Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kahdeksannen jakson teknisessä tehtävässä, kilpailijoiden piti leipoa Omenastruudelia ja vaniljakastiketta.

Kuori

  • 200 g vehnäjauho
  • ripaus suolaa
  • 40 grypsiöljyä
  • 80 g vettä
  • 20 g kananmuna
  • 80 g voita voiteluun

Täyte

  • 450 g omena (hapan)
  • 40 g pähkinärouhetta
  • 30 g rusinoita
  • 80 g fariinisokeria
  • 1 kpl sitruunan kuori
  • 1 rkl sitruunan mehu
  • 2 tl kaneli
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 30 g korppujauhoja

Vaniljakastike

  • 200 g täysmaitoa
  • 100 g kuohukermaa
  • 1/2 vaniljatanko
  • keltuaisia
  • sokeria
  • maizenaa

Valmistusohje

Sekoita vehnäjauhot, suola ja vesi taikinaksi. Lisää lopuksi osa öljystä (jätä osa öljystä työskentelyvaiheeseen) ja vaivaa vielä hetken ajan. Taikinaan tulee vaivata erittäin hyvä sitko.

Pyöritä taikina palloksi, voitele öljyllä ja anna levätä muovin alla.

Valmista täyte

Kuori ja kuutio omenat paloiksi. Yhdistä ja sekoita kaikki täytteen raaka-aineet (ei korppujauhoja).

Kaulitse taikina ohueksi ympyrän muotoiseksi jauhotetun leivinpaperin tai kostutetun leivinliinan päällä. Voitele taikina öljyllä ja anna levätä hetki. Laita kädet taikinan alle ja venyttele taikina hyvin ohueksi ja isoksi suorakaiteen malliseksi levyksi. Voit venytellä taikinaa myös pöydän päällä. Taikinan tulee olla läpikuultavan ohut. Voit leikata paksuja reunapaloja pois.

Sulata voi ja voitele taikina voisulalla (säästä osa voisulasta pinnalle).

Ripottele korppujauho voidellun taikinan päälle.

Levitä täyte lyhyemmälle sivulle. Käärii taikina rullalle leivinpaperia tai leivinliinaa apuna käyttäen. Rutista päädyt kiinni.

Nosta rulla pellille leivinpaperin päälle. Voit halutessasi kääntää omenastruudelia sarven tms. muotoseksi (huomioi tarjoiluastia)

Sivele pinta voisulalla.

Paista 200 asteessa 20 – 40 minuuttia. Jäähdytä haaleaksi leivinliinan alla peitettynä.Siivilöi päälle tomusokeria.

Valmista vaniljakastike. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja