Koko Suomi leipoo: Mokka-biskvier
Koko Suomi leipoo -sarjan viidennessä jaksossa teknisenä tehtävänä oli mokka-biskvieri.
- Kokonaisvalmistusaika: 2h
- Annosmäärä: 10 kpl
Pohja
- mantelimassa 130 g
- sokeri 30 g
- valkuainen 30 g
- Sunnuntai erikoisvehnäjauho 10 g
Täyte
- Kreemi
- 1 osa valkuaista
- 1 osa sokeria
- 1 osa Valio voita
- 1 osa Valio tuorejuustoa
Appelsiinitäyte
- appelsiinimehu 100 ml
- appelsiinin raastettu kuori
- hillosokeri 30 g
- keltuainen 1 kpl
- Maizena 10 g
- Valio voi nokare
Penslaus
- suklaa
Kuorrutus
- tumma suklaa n. 300 g
- rypsiöljy
Valmistusohje
OHJE: Vaahdota mantelimassa ja sokeri. Lisää valkuainen ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi vehnäjauho varovasti sekoittaen. Tee pieniä, halkaisijaltaan noin 4 cm:n kokoisia pyöreitä pohjia. Paista 10–15 minuuttia, kunnes pohjat ovat kullanruskeita. Jäähdytä.
Valmista täytteet. Keitä appelsiinikiisseli.
Valmista kreemi. Sekoita sokeri ja valkuaiset ja lämmitä vesihauteessa noin 60 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiseksi. Lisää kuutioitu voi pieninä erinä hyvin vaahdottaen. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
Leivosten kokoaminen. Käännä leivospohjat niin, että paistopinta jää ulospäin. Penslaa pohjien päälle suklaata. Laita kreemiä reunoille niin, että keskelle jää pieni kolo. Laita koloon appelsiinitäyte. Laita kreemiä niin, että sitä tulee keoksi pohjan päälle.
Sulata suklaa ja ohenna tarvittaessa rypsiöljyllä. Dippaa leivokset suklaassa.
Viimeistele haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti