Koko Suomi leipoo: Maustekakkunen
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa maustekakkunen.
Massa
- Voi 130 g
- Sokeri 130 g
- Kananmuna 100 g
- Vehnäjauho 225 g
- Kermaa (kuohu) 70 g
- Vaniljasokeri 1 tl
- Leivinjauhe 1 tl
- Maustepippuri 2 tl
Vuokien voiteluun
- tarvittaessa voi tai vuokaspray
Kuorrute
- sokeri 2 rkl
- kuohukerma 100 g
- voi 100 g
- tomusokeri n. 300 g
Valmistusohje
Leivonta-aika 1 tunti
Tarjoiluastia Lautanen 31,5cm harmaa (kastehelmi)
Valmistettava määrä 10 hlö/10 kakkua tarjolle
Voitele tarvittaessa vuoat. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat vähitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne massaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa massakakkuvuokiin. Paista 175 asteessa kypsäksi.
KUORRUTE: Mittaa voi ja kerma kattilaan, kiehauta. Paahda sokeri. Kaada paahdetun sokerin joukkoon kiehautettu voi-kermaseos. Laita seos tarvittaessa takaisin hellalla ja keittele hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes seos on kauniin kullan ruskeaa. Kaada seos kulhoon ja jäähdytä. Lisää tomusokeri vähitellen. Kuorruta kakut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan