Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Muumilaakson pahikset, Sami

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 28.09.2022 22:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa pääosassa ovat muumit.

Täytekeksi

  • 90 g Voita
  • 2,25 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
  • 0,75 dl Sokeria
  • 0,5 tl Vaniljasokeria
  • 1 kpl Keltuainen
  • 1 tl Vettä

Vadelmahillo

  • 100 g Pakastevadelmia
  • 1,5 dl Hillosokeria

Lime-keksi

  • 50 g Voita
  • 70 g Sokeria
  • 1 kpl Kananmuna
  • 1,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
  • 0,5 tl Vaniljasokeria
  • 0,5 tl Leivinjauhetta
  • 1 kpl Lime

Pikeeri

  • 2 kpl Kananmunaa valkuaista
  • 3 dl Tomusokeria
  • 2 tl Limen mehua
  • Elintarvikevärit; musta, punainen, keltainen, violetti

Valmistusohje

TÄYTEKEKSI: Sekoita kylmä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi käsin kulhossa. Lisää sokerit ja keltuainen, sekoita nopeasti massaan. Lisää tilkka vettä. Kääri kelmun sisään ja laita jääkaappiin jähmettymään. (Valmista vadelmahillo tällä välin). Ota keksitaikina jääkaapista ja laita se jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina 3mm paksuksi levyksi. Stanssaa siitä renkaita (halkaisija 6cm) ja stanssaa puolesta pieni reikä keskelle esim tyllan leveällä päällä. Paista 200c 12min, tarkkaile paiston aikana, että keksit eivät tummu. Nosta jäähtymään pöydälle. Kun keksit ovat jäähtyneet, niin laita teelusikalla pieni nokare vadelmahilloa keskelle keksiä. Ympäröi hillo punaisella pikeerillä. Nosta kanneksi keksi jossa on reikä keskellä. Levitä valkoista pikeeriä koko keksin päälle, anna hetken kovettua, sitten tee punaisella pikeerillä pysty raidat keksiin.

VADELMAHILLO: Laita vadelmat ja hillosokeri kattilaan, lisää limen mehu. Keittele noin 10 minuuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi seos ja laita jäähtymään

PIKEERI: Vatkaa valkuaista ja tomusokeria pari minuuttia, lisää limen mehu. Jaa 6 eri astiaan, värjää ne mustaksi, punaiseksi, keltaiseksi, ruskeaksi, valkoiseksi, violetiksi. Laita kelmu päälle, jotta pinta ei kovetu. 

LIMEKEKSI: Rahasta limen kuori. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmuna ja limen kuori. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerin sekaan ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina kelmun sisään ja laita jääkaappiin hetkeksi vetäytymään. Kauli taikina levyksi ja tee siitä haluamasi muotoisia keksejä. Paista 200c n.12min, keksit eivät saa saada väriä, tarkkaile paiston aikana. Anna jäähtyä kokonaan. Koristele keksit. 

KEKSIEN KORISTELU: Haisuli-keksi: Värjää keksi ruskealla, jätä reunoihin vähän tyhjää tilaa ja anna kovettua hetki. Ota cocktailtikun päähän vähän mustaa väriä, tee sillä haisulin musta turkki ruskean pinnan reunoille. Tee valkoisella pikeerillä silmät ja hampaat. Punaisella pikeerillä silmien keskus ja nenä.

Mörkö-keksi: Värjää violetilla mörkökeksin pinta. Tee mustalla elintarviketussilla kädet ja nenä. Keltaisella pikeerillä silmät ja niihin. Mustalla tussilla pisteet. Valkoisella pikeerillä hampaat

Hattivatti-keksi: Värjää sydän mustalla, jätä reunoihin vähän tilaa ja anna kovettua. Laita valkoista pikeeriä pursotinpussiin ja leikkaa mahdollisimman pieni suuaukko. Piirrä kolme hattivatteja keskelle sydäntä. Viimeistele elintarviketussilla silmät, hattivatin reunukset ja kädet.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Hilpeähköt appelsiini-suklaakuppikakut, EveliinaKoko Suomi leipoo: Lomalla viimeinkin… Emoji-keksituulihatut rannalla, HarrietKoko Suomi leipoo: Pelataan dominoa! -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: Väärinymmärretyt pahikset, TiiaKoko Suomi leipoo: Tervetuloa Hattivattien saarelle, StefanKoko Suomi leipoo: Muumiperhe hiekkarannalla, Siiri
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti