Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Mokka-biskvier

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 07.02.2022 20:10

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan viidennessä jaksossa teknisenä tehtävänä oli mokka-biskvieri.

  • Kokonaisvalmistusaika: 120 min
  • Annosmäärä: 10 kpl

Pohja

  • mantelimassa 130 g
  • sokeri 30 g
  • valkuainen 30 g
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauho 10 g

Täyte

  • Kreemi
  • 1 osa valkuaista
  • 1 osa sokeria
  • 1 osa Valio voita
  • 1 osa Valio tuorejuustoa

Appelsiinitäyte

  • appelsiinimehu 100 ml
  • appelsiinin raastettu kuori
  • hillosokeri 30 g
  • keltuainen 1 kpl
  • Maizena 10 g
  • Valio voi nokare

Penslaus

  • suklaa

Kuorrutus

  • tumma suklaa n. 300 g
  • rypsiöljy

Valmistusohje

OHJE: Vaahdota mantelimassa ja sokeri. Lisää valkuainen ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi vehnäjauho varovasti sekoittaen. Tee pieniä, halkaisijaltaan noin 4 cm:n kokoisia pyöreitä pohjia. Paista 10–15 minuuttia, kunnes pohjat ovat kullanruskeita. Jäähdytä.

Valmista täytteet. Keitä appelsiinikiisseli.

Valmista kreemi. Sekoita sokeri ja valkuaiset ja lämmitä vesihauteessa noin 60 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiseksi. Lisää kuutioitu voi pieninä erinä hyvin vaahdottaen. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Leivosten kokoaminen. Käännä leivospohjat niin, että paistopinta jää ulospäin. Penslaa pohjien päälle suklaata. Laita kreemiä reunoille niin, että keskelle jää pieni kolo. Laita koloon appelsiinitäyte. Laita kreemiä niin, että sitä tulee keoksi pohjan päälle.

Sulata suklaa ja ohenna tarvittaessa rypsiöljyllä. Dippaa leivokset suklaassa.

Viimeistele haluamallasi tavalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: TiikerikakkusetMasterChef Suomi: Macarons leivoskeksit karviaishillokkeella, Sininen joukkueKoko Suomi leipoo: OopperaleivosKoko Suomi leipoo: Anne-täytekeksiKoko Suomi leipoo: Rakkaus-britaSalmiakkista: Artun Salmiakkibisketit
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti