Koko Suomi leipoo: Maustekakkunen

Koko Suomi leipoo: Maustekakkunen

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa maustekakkunen.

Massa

  • Voi 130 g
  • Sokeri 130 g
  • Kananmuna 100 g
  • Vehnäjauho 225 g
  • Kermaa (kuohu) 70 g
  • Vaniljasokeri 1 tl
  • Leivinjauhe 1 tl
  • Maustepippuri 2 tl

Vuokien voiteluun

  • tarvittaessa voi tai vuokaspray

Kuorrute

  • sokeri 2 rkl
  • kuohukerma 100 g
  • voi 100 g
  • tomusokeri n. 300 g

Valmistusohje

Leivonta-aika 1 tunti
Tarjoiluastia Lautanen 31,5cm harmaa (kastehelmi)
Valmistettava määrä 10 hlö/10 kakkua tarjolle

Voitele tarvittaessa vuoat. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat vähitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne massaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa massakakkuvuokiin. Paista 175 asteessa kypsäksi.

KUORRUTE: Mittaa voi ja kerma kattilaan, kiehauta. Paahda sokeri. Kaada paahdetun sokerin joukkoon kiehautettu voi-kermaseos. Laita seos tarvittaessa takaisin hellalla ja keittele hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes seos on kauniin kullan ruskeaa. Kaada seos kulhoon ja jäähdytä. Lisää tomusokeri vähitellen. Kuorruta kakut.

 



 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.