Koko Suomi leipoo: Mansikkapaistos 2.0

koko suomi leipoo mansikkapaistos

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen.

Paistos

  • 225 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl mantelijauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 40 kpl suomalaisia pakastemansikoita

Raparperihilloke

  • 200 g raparperia
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl hillosokeria

Vaniljajäätelö

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 1 vaniljatanko

Kaura-mantelilastut

  • 75 g voita
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl mantelilastuja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna

Koristeluun

  • 10 kpl tuoretta mansikkaa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 20 kpl sitruunamelissan lehtiä
  • Tarvittavat välineet;
  • Kohokasvuoka 10 kpl
  • Jäätelökone

Valmistusohje

PAISTOS: Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot keskenään ja lisää vuorotellen kerman kanssa taikinan joukkoon ja sekoita. Jaa paistos voideltuihin vuokiin ja painele jokaiseen vuokaan n. 4 kpl jäisiä mansikoita. Jaa taikina lusikoita apuna käyttäen 10 kohokasvuokaan. Paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 40-45 minuuttia. Kokeile puutikulla, että taikina on kypsää. Jätä jäähtymään.

RAPARPERIHILLOKE: Laita raparperit ja vesi kattilaan, kuumenna. Lisää sokeri ja keitä hiljalleen n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

VANILJAJÄÄTELÖ: Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset munat ja glukoosisiirappi, vaahdota paksuksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja kaavi siemenet lusikalla muna-siirappivaahdon joukkoon ja jatka vatkaamista. Lisää kermavaahto muna-siirappiseokseen nuolijalla käännellen. Laita massa jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä niin pitkään, että rakenne on hyvä.

KAURAMANTELI-LASTUT: Sulata voi mikrossa. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Lisää voisula kuivien aineiden sekaan ja lopuksi vielä kananmuna. Nostele uunipellille nokareita ja paista uunissa 175 asteessa n. 8 minuuttia.

KORISTELUUN: Siivilöi paistosten päälle tomusokeria. Leikkaa mansikat siivuiksi ja koristele paistokset mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä. Laita yksi kovettunut kauralastu jokaisen paistoksen päälle. Ota jäätelöstä jäätelökauhalla palloja ja nosta palloja tarjoilukulhoon. Laita raparperihilloke omaan astiaansa. Nauti paistokset lisukkeineen.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.