Koko Suomi leipoo: Mokka-biskvier
Koko Suomi leipoo -sarjan viidennessä jaksossa teknisenä tehtävänä oli mokka-biskvieri.
- Kokonaisvalmistusaika: 2h
- Annosmäärä: 10 kpl
Pohja
- mantelimassa 130 g
- sokeri 30 g
- valkuainen 30 g
- Sunnuntai erikoisvehnäjauho 10 g
Täyte
- Kreemi
- 1 osa valkuaista
- 1 osa sokeria
- 1 osa Valio voita
- 1 osa Valio tuorejuustoa
Appelsiinitäyte
- appelsiinimehu 100 ml
- appelsiinin raastettu kuori
- hillosokeri 30 g
- keltuainen 1 kpl
- Maizena 10 g
- Valio voi nokare
Penslaus
- suklaa
Kuorrutus
- tumma suklaa n. 300 g
- rypsiöljy
Valmistusohje
OHJE: Vaahdota mantelimassa ja sokeri. Lisää valkuainen ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi vehnäjauho varovasti sekoittaen. Tee pieniä, halkaisijaltaan noin 4 cm:n kokoisia pyöreitä pohjia. Paista 10–15 minuuttia, kunnes pohjat ovat kullanruskeita. Jäähdytä.
Valmista täytteet. Keitä appelsiinikiisseli.
Valmista kreemi. Sekoita sokeri ja valkuaiset ja lämmitä vesihauteessa noin 60 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiseksi. Lisää kuutioitu voi pieninä erinä hyvin vaahdottaen. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
Leivosten kokoaminen. Käännä leivospohjat niin, että paistopinta jää ulospäin. Penslaa pohjien päälle suklaata. Laita kreemiä reunoille niin, että keskelle jää pieni kolo. Laita koloon appelsiinitäyte. Laita kreemiä niin, että sitä tulee keoksi pohjan päälle.
Sulata suklaa ja ohenna tarvittaessa rypsiöljyllä. Dippaa leivokset suklaassa.
Viimeistele haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka