Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman 11. jaksossa kilpalijoiden tulee leipoa yllätys kakun sisälle.

Kakkupohja

  • 5 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
  • 3 kananmunaa
  • 220 g rypsiöljyä
  • 3 tl vaniljauutetta
  • 300 g sokeria
  • 375 g vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Ripaus ruokasoodaa

  • 250 g tuoreita pensasmustikoita
  • 1 limen mehu

Siirappi

  • nippu minttua
  • 1 lime + kuori
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl vettä

Kuorrutus ja täyte

  • 300 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 300 g voita
  • 450 g tomusokeria
  • 1 limen mehu

Mustikkahillo

  • 2 dl pakastemustikoita
  • 1 dl hillosokeria

Lisäksi

  • 500 g pensasmustikoita
  • nippu minttua koristeluun

Valmistusohje

KAKKUPOHJA: Raasta kesäkurpitsa hienoksi, ja purista siitä ylimääräistä nestettä talouspaperiin, mutta ei liian kuivaksi. Raasta limen kuori. Sekoita keskenään kananmunat, sokeri, vanilja ja öljy sekä limen mehu ja kuori sekä kesäkurpitsa. Sekoita keskenään kuivat aineet ja yhdistä kuivat aineet siivilän läpi koko ajan sekoitellen nuolijalla taikinaa. Lisää viimeiseksi mustikat. Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.

SIIRAPPI: Hienonna minttua n. 1 dl verran, raasta limen kuori ja purista mehu. Mittaa kattilaan sokeri sekä vesi ja limen mehu sekä kuori. Keitä seos siirapiksi noin 20 minuuttia.

KUORRUTUS JA TÄYTE: Sekoita voi ja tomusokeri paksuksi, lisää tuorejuusto, limen mehu. Valuta pakastemustikat ja paseeraa ne hienoksi. Jaa kuorrutus kahteen osaan ja lisää toiseen mustikat, saat kaksi eriväristä kuorrutetta.

Leikkaa toisesta kakkupohjasta ”kansi”, noin 1/3. Leikkaa sitten kakkupohjista kakkumuotilla n. 8 cm halkaisijaltaan olevat aukot. Täytä tuoreilla pensasmustikoilla ja kaada päälle osa siirapista. Kuorruta ja nosta päälle toinen kakkupohja. Nosta viimeiseksi päälle ”kansi” ja kuorruta kakku kokonaisuudessaan sekä valkoisella että sinisellä kuorrutteella, jätä osa kuorrutuksesta pursotuksia varten. Pursota kakun reunoille kreemiruusut ja täytä kakun päällinen tuoreilla pensasmustikoilla ja siirapilla. Koristele mintunlehdillä.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja