Koko Suomi leipoo: Muorin Suklaakakku

koko suomi leipoo suklaakakku

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen.

Muorin Suklaakakku

  • 4 ½ dl Vehnäjauho
  • 2 dl Sokeri
  • 1 dl Fariinisokeri
  • 2 ½ dl Kaakaojauhe
  • 1 ½ tl Ruokasooda
  • ½ tl Leivinjauhe
  • ½ tl Suola
  • 2 ½ dl Täysmaito (huoneenlämpöinen)
  • 2 ¼ dl Kuuma vesi
  • 3 kpl Kananmuna (huoneenlämpöinen)
  • 2 dl Paulig Sydney-kahvia
  • 4 dl Vaahtoutuva vaniljakastike
  • 450 g Aprikoosihilloa

Koristelu

  • 1 pss Fazerina bites
  • 410 g (tlk)Aprikooseja
  • 100 g Valkosuklaa
  • Tuoreita aprikooseja
  • Syötäviä kukkia

Voiteluun

  • 1 dl Korppujauhoja
  • 50 g Öljyä

Valmistusohje

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohja.
Leikkaa vuoan reunoille leivinpaperisuikaleita, jotka nousevat vuoan reunaa muutaman sentin korkeammalle (Saat leivinpaperit tarttumaan kiinni reunaan, kun sipaiset hieman voita tai öljyä). Yhdistä taikinan kuivat aineet isossa kulhossa. Lisää maito ja vesi. Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita huolellisesti.

Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kostuta vahvalla kahvilla. Halkaise kakku ja levitä aprikoosihilloa kerrosten väliin. Vaahdota vaniljakastike ja kuorruta kakku. Koristele suklaalla, aprikoosilla ja syötävillä kukilla.





Parhaat ruokaohjelmat