Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 04.12.2023 20:50

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kolmannessa jaksossa leivottiin paistettuja juustokakkusia.

Täysjyväkeksimuru

  • 225 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 4 dl täysjyväjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • Vuokaspray

Juustokakkumassa

  • 600 g tuorejuustoa (Philadephia)
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 dl maissitärkkelystä
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 kpl kananmunia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 ml suolaa

Mustikkamarmorointi

  • 1 dl metsämustikoita
  • 1 rkl sokeria

Koralli-tuile

  • 1 dl vettä
  • 1 rkl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 dl rypsiöljyä

Sokeroidut pensasmustikat ja valkosuklaakoriste

  • 3 dl pensasmustikoita
  • 1 dl tomusokeria
  • 50 g valkosuklaata
  • Kultajauhe

Valmistusohje

TÄYSJYVÄKEKSIMURU: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen (laita täytteen rouhittu valkosuklaa lämpenevään
uuniin paahtumaan n. 10 minuutiksi). Suihkuta vuoat vuokaspraylla. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, siirappi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi (n. 5min). Sekoita joukkoon jauhot ja sooda ja sekoita vatkaimella murumaiseksi (voi nyppiä myös käsin). Painele keksimuru voideltujen kakkuvuokien pohjalle ja reunoille, esipaista 175 asteessa 5 minuuttia.

JUUSTOKAKKUMASSA: Murusta paahdettu valkosuklaa tehosekoittimessa. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja paahdettu valkosuklaamuru vatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja mausteet. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada täyte esipaistettujen keksipohjien päälle annosvuokiin, tee pintaan mustikkamarmorointi hammastikulla. Paista kakkuja 175 asteessa n. 30 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakkujen vetäytyä mahdollisimman pitkään.

MUSTIKKAMARMOROINTI: Soseuta mustikat ja sokeri. Lusikoi mustikkasosetta juustokakkumassan päälle vuokiin ja tee marmorointi hammastikulla. 

KORALLI-TUILE: Sekoita vesi ja vehnäjauhot käsivispilällä kunnolla sekaisin. Kuumenna öljyä pannulla (laita riittävästi!). Kaada taikinasta kolmannes pannulle ja laita päälle kansi (räiskyy!). Paista kunnes neste haihtuu ja keksi rapeutuu. Laita leivinpaperin ja talouspaperin päälle. Murra keksit osiin ja sokeroi palaset tomusokerilla.

SOKEROIDUT PENSASMUSTIKAT JA VALKOSUKLAAKORISTE: Ota kymmenen suurta pensasmustikka sivuun odottamaan ja pyörittele loput mustikat tomusokerissa. Temperoi valkosuklaa: sulata 2/3 suklaasta 45-46 asteiseksi, rouhi loput ja lisää rouhittua suklaata kuuman suklaan joukkoon vähitellen, sekoittele kunnes suklaa on 29-30 asteista. Kasta suuret mustikat temperoituun valkosuklaaseen ja koristele pensselin ja kultajauheen avulla

KOKOAMINEN JA KORISTELU: Ota hitaasti jäähtyneet juustokakut uunista. Laita juustokakun reunalle keko sokeroituja mustikoita niin, että marmorointia jää kuitenkin näkyviin. Laita keon päällimmäiseksi suklaassa kastettu mustikka. Laita tuile nojaamaan mustikoihin.  Ripottele pinnalle kultajauhetta..

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Wanhanajan kerroskakku, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Lapsuuden marjamaitoa, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Pala kakkua, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Sweetcher-leivokset, KatiKoko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuKoko Suomi leipoo: Charlotte Pop
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti