Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Mustan metsän sarvet, Laura

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 12.10.2022 21:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa leipurit pääsivät tekemään hybridileivonnaisen saksalaisista herkuista.

  • Kokonaisvalmistusaika: 160 min

Taikina

  • 3 dl vettä
  • ½ pkt eli 6 g kuivahiivaa
  • 450 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 70 g voita (huoneenlämpöinen)
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl merisuolaa

Keksitaikina

  • 120 g voita
  • 60 g tomusokeria
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 140 g vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 30 g mantelijauhetta
  • 20 g kaakaojauhetta
  • ripaus merisuolaa
  • 1 kpl valkuainen

Soodakylpy

  • 1 ½ l vettä
  • 3 rkl ruokasoodaa

Taikinan työstäminen ja viimeistely

  • 50 g vehnäjauhoja
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 1 kpl kananmuna
  • 30 g voita
  • 2 rkl vaniljasokeria (Dan Sukker)
  • 50 g tummaa suklaata

Täytteet

    Kirsikkahillo

    • 600 g + ½ dl kirsikkaoita (tuore) + vettä
    • Kermapursotus
    • 2 dl kuohukerma
    • 120 g smetanaa
    • ½ dl sokeria
    • 2 tl vaniljasokeria

    Valmistusohje

    PRETZEL-TAIKINA: Yhdistä kuivat aineet. Lämmitä vesi 42 asteeseen ja lisää joukkoon puolet kuivista aineista. Lisää voi ja vaivaa joukkoon loput jauhoista. Taikina on valmista, kun se on sileää ja kimmoisaa. Öljyä taikinan pinta ja laita kelmun alle kohoamaan 30 minuutiksi. Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele pulliksi. Taputtele ja kauli pulla ovaalin muotoiseksi. Laita toiselle reunalle kapea keksitaikinapötkö jarullaa kuten sikari. Taivuta päät sarven muotoon. Nosta öljyllä voidellulle leivinpaperille ja anna levätä kelmun alla 5 min.

    KEKSITAIKINA: Nypi kylmä voi ja kuivat aineet nopeasti muruksi. Lisää valkuainen ja pyörittele yhdeksi pötköksi. Kääri tuorekelmuun ja laita hetkeksi kylmään. Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele kapeaksi pötköksi, joka mahtuu juuri pretzelin sisään.

    SOODAKYLPY: Kiehauta vesi ja lisää ruokasooda. Annan veden kiehua hiljalleen. Kippaa pretzelit soodakylpyyn 30 sekunniksi. Nosta reikäkauhalla leivinpaperille. 

    PRETZELIEN VIIMEISTELY: Voitele pretzelit kananmunalla. Paista kiertoilmalla 200 °C noin 15 min. Sudi pretzelit sulalla voilla uunista oton jälkeen.

    KIRSIKKAHILLO: Poista tuoreista kirsikoista kivet. Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua n. 10 min. Nosta kattila pois liedeltä ja mausta liköörillä. Anna hillon tekeytyä.

    KERMAPURSOTUS: Vaahdota kerma ja smetana. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

    LEIVONNAISTEN TÄYTTÄMINEN JA VIIMEISTELY: Sulata suklaa. Halkaise jäähtyneet pretzelit vaakasuoraan puoliksi. Laita pohjalle reilusti kirsikkahilloa. Pursota hillon päälle kermatäytettä ja nosta pretzelin ns. hattu paikalleen. Hunnuta pretzelit vaniljasokerilla ja spritsaa suklaaraitoja niiden päälle.

    VINKKI: Pretzeleihin saadaan tunnusomainen napakka kiiltävä pinta kiehauttamalla ne ruokasoodalla maustetussa vedessä.

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Överisti vähä kaikkee -överidonitsit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Pelataan dominoa! -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: Omenasjuusteli, IidaKoko Suomi leipoo: Karin Kumpareikon salaisuusKoko Suomi leipoo: High tea meets lakuKoko Suomi leipoo: Mustikkajuustokakku donitsipedillä (10 kpl)
    Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo -reseptit
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti