Koko Suomi leipoo: Muorin Suklaakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen.
Muorin Suklaakakku
- 4 ½ dl Vehnäjauho
- 2 dl Sokeri
- 1 dl Fariinisokeri
- 2 ½ dl Kaakaojauhe
- 1 ½ tl Ruokasooda
- ½ tl Leivinjauhe
- ½ tl Suola
- 2 ½ dl Täysmaito (huoneenlämpöinen)
- 2 ¼ dl Kuuma vesi
- 3 kpl Kananmuna (huoneenlämpöinen)
- 2 dl Paulig Sydney-kahvia
- 4 dl Vaahtoutuva vaniljakastike
- 450 g Aprikoosihilloa
Koristelu
- 1 pss Fazerina bites
- 410 g (tlk)Aprikooseja
- 100 g Valkosuklaa
- Tuoreita aprikooseja
- Syötäviä kukkia
Voiteluun
- 1 dl Korppujauhoja
- 50 g Öljyä
Valmistusohje
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohja.
Leikkaa vuoan reunoille leivinpaperisuikaleita, jotka nousevat vuoan reunaa muutaman sentin korkeammalle (Saat leivinpaperit tarttumaan kiinni reunaan, kun sipaiset hieman voita tai öljyä). Yhdistä taikinan kuivat aineet isossa kulhossa. Lisää maito ja vesi. Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita huolellisesti.
Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kostuta vahvalla kahvilla. Halkaise kakku ja levitä aprikoosihilloa kerrosten väliin. Vaahdota vaniljakastike ja kuorruta kakku. Koristele suklaalla, aprikoosilla ja syötävillä kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Pika bébét
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan