Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Näkötornileivokset, Kati

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 14.09.2022 20:20

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa kisaajat kertoivat itsestään leivoksien kautta.

Keksitaikina

  • 65 g voi
  • 65 g fariinisokeri
  • 65 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho

Kaulintaan

  • n. 60 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Tuulihattutaikina

  • 65 g voi
  • 65 g vesi
  • 65 g maito
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 tl sokeri
  • 0,5 tl suola
  • 80 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 2 kpl kananmuna

Appelsiinicurd

  • 1 kpl (iso) appelsiini
  • 3 dl tomusokeri
  • 2 kpl kananmunan keltuainen
  • 50 g voi

Tumma suklaamousse

  • 200 g tumma suklaa
  • 250 g mascarpone
  • 1 rkl sokeri
  • 1,5 tl vaniljasokeri
  • 1,5 dl vispikerma
  • 1 rkl kaakaojauhe

Italialainen marenki

  • 2,5 dl sokeri
  • 1 dl vesi
  • 3 kpl kananmunan valkuainen
  • 1 rkl vaniljapasta
  • Suklaakoristeet
  • 150 g tumma suklaa
  • 30 g hasselpähkinärouhe
  • 1 (arkki) syötävä kulta
  • 1 kpl kultainen suihke

Valmistusohje

KEKSITAIKINA: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauho, jatka vatkaamista, kunnes taikina kiinteytyy.  Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. 2 mm paksuiseksi levyksi. Laita pakastimeen kylmään.

TUULIHATTUTAIKINA: Yhdistä maito, vesi, voi suola ja sokerit kattilassa, kuumenna seos kiehuvaksi.  Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon vehnäjauho, vatkaa puukauhalla voimakkaasti, kunnes taikina on tasaista. Jäähdytä seosta ja lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten koko ajan, jatka vatkaamista, kunnes taikinasta tulee paksua ja kiiltävää. Lisää tuulihattutaikina pursotuspussiin. 

Pursota tuulihattuja leivinpaperin päälle uunipellille 12 kpl. Ota keksitaikinasta halkaisijaltaan 5 cm muotilla palat ja nosta tuulihatun päälle. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttöä.

APPELSIINICURD: Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu kattilaan.  Lisää sekaan tomusokeri ja kananmunan keltuaiset.  Kuumenna seosta sekoitellen, anna kiehua hetken, kunnes seos paksuuntuu. Nosta kattila liedeltä ja lisää voi joukkoon, sekoittele. Kaada appelsiinicurd kulhoon ja nosta kylmään jäähtymään.

TUMMA SUKLAAMOUSSE: Sulata tumma suklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa keskenään mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon suklaa ja kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi. Lisää vispikerma joukkoon ja vaahdota kuohkeaksi mousseksi.

ITALIALAINEN MARENKI: Laita valkuaiset kulhoon. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Keitä vesi ja sokeri keskenään 120 asteeseen. Vesi-sokeriseoksen kiehuessa vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Lisää hitaasti valuttamalla kiehuva sokeriliemi samalla vatkaten. Vatkaa marenkia, kunnes se jäähtyy huoneenlämpöiseksi.

SUKLAAKORISTEET: Temperoi suklaa, sulata suklaasta 2/3 osaa, rouhi pieniksi palasiksi 1/3 osaa. Lisää sulatettua suklaata rouhittujen suklaiden joukkoon vähän kerrallaan ja sekoittele, kun rouhittu suklaa on sulanut täysin valmista koristeet. Leikkaa leivinpaperista muutama kaistale ja valuta suklaa, tasoittele palettiveitsen avulla. Suklaa kun alkaa kovettua tee veitsellä viillot suklaaseen, nosta tämän jälkeen suklaat jähmettymään pakastimeen. 

LEIVOSTEN TÄYTTÄMINEN JA VIIMEISTELY: Leikkaa saksilla n. 3 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä pala pois tuulihattutaikinan päältä. Laita tuulihattupohjat tarjoilualustalle. Pursota appelsiinicurdia tuulihattutaikinan pohjalle, lisää tämän jälkeen suklaamoussea. Pursota italiasta marenkia pursotuspussin ja (suljetun tähtityllan) avulla leivosten päälle. Viimeistele leivokset hasselpähkinärouheella, tumma suklaa -koristeilla sekä ripauksella syötävää kultaa ja kultasuihkeella.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Överisti vähä kaikkee -överidonitsit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Sweetcher-leivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Sammaloitunut kivi, IirisKoko Suomi leipoo: Kapteenien kiekkoleivos, LauraKoko Suomi leipoo: Mariamin Ritarihuoneen mustikkarättänäKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituisku
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti