniljatanko
  • keltuaisia
  • sokeria
  • maizenaa

Valmistusohje

Sekoita vehnäjauhot, suola ja vesi taikinaksi. Lisää lopuksi osa öljystä (jätä osa öljystä työskentelyvaiheeseen) ja vaivaa vielä hetken ajan. Taikinaan tulee vaivata erittäin hyvä sitko.

Pyöritä taikina palloksi, voitele öljyllä ja anna levätä muovin alla.

Valmista täyte

Kuori ja kuutio omenat paloiksi. Yhdistä ja sekoita kaikki täytteen raaka-aineet (ei korppujauhoja).

Kaulitse taikina ohueksi ympyrän muotoiseksi jauhotetun leivinpaperin tai kostutetun leivinliinan päällä. Voitele taikina öljyllä ja anna levätä hetki. Laita kädet taikinan alle ja venyttele taikina hyvin ohueksi ja isoksi suorakaiteen malliseksi levyksi. Voit venytellä taikinaa myös pöydän päällä. Taikinan tulee olla läpikuultavan ohut. Voit leikata paksuja reunapaloja pois.

Sulata voi ja voitele taikina voisulalla (säästä osa voisulasta pinnalle).

Ripottele korppujauho voidellun taikinan päälle.

Levitä täyte lyhyemmälle sivulle. Käärii taikina rullalle leivinpaperia tai leivinliinaa apuna käyttäen. Rutista päädyt kiinni.

Nosta rulla pellille leivinpaperin päälle. Voit halutessasi kääntää omenastruudelia sarven tms. muotoseksi (huomioi tarjoiluastia)

Sivele pinta voisulalla.

Paista 200 asteessa 20 – 40 minuuttia. Jäähdytä haaleaksi leivinliinan alla peitettynä.Siivilöi päälle tomusokeria.

Valmista vaniljakastike. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Prinsessan iltapäivätee, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Omenasjuusteli, IidaKoko Suomi leipoo: Pikku-BaklavatKoko Suomi leipoo: PullakranssiKoko Suomi leipoo: Mustajuuri-inkiväärikakkuKoko Suomi leipoo: Pistaasipullakranssi sitruuna-pistaasikronkantilla
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti