Koko Suomi leipoo: Makeat tacot

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps10_tekninen_3042
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan päätösjaksossa teknisessä tehtävässä tehdään makeita tacoja.

  • Kokonaisvalmistusaika: 1h 30min
  • Annosmäärä: 10

Kuoret

  • 150 g maissijauho
  • 80 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • ½ tl suola
  • ¼ tl leivinjauhe
  • 10 ml rypsiöljy
  • vesi (lämmin)
  • Täytteet

Maustetut omenat (kana)

  • omena
  • kaneli
  • Valio voi
  • fariinisokeri

Suklaapähkinäcrumble (jauheliha)

  • n. 40 g pähkinä
  • 40 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 20 g kaakaojauhe
  • 30 g sokeri
  • 20 g Valio voi
  • 20 g kookosrasva
  • 30 g tumma suklaa

Mansikkasalsa (salsakastike)

  • mansikka
  • basilika
  • lime
  • vaahterasiirappi
  • balsamico
  • Vesimeloni (tomaatti)
  • Aprikoosi (juustoraaste)

Pistaasipähkinäkastike (guagamole)

  • 100 g pistaasipähkinä
  • 90 g tomusokeri
  • pähkinäöljy
  • vesi
  • suola

Valkosuklaakastike (ranskankerma)

  • 50 g valkosuklaa
  • 30 g Valio kuohukermaa
  • ½ tl liivatejauhe
  • 100 g Valio tuorejuusto
  • Makea frisee (salaatti)

Valmistusohje

KUORET: Sekoita kuivat aineet, lisää lämmintä vettä vähitellen niin, että seoksesta tulee kiinteä taikina. Anna taikinan levätä hetken ajan muovin alla ennen kaulitsemista. Kaulitse taikina ohueksi ja ota halkaisijaltaan 10–12 cm kokoisia paloja. Pistele haarukalla. Kuumenna öljyä pannulla tai kattilassa ja paista kuoret yksitellen. Taita kuori kaksin kerroin paiston aikana tai heti paiston jälkeen. Laita talouspaperin päälle kuivumaan. Halutessasi voit tehdä foliosta rullan, jonka laitat maissikuoren sisälle ennen täyttämistä.

MAUSTETUT OMENAT (KANA): Kuori ja kuutio omena. Paista voissa pannulla mausteiden ja sokerin kanssa. Jäähdytä.

SUKLAAPÄHKINÄCRUMBLE (JAUHELIHA): Rouhi pähkinät. Sulata voi, kookosrasva ja suklaa. Yhdistä kaikki aineet ja paista 160 asteisessa uunissa. Jäähdytä ja rouhi.

MANSIKKASALSA (SALSAKASTIKE): Pilko mansikat ja basilika. Mausta vaahterasiirapilla, balsamicolla ja limellä.

VESIMELONI (TOMAATTI): Paloittele vesimeloni haluamallasi tavalla.

APRIKOOSI (JUUSTORAASTE): Raasta aprikoosi.

PISTAASIPÄHKINÄKASTIKE (GUAGAMOLE): Kaada pähkinöiden päälle kuumaa vettä ja anna liota vähintään 5 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita pistaasipähkinät talouspaperin tai leivinliinan päälle. Kuivaa ja hiero niin, että pistaasipähkinät ovat kauniin vihreitä (kuoren irrottaminen). Laita pähkinät ja tomusokeri tehosekoittimeen. Lisää joukkoon vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Lisää ripaus suolaa. Laita pursotinpussiin.

VALKOSUKLAAKASTIKE (RANSKANKERMA): Laita liivatejauhe pieneen määrään vettä turpoamaan. Sulata suklaa. Lämmitä kuohukerma, lisää turvonneet liivatteet ja valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Sekoita tuorejuuston kanssa. Laita pursotinpussiin.

MAKEA FRISEE (SALAATTI): Revi salaatin lehdet haluamallasi tavalla.

Valmista täytteet ja täytä tacokuoret haluamallasi tavalla (täyttämisen apuna voit käyttää muffinssipeltiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.