Mainos

Koko Suomi leipoo: Luovon lumous – kuusenkerkkä-mesimarjakarttakakku, Siiri

koko_suomi_leipoo_s8_eps1_beautyshots_taidonnäyte_tehtävä_siiri_01_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa kisaajat kertoivat itsestään leivoksien kautta.

Pohja

  • 8 kpl Kananmuna
  • 3 dl Sokeri
  • 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 2 dl Perunajauho
  • 3 tl Leivinjauhe
  • 6 rkl Kuusenkerkkäjauhe

Kostuke

  • 4 rkl Kuusenkerkkäsiirappi
  • 2-4 dl Maitoa
  • 4 rkl Vaniljasokeria

Mesimarjahillo

  • 250 g Mesimarjoja
  • 1 rkl vesi
  • 125 g Hillosokeri
  • 1 kpl Vaniljatanko

Kauracrunchy

  • 20 g Voita
  • 2 dl Kuusenkerkkäsiirappia
  • 4 dl Kaurahiutaleita
  • 2 tl Vaniljasokeria

Mesimarjamousse

  • 400 g Tuorejuusto
  • 1 dl Sokeri
  • 4 tl Vaniljasokeri
  • 4 Liivate
  • 3 dl Vispikerma
  • 1 dl Vaniljakastike (vaahtoutuva)
  • 4-6 dl Mesimarjoja

Kuusenkerkkä-kreemi

  • 400 g Voita
  • 8 dl Tomusokeria
  • 2 rkl Maitoa
  • 6-8 rkl Kuusenkerkkäjauhe
  • Pastaväri (metsän vihreä)

Koristeet

  • 250 g Vaniljamassa
  • Pastavärit (ruskea, keltainen, punainen)

Valmistusohje

POHJA: Lämmitä uuni 200 asteeseen kiertoilmalla. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kuusenkerkkäjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos munasokerivaahtoon pienissä erissä ja sekoita varovasti käsin. Jaa taikina kolmelle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista kiertoilmalla 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa valmiit pohjat saman tien leivinpaperille jäähtymään.

KOSTUKE: Sekoita keskenään.

MESIMARJAHILLO: Laita mesimarjat ja vesi kattilaan ja keitä, jotta ne pehmenevät. Lisää hillosokeri ja vaniljatangon sisusta. Keitä noin 10 minuuttia, jotta seos paksuuntuu ja nosta jäähtymään.

KAURACRUNCHY: Sulata rasva ja siirappi paistinpannulla liedellä. Lisää pannulle hiutaleet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 5 min.  Kaada seos pois paistinpannulta ja anna jäähtyä. Laita noin puolet seoksesta tehosekoittimeen ja jauha jauheeksi, ”hiekaksi”.

MESIMARJAMOUSSE: Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike eri kulhoissa vaahdoiksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia). Vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään omassa kulhossa. Soseuta hiukan pakastemarjoja. Lisää soseutetut marjat edelleen vatkaten tuorejuustoseokseen. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä/marjanestettä. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan vaniljakermavaahdot. 

KAKUN KOKOAMINEN: Leikkaa kakkupohjista Hailuoto-muotilla 3 pohja kappaletta. Aseta ensimmäinen pohja tarjoilutaululle. Kostuta pohja sutia käyttäen kuusenkerkkä-maidolla. Levitä mesimarjahillo tasaisesti pohjan päälle. Levitä hieman jähmettynyt mesimarja-mousse hillon päälle Ripottele kaura crunchya moussen päälle. Nosta toinen kakkupohja päälle ja toista tämä kahteen väliin.

KUUSENKERKKÄ-KREEMI: Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi.  Aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan. Lisää kylmä maito ja kuusenkerkkäjauhe, jatka vielä vatkaamista. Lisää väri vatkauksen loppuvaiheessa, värjää kreemi kahden eri vihreän sävyiseksi. HUOM! valmis kreemi on vaaleaa ja kuohkeaa, eikä maistu voilta!

KORISTEET: Muotoile vaniljamassasta valkoinen majakka ja keltainen lautta.

KAKUN KORISTELU: Tee kreemillä tasainen ”kartta” pinta kakkuun reunoja myöten. Ensin murukerron tummemmalla sävyllä à kylmään. Sitten toinen kerros tummalla à kylmään. Tee vaaleammalla sävyllä häivytyksiä pinnalle. Ripottele kaura ”hiekka” rannoille ja keskelle vuoriksi. Pursota ja värjää ylimääräistä kreemiä Pursota kreemistä ruskea tie keskelle. Pursota kreemistä vihreitä kuusia keskelle Asettele vaniljamassakoristeet oikeille sijaintipaikoille

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja