Koko Suomi leipoo: Makujen juhlaa -vitriini

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_FINAALIJAKSO_BEAUTYSHOTS_LEIPOMON_VITRIINI_5_TUOTTEELLA_PIHLA-1_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman päätösjaksossa leivottiin vitriinin täydeltä herkkuja. Suolaisia mozzarella-tomaatti-basilikatuulihattuja Lakka-valkosuklaatäytekakku Minisitruunakakkuja vaniljamoussella ja mansikoilla Appelsiini-passionjuustokakkuleivoksia appelsiinikiilteellä Sitruunaisia herrasväen pikkuleipiä

Mozzarella-tomaatti-basilikatuulihatut

    Tuulihatut

    • voita 100 g
    • vettä 3 dl
    • Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja 2 dl
    • kananmuna 3 kpl
    • leivinjauhetta 0,5 tl

    Täytteet

    • kuohukermaa 3,5 dl
    • mozzarellaa 200 g
    • liivatelehti 1 kpl
    • mustapippuria
    • oliiviöljyä 3 rkl
    • valkopippuria
    • suolaa
    • tuoretta basilikaa 1 dl
    • valkosipulin kynsi 1 kpl
    • punaisia kirsikkatomaatteja 250g

    Lakka-valkosuklaatäytekakku

      Pohja

      • kananmuna 6 kpl
      • erikoishienoa sokeria 2 dl
      • Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja 2,5 dl
      • perunajauhoja 0,5 dl
      • leivinjauhetta 1 tl
      • vaniljasokeria 1 tl

      Täyte

      • kuohukermaa 3 dl
      • mascarponejuustoa 200 g
      • valkosuklaata 150 g
      • pakastelakkoja 150 g
      • 1/3 osa kaurakeksimurua (resepti appelsiini-passionjuustokakkuleivosten kohdalla)

      Kostutus

      • 1 dl vettä ja 1 tl vaniljasokeria

      Kuorrute

      • kananmunan valkuainen 4 kpl
      • erikoishienoa sokeria 2 2/3 dl
      • voita 300 g
      • violettia pastaväriä
      • puolikas vaniljatanko

      Koristeet

      • valkoista sokerimassaa 250 g
      • sitruunamelissan lehtiä 2 dl
      • punaista kimalletomuväriä
      • lehtikultaa
      • keltaista ja oranssia pastaväriä
      • kultaista tomuväriä
      • Isomaltoosia 200 g

      Minisitruuna-vaniljakuppikakut

        Pohja

        • kananmuna 2 kpl
        • erikoishienoa sokeria 1,5 dl
        • Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja 2,5 dl
        • leivinjauhetta 2/3 tl
        • voita 100 g
        • sitruunamehua 2-3 rkl

        Kuorrute ja koristeet

        • kuohukermaa 2 dl
        • maustamatonta tuorejuustoa 200 g
        • valkosuklaata 100 g
        • mansikoita, tuoreita 125 g (kotimaisia)
        • punaista pastaväriä

        Appelsiini-passionjuustokakut

          Keksipohja

          • kaurahiutaleita 4 dl
          • erikoishienoa sokeria 2 dl
          • Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja 2 rkl
          • leivinjauhetta 2 tl
          • voita 100 g
          • kananmuna 2 kpl
          • + 50 g voita keksipohjaan

          Täytteet

          • kuohukermaa 4 dl
          • vaniljatuorejuustoa 400 g
          • erikoishienoa sokeria 2 tl makua tuomaan
          • liivatelehtiä 4 kpl
          • vettä 0,5 dl
          • passionhedelmä 2 kpl
          • luomu appelsiini 2 kpl

          Kiille

          • luomu appelsiini 5 kpl
          • liivatelehtiä 2 kpl
          • vettä 2 rkl

          Koristeet

          • luomu appelsiini 2 kpl
          • vettä 1,25 l
          • erikoishienoa sokeria 1,25 dl
          • + sokerointiin erikoishienoa sokeria 0,5 dl

          Herrasväen pikkuleivät

            Keksitaikina

            • voita 100 g
            • erikoishienoa sokeria 1,25 dl
            • kananmuna 1 kpl
            • Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja 2,25 dl
            • leivinjauhetta 0,5 tl
            • vaniljasokeria 0,5 tl
            • vehnäjauhoja 0,5 dl kaulitsemista varten

            Täyte

            • luomu sitruuna 1 kpl
            • tomusokeria 2 dl
            • kananmuna 1 kpl
            • voita 35 g

            Valmistusohje

            MOZZARELLA-TOMAATTI-BASILIKATUULIHATUT: Sulata voi sekä vesi kattilassa ja anna seoksen kiehahtaa kunnolla. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Lisää leivinjauhe ja vatkaa vielä hetki. Pursota taikina tähtityllan avulla tuulihatuiksi.  Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20-30 minuutin ajan. Älä avaa luukkua paiston aikana! Jäähdytä. Leikkaa tuulihattuihin hatut. Mittaa kattilaan 0,5 dl kuohukermaa ja kiehauta. Lisää joukkoon kuutioitu mozzarella. Lämmitä seosta, kunnes juusto on sulanut ja siivilöi seos sen jälkeen.  Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja kääntele juustokastike vaahtoon. Liota liivatelehteä 5 minuutin ajan kylmässä vedessä ja liuota se sitten kuumaan vesitilkkaan.  Lisää liivate juustovaahtoon. Vaahtoon voi halutessaan lisätä mausteita.  Laita kylmään hyytymään. Laita kulhoon reilusti öljyä, pilkottu valkosipulin kynsi, mausteita ja tuoretta basilikaa.  Viipaloi 200 g kirsikkatomaatteja ja laita ne öljyyn marinadiin. Anna olla marinadissa noin 20-30 minuuttia ja nostele tomaatit sieltä pois. Pursota jämäköitynyt mozzarellamousse tuulihattujen väliin ja laita niiden päälle marinoidut tomaattiviipaleet.  Lisää vielä hieman pilkottua tuoretta basilikaa ja laitat tuulihattujen hatut päälle. Koristele tuulihatut basilikalla sekä tee lopuista tomaateista kukan mallisia. Asettele ne koristeeksi tarjoiluvadille.

            LAKKA-VALKOSUKLAATÄYTEKAKKU: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon loput ainekset. Jaa taikina tasan leivinpaperilla vuorattuun kolmeen 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjakakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuutin ajan.  Jäähdytä. Leikkaa pohjat tasaisiksi. Vatkaa kuohukerma. Lisää tuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja sekoita moussen sekaan. Kostuta kakkupohja kiehautetulla vaniljasokerilla maustetulla vedellä. Levitä puolet valkosuklaamoussesta ja ripottele puolet lakoista moussen päälle. Toista seuraavassa täytevälissä. Nosta kakun kansi päälle ja kostuta sekin. Vaahdota kananmunan valkuaisia kuuman vesihauteen yllä ja lisää joukkoon sokeri. Jatka vaahdottamista noin 7 minuuttia, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää. Tämän jälkeen jatka vaahdottamista ilman vesihaudetta noin 2 minuutin ajan. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi pienissä erissä ja vatkaa seosta. Lisää puolikkaan vaniljatangon siemenet. Taita keltaisuutta pienellä määrällä violettia pastaväriä. Kuorruta täytetty kakku ohuelti sveitsiläisellä marenkivoikreemillä ja laita kylmään. Levitä jähmettyneen ohuen kerroksen päälle peittävä kerros kreemiä koko kakkuun. Koristele kakun reuna lehtikullalla. Muotoile sokerimassasta ruusuja ja laita niiden reunoille punaista tomuväriä. Asettele koristeeksi myös sitruunamelissan lehtiä. Marenkivoikreemillä voi myös pursottaa muutaman kreemipursotuksen kakun pinnalle. Sulata isomaltoosi. Vala sulamassa puolipallon muotoisiin cake pops –muotteihin. Irrota jähmettyneet puolipallot ja kuumenna niiden alapintaa pannua vasten, jotta saat yhdistettyä palloiksi. Asettele pallot kakun päälle.

            MINISITRUUNA-VANILIJAKUPPIKAKUT: Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sulatettu voi. Lisää sitruunamehu. Laita taikina minimuffinssivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.  Jäähdytä. Vaahdota kuohukerma. Lisää tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Jaa kuorrute kahtia ja värjää toinen osa vaaleanpunaiseksi punaisella pastavärillä. Laita pursotin pussiin tähtitylla ja laita se pöytää vasten.  Laita valkoista kreemiä pussin toiselle puolelle ja vaaleanpunaista toiselle puolelle. Pursota ruusuke minimuffinien päälle. Halkaise pestyjä mansikoita koristeeksi ja asettele ne kreemin päälle.

            APPELSIINI-PASSIONJUUSTOKAKUT: Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää sekaan sulatettu voi ja viimeiseksi kananmuna. Asettele leivinpaperilliselle pellille taikinanokareita ja paista 200 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Murenna 2/3 osaa jäähtyneistä kekseistä (loput menevät täytekakkuun) ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele keksimassa 12 pienen annoskupin pohjalle. Laita pakastimeen jäähtymään. Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon vaniljatuorejuusto. Lisää passionhedelmien sisukset ja appelsiinien mehu sekä –kuori. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Liuota sitten kuumaan vesitilkkaan. Ja sekoita ohuena nauhana massan joukkoon. Purista kiilteeseen viiden appelsiinin mehu.  Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Yhdistä liivatteet ja appelsiinimehu. Kaada kiille juustokakkusten päälle ja laita hyytymään pakkaseen. Kuori appelsiinien kuorta kandeerausta varten. Kiehauta litra vettä kattilassa ja keitä appelsiinilohkoja siellä minuutin ajan. Yhdistä 1,25l vettä ja sokeri liuokseksi ja lämmitä kuumaksi. Keittele appelsiinin kuoria kuumassa vesi-sokeriliuoksessa noin 20-30 minuuttia. Valuta ylimääräinen sokeri pois ja sokeroi. Asettele minijuustokakkujen päälle tuoreen sitruunamelissan kanssa.

            HERRASVÄEN PIKKULEIVÄT: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet joukkoon ja laita keksitaikina kylmään asettumaan n. 20 minuutiksi. Kaulitse taikina ja leikkaa sydänkeksimuoteilla pikkuleipiä.  Leikkaa puolista pikkuleivistä pienellä sydänmuotilla palaset.  Paista 200 asteessa noin 6 minuutin ajan. Jäähdytä. Lemon curd tahna: Raasta sitruunan kuori ja purista sen mehu. Kiehauta kattilassa kaikki lemon curdin ainekset paitsi voi ja anna seoksen kypsyä ja paksuuntua hetken aikaa. Lisää joukkoon voinokare. Laita curd kylmään jäähtymään. Täytä pikkuleivät.

            Parhaat ruokaohjelmat