Koko Suomi leipoo: Omenastruudeli ja vaniljakastike
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kahdeksannen jakson teknisessä tehtävässä, kilpailijoiden piti leipoa Omenastruudelia ja vaniljakastiketta.
Kuori
- 200 g vehnäjauho
- ripaus suolaa
- 40 grypsiöljyä
- 80 g vettä
- 20 g kananmuna
- 80 g voita voiteluun
Täyte
- 450 g omena (hapan)
- 40 g pähkinärouhetta
- 30 g rusinoita
- 80 g fariinisokeria
- 1 kpl sitruunan kuori
- 1 rkl sitruunan mehu
- 2 tl kaneli
- 1 tl vaniljasokeri
- 30 g korppujauhoja
Vaniljakastike
- 200 g täysmaitoa
- 100 g kuohukermaa
- 1/2 vaniljatanko
- keltuaisia
- sokeria
- maizenaa
Valmistusohje
Sekoita vehnäjauhot, suola ja vesi taikinaksi. Lisää lopuksi osa öljystä (jätä osa öljystä työskentelyvaiheeseen) ja vaivaa vielä hetken ajan. Taikinaan tulee vaivata erittäin hyvä sitko.
Pyöritä taikina palloksi, voitele öljyllä ja anna levätä muovin alla.
Valmista täyte
Kuori ja kuutio omenat paloiksi. Yhdistä ja sekoita kaikki täytteen raaka-aineet (ei korppujauhoja).
Kaulitse taikina ohueksi ympyrän muotoiseksi jauhotetun leivinpaperin tai kostutetun leivinliinan päällä. Voitele taikina öljyllä ja anna levätä hetki. Laita kädet taikinan alle ja venyttele taikina hyvin ohueksi ja isoksi suorakaiteen malliseksi levyksi. Voit venytellä taikinaa myös pöydän päällä. Taikinan tulee olla läpikuultavan ohut. Voit leikata paksuja reunapaloja pois.
Sulata voi ja voitele taikina voisulalla (säästä osa voisulasta pinnalle).
Ripottele korppujauho voidellun taikinan päälle.
Levitä täyte lyhyemmälle sivulle. Käärii taikina rullalle leivinpaperia tai leivinliinaa apuna käyttäen. Rutista päädyt kiinni.
Nosta rulla pellille leivinpaperin päälle. Voit halutessasi kääntää omenastruudelia sarven tms. muotoseksi (huomioi tarjoiluastia)
Sivele pinta voisulalla.
Paista 200 asteessa 20 – 40 minuuttia. Jäähdytä haaleaksi leivinliinan alla peitettynä.Siivilöi päälle tomusokeria.
Valmista vaniljakastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta