Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa maustekakkunen.
Massa
- Voi 130 g
- Sokeri 130 g
- Kananmuna 100 g
- Vehnäjauho 225 g
- Kermaa (kuohu) 70 g
- Vaniljasokeri 1 tl
- Leivinjauhe 1 tl
- Maustepippuri 2 tl
Vuokien voiteluun
- tarvittaessa voi tai vuokaspray
Kuorrute
- sokeri 2 rkl
- kuohukerma 100 g
- voi 100 g
- tomusokeri n. 300 g
Valmistusohje
Leivonta-aika 1 tunti
Tarjoiluastia Lautanen 31,5cm harmaa (kastehelmi)
Valmistettava määrä 10 hlö/10 kakkua tarjolle
Voitele tarvittaessa vuoat. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat vähitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne massaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa massakakkuvuokiin. Paista 175 asteessa kypsäksi.
KUORRUTE: Mittaa voi ja kerma kattilaan, kiehauta. Paahda sokeri. Kaada paahdetun sokerin joukkoon kiehautettu voi-kermaseos. Laita seos tarvittaessa takaisin hellalla ja keittele hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes seos on kauniin kullan ruskeaa. Kaada seos kulhoon ja jäähdytä. Lisää tomusokeri vähitellen. Kuorruta kakut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!