Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Nyhtöpizza

Julkaistu 25.11.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Nyhtöpizza

  • 2 dl vettä
  • 20 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 - 5 dl durumvehnäjauhoja
  • 250 g mozzarellaa (Riitan herkku)
  • 150 g salamia (HK Milanon salami)
  • 100 g viipaloituja kalamata-oliiveja
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 150 g Parmiggiano Reggiano juustoa

Tomaattikastike

  • 1 prk tomaattimurskaa (Mutti)
  • 1 sitruuna
  • 1 punasipuli
  • 2 - 3 valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl sokeria

Koristeeksi

  • ½ ruukkua basilikaa

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, ripaus sokeria ja öljy. Sekoita. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Paloittele taikinan kohotessa mozzarellajuusto ja raasta parmesan hienolla terällä. Kaada öljy syvälle lautaselle ja kauli taikina muutaman millin vahvuiseksi levyksi. Jaa taikina veitsellä tai taikinapyörällä n. 6x6 cm kokoisiksi neliöksi.

Täytä neliöt juustolla, salamilla ja oliiviviipaleilla. Nipistele reunat kiinni nyyteiksi ja muotoile palloiksi. Pyöritä pallot öljyssä ja sitten parmesanraasteessa. Lado pallot öljyllä voideltuun n. 2 l vetoiseen kakkuvuokaan (torvivuoka). Älä täytä vuokaa liikaa, vaan jätä kohoamiselle varaa n. 1/3 vuoan korkeudesta. Anna kohota vielä noin 15 minuuttia. Paista 180 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.


Pizzakakun paistuessa valmista tomaattikastike. Laita tomaattimurska siivilään valumaan. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Silppua sipuli ja valkosipuli terävällä veitsellä pieneksi silpuksi. Mausta valutettu tomaattimurska sitruunalla, sipuleilla, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Aja halutessasi sileäksi sauvasekoittimella.

Silppua basilika valmiiksi pizzan koristelu varten. Kumoa paistunut pizza tarjoiluastiaan, ripottele koristeeksi basilikaa. Tarjoa lämpimänä kylmän tomaattikastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lena’s cheezy potato pie, Lenan reseptiKoko Suomi leipoo: Inkan Italiaa kielelläKoko Suomi leipoo: Täydellinen MargaritaKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeellaKoko Suomi leipoo: Pizza VaranneKoko Suomi leipoo: Pizza Italiano
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti