Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Maustekakkunen

Julkaistu 02.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa maustekakkunen.

Massa

  • Voi 130 g
  • Sokeri 130 g
  • Kananmuna 100 g
  • Vehnäjauho 225 g
  • Kermaa (kuohu) 70 g
  • Vaniljasokeri 1 tl
  • Leivinjauhe 1 tl
  • Maustepippuri 2 tl

Vuokien voiteluun

  • tarvittaessa voi tai vuokaspray

Kuorrute

  • sokeri 2 rkl
  • kuohukerma 100 g
  • voi 100 g
  • tomusokeri n. 300 g

Valmistusohje

Leivonta-aika 1 tunti
Tarjoiluastia Lautanen 31,5cm harmaa (kastehelmi)
Valmistettava määrä 10 hlö/10 kakkua tarjolle

Voitele tarvittaessa vuoat. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat vähitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne massaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa massakakkuvuokiin. Paista 175 asteessa kypsäksi.

KUORRUTE: Mittaa voi ja kerma kattilaan, kiehauta. Paahda sokeri. Kaada paahdetun sokerin joukkoon kiehautettu voi-kermaseos. Laita seos tarvittaessa takaisin hellalla ja keittele hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes seos on kauniin kullan ruskeaa. Kaada seos kulhoon ja jäähdytä. Lisää tomusokeri vähitellen. Kuorruta kakut.


Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: TiikerikakkusetAnun mokkakakkuKoko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKoko Suomi leipoo: Backbyn hätävarakakkuKoko Suomi leipoo: Muorin SuklaakakkuSuklaafondant
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti