Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Mehevä palsternakka-appelsiinikakku

Julkaistu 04.01.2021 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.

Kahvikakku

  • 200 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 kananmunia
  • n. 4 dl vehnäjauho ja
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 dl kuohukerma
  • n. 200 g palsternakkaa raastettuna
  • ½ appelsiinin mehu ja kuoriraaste
  • n. 1 dl mantelilastuja
  • + voita 25 g vuoan voiteluun

Kuorrute

  • 100 g voita
  • 3,5-4 dl tomusokeria
  • 125 g palsternakkaa
  • • 30 g valkosuklaata
  • ½ appelsiinin kuori ja n. 2 rkl mehua
  • 2 rkl kuohukermaa

Sokeroidut palsternakan kuoret

  • yhden palsternakan kuoret
  • 1,25 l vettä
  • 1,25 dl sokeria
  • + 0,5 dl sokeria sokerointiin

Karamellisoidut mantelit

  • 1 dl mantelilastuja
  • n. 2 rkl sokeria

Valmistusohje

KAHVIKAKKU: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa. Lisää raastettu palsternakka ja appelsiinin kuoriraaste sekä mehu.
Paahda mantelilastuja hetken aikaa pannulla ja sekoita taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun kahvikakkuvuokaan (tilavuus n. 1,4 l) ja paista 180 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.Jäähdytä kakku ja kumoa vuoasta.


KUORRUTE: Pilko palsternakka pieneksi ja keitä kuumassa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada ylimääräinen vesi pois ja soseuta. Pilko valkosuklaa pieneksi ja kaada kuuma palsternakkasose sen päälle. Anna seoksen seistä hetken ja sekoita se tasaiseksi, kunnes valkosuklaa sulanut joukkoon. Jäähdytä. Vaahdota voi ja lisää tomusokeria pikkuhiljaa. Vatkaa kunnes saat vaalean, kuohkean vaahdon. Lisää kerma, appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Lisää palsternakka-valkosuklaatahna ja vatkaa tasaiseksi. Pursota tähtityllalla kreemiä kahvikakun pinnalle ja alareunaan.

SOKEROIDUT PALSTERNAKAN KUORET: Keitä vesi ja sokeri kuumaksi sokeriliemeksi. Lisää huolellisesti pestyn palsternakan kuoret sokeriliemeen ja anna keittyä n. 20-30 minuuttia
Poista kuoret liemestä ja sokeroi ne muutaman minuutin kuluttua.
Katkaise kuoria halutessasi hieman pienemmäksi ja asettele haluamallasi tavalla kahvikakun ja kuorrutteen päälle.

KARAMELLISOIDUT MANTELIT: Kaada mantelilastut kuumalle pannulle ja lisää sokeri. Sekoittele välissä kunnes sokeri on sulanut ja mantelilastut ovat saaneet paahteisen maun.
Kaada seos jäähtymään ja muserra sitä käsin pienemmäksi kakun päälle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Punajuuri-kääretorttu päärynä-auramoussella ja Puolukkakinuskipiirakka, SiiriKoko Suomi leipoo: Appelsiini-suklaakakkuKoko Suomi leipoo: Valkosuklaa-mansikkakakkuKoko Suomi leipoo: Porkkanakakku porkkanakinuskillaKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: Mansikkapaistos 2.0
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti