Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Mustikkatähtikranssi

Julkaistu 11.11.2019 20:02

MTV LIFESTYLE

Pullataikina

  • 180 g maitoa
  • 20 g hiivaa
  • 70 g sokeria
  • ½ kpl (toinen puoli voiteluun) kananmuna
  • 1 tl kardemummaa
  • ¾ t suolaal
  • 60 g voita
  • n. 380 g vehnäjauhoa

Täyte

  • Mustikkamarmeladi ja Mantelimuru

Mantelimuru

  • 20 g voita
  • 30 g mantelimassaa
  • 30 g fariinisokeri
  • 10 g mantelirouhe 10 g
  • 20 g vehnäjauhoja
  • Kardemummaa
  • Sekoita kaikki murumaiseksi.

Voiteluun

  • Kananmuna

Kuorrute

  • Tomusokeri
  • Vesi
  • (sitruunamehu)

Valmistusohje

Tähtipullakranssi:

LEIVONTA-AIKA: 1 tunti 30 minuuttia

TARJOILUASTIA: Kakkuvati, kirkas (Kastehelmi) + Kakkupaperi

VALMISTETTAVA MÄÄRÄ: 10 hlö/yksi (1) kranssi

VALMISTUS: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maidon joukkoon. Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma ja 2/3 osa vehnäjauhoista. Sekoita raaka-aineet ja aloita taikinan vaivaus. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaksi. Lisää suola ja pehmeä voi. Vaivaa taikina valmiiksi, kimmoisaksi taikinaksi. Annan taikinan levätä pöydällä muovin alla noin 10 minuuttia. Tee yksi kranssi.

Jaa taikina kolmeen yhtä suureen palaan. Muotoile palat palloiksi. Kauli taikinapalat pyöreäksi ympyräksi (halkaisija 20 – 25 cm). Nosta yksi pyöreä levy leivinpaperille, leivitä päälle mustikkamarmeladia. Ripottele pinnalle mantelimuruseosta. Toista tämä vielä kerran. (Taikinakerroksia on kolme ja täytettä kahdessa välissä).

Aseta päällimmäisen ympyrän päälle pieni pyöreä stanssi (noin 6 cm) keskustaan merkiksi, älä kuitenkaan paina muottia alas. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja, yhteensä 16 kappaletta, jotka ulottuvat taikinan ulkoreunasta muottiin asti. Tee viillot aina vastakkaisille reunoille, jotta saata taikinan tasaisesti jaettua. Ota kaksi vierekkäistä sakaraa kerrallaan ja kierreitä ne toisiinsa nähden ulospäin kierteelle, kolme kierrosta. Nipistä päät yhteen. Jatka näin koko taikinan ympäri. Nostata.

VOITELU: Voitele kananmunalla ja paista kypsäksi. Koristele tähtikranssi mustikkamarmeladilla, hyytelösokerilla ja tomusokeriseoksella.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Pikku-BaklavatKoko Suomi leipoo: PullakranssiKoko Suomi leipoo: Samulin jouluhääkakkuKoko Suomi leipoo: Katrin suklaa-appelsiini piparitKoko Suomi leipoo: KuusipullaKoko Suomi leipoo: Eiffel-torni
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden teknisenä tehtävänä oli mustikkatähtikranssin valmistaminen. Testaa hauska tähdenmuotoinen pullakranssi.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti