Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Marin perunachurrot

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 03.12.2018 20:52

MTV LIFESTYLE

Churrot (24kpl)

  • 250g Vettä
  • 250g Täysmaitoa
  • 25g Oliiviöljyä
  • 125g Vehnäjauhoa
  • 100g Perunahiutaleita (esim. valmis muusihiutaleita)
  • ½tl Suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2dl Siro sokeria churrojen pinnalle

Suklaadippi

  • 120g Maitosuklaata
  • 80g Vispikermaa

Mansikkaraparperidippi kuohuviini-twistillä

  • 200g Mansikoita (tuore tai pakaste)
  • 200g Raparperiä
  • 30g Puristettua Limen mehua
  • 1dl Hillosokeria
  • 1dl Kuohuviiniä

churrojen täyte 12 kpl

  • 60g maitosuklaata sulatettuna
  • 1dl Kuivattuja mansikkalastuja

Valmistusohje

Mittaa kattilaan maito, vesi ja öljy. Anna kiehahtaa ja nosta pois liedeltä. Mittaa jauhot, perunahiutaleet ja suola mielellään teräksiseen kulhoon ja sekoita ne keskenään. Kaada kuiva-aineiden päälle kiehunut neste ja vatkaa vahvalla puukapustatalla tai vastaavalla taikinaa kunnes se on kiinteä pallo. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen kunnes taikina on tasaista.

Anna hetken aikaa taikinan jäähtyä. Laita iso tähtitylla vahvaan pursotuspussiin ja laita ensin puolet taikinasta pussiin. Pursota noin 15cm pitkiä suoria tankoja leivinpaperille vieri viereen 24 kpl, leikkaa tangot saksilla tarvittaessa poikki. Laita rasvakeitin lämpenemään 175 asteeseen.

Koko Suomi leipoo ohjelman neljännen kauden neljännen jakson taitotehtävässä Mari leipoi täytettyjä perunachurroja sekä mansikkaraparperi- ja suklaadippejä. Reseptistä tulee noin 24 kappaletta churroja.


Valmista dipit keittimen lämmetessä. Laita paloitellut mansikat ja raparperi hillosokerin ja limemehun kanssa pinnoitettuun kattilaan ja anna kiehua n. 15 min kunnes raparperit ovat pehmeitä ja keitos hillomaista. Aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella ja laita jäähtymään jääkaappiin. Lisää kuohuviini marjahillokkeeseen juuri ennen tarjoilua.

Paloittele suklaa mikron kestävään astiaan ja kaada samaan kippoon kerma. Lämmitä seosta varovasti mikrossa, kunnes kerma kiehahtaa ja sen jälkeen sekoita massa tasaiseksi. Tarvittaessa käytä varovasti seosta mikrossa uudelleen. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Paista 3-4 churroa kerrallaan rasvakeittimessä. Ota churrot pois keittimestä pihdeillä tai reikäkauhalla niiden saavuttaessa kauniin kultaisen värin. Laita churrot hetkeksi lepäämään talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois niistä ja kieritä toisella lautasella sokerissa churrot ja aseta tarjoilukulhoon.

Täytä puolet churroista sulalla suklaalla ja dippaa churrojen päät mansikkalastu murskassa.

Tarjoile churrot mielellään lämpiminä dippien kera. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lomalla viimeinkin… Emoji-keksituulihatut rannalla, HarrietKoko Suomi leipoo: Tommin churrot ja miedosti tulinen kastikeKoko Suomi leipoo: Lauran kanelichurrot & mokkadippiKoko Suomi leipoo: Kokakiat eli kreikkalaiset kermapallerotKoko Suomi leipoo: Alkukesän RaparperihuumaKoko Suomi leipoo: Poutapilven raparperileivokset
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti