Koko Suomi leipoo: Nyhtöpizza
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.
Nyhtöpizza
- 2 dl vettä
- 20 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 4 - 5 dl durumvehnäjauhoja
- 250 g mozzarellaa (Riitan herkku)
- 150 g salamia (HK Milanon salami)
- 100 g viipaloituja kalamata-oliiveja
- 2 dl oliiviöljyä
- 150 g Parmiggiano Reggiano juustoa
Tomaattikastike
- 1 prk tomaattimurskaa (Mutti)
- 1 sitruuna
- 1 punasipuli
- 2 - 3 valkosipulin kynttä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl sokeria
Koristeeksi
- ½ ruukkua basilikaa
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, ripaus sokeria ja öljy. Sekoita. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Paloittele taikinan kohotessa mozzarellajuusto ja raasta parmesan hienolla terällä. Kaada öljy syvälle lautaselle ja kauli taikina muutaman millin vahvuiseksi levyksi. Jaa taikina veitsellä tai taikinapyörällä n. 6x6 cm kokoisiksi neliöksi.
Täytä neliöt juustolla, salamilla ja oliiviviipaleilla. Nipistele reunat kiinni nyyteiksi ja muotoile palloiksi. Pyöritä pallot öljyssä ja sitten parmesanraasteessa. Lado pallot öljyllä voideltuun n. 2 l vetoiseen kakkuvuokaan (torvivuoka). Älä täytä vuokaa liikaa, vaan jätä kohoamiselle varaa n. 1/3 vuoan korkeudesta. Anna kohota vielä noin 15 minuuttia. Paista 180 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
Pizzakakun paistuessa valmista tomaattikastike. Laita tomaattimurska siivilään valumaan. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Silppua sipuli ja valkosipuli terävällä veitsellä pieneksi silpuksi. Mausta valutettu tomaattimurska sitruunalla, sipuleilla, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Aja halutessasi sileäksi sauvasekoittimella.
Silppua basilika valmiiksi pizzan koristelu varten. Kumoa paistunut pizza tarjoiluastiaan, ripottele koristeeksi basilikaa. Tarjoa lämpimänä kylmän tomaattikastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti