Mainos

Koko Suomi leipoo: Luonnon helmassa -kakku, Sami

koko_suomi_leipoo_s8_eps1_beautyshots_taidonnäyte_tehtävä_sami_01_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa kisaajat kertoivat itsestään leivoksien kautta.

POHJA

  • 4 kpl Kananmuna
  • 3 dl Sokeri
  • 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 1 dl Perunajauho
  • 1,5 tl Leivinjauhe
  • 1 rkl Kaakaojauho

Kostutus

  • 1 dl Maito
  • 2 tl Vaniljasokeri

Mustikka-kuusenkerkkämousse

  • 200 g Mustikka
  • 10 g Kuusenkerkkäjauhe
  • 2 dl Kuohukerma
  • 100 g Tuorejuusto
  • 3 kpl Liivate
  • 1 dl Vesi
  • 1 dl Sokeri
  • 1 kpl Sitruuna

Perunaleivos

  • 100 g (aikaisempi resepti) Kakkupohjaa
  • 20 g Voi
  • 0,2 dl Tomusokeri
  • 1 rkl Kaakaojauho
  • 1 rkl Mustikka-kuusenkerkkäsose

Kaakao buttercreme

  • 250 g Voi
  • 150 g Tomusokeri
  • 2 rkl Kaakaojauhe
  • Bordeaux elintarvikeväri

Koristeet

  • 200 g Tummasuklaa (temperointiin)
  • 100 g Pensasmustikka
  • 50 g Puolukka (pakaste tai tuore)
  • 30 g Kuusenkerkkä (tuore)
  • 100 g (aikaisempi resepti) Kakkupohjaa
  • Elintarvikevärit; vihreä ja musta

Valmistusohje

POHJA: Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa (halkaisija 20cm). Vaahdota kananmuna ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi kananmuna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti joukkoon nuolijalla. Jaa ¾ osa taikinasta halkaisijaltaan 20cm kakkuvuokiin. Jaa loppu taikina 3 osaan. Värjää yksi vihreällä, yksi mustalla ja kolmas ilman väriä. Kaada massat creme brulee vuokiin (halkaisija 8,5cm ja syvyys 4,5cm) tai muihin pieniin leivinpaperilla vuorattuihin vuokiin. Paista isoin kakku 200c 20min, tarkista kypsyys esim. cocktailtikulla. Jäähdytä pohja. Paista pienemmät vuoat 200c 15min, tarkista kypsyys cocktailtikulla. Jäähdytä pohjat.

MUSTIKKA-KUUSENKERKKÄMOUSSE: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta mustikat, kuusenkerkkä, sokeri ja sitruunanmehu. Siivilöi seos ja sekoita siihen lionneet liivatteet, anna jäähtyä (ota noin 2 rkl sivuun sosetta ennen liivatteen lisäämistä). Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto. Yhdistä vaahtoon jäähtynyt mustikkaseos. Tarkista maku. Jäähdytä.

PERUNALEIVOS: Murenna pieni värjäämätön kakkupohja. Sulata voi. Yhdistä murennettu kakkupohja, sulatettu voi, tomusokeri, mustikkasose ja kaakaojauhe. Tee niistä tiivis massa. Muotoile kiviä/ lohkareita. Laita jäähtymään jääkaappiin.

KAAKAO BUTTER CREME: Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähitellen. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi.

KORISTEET: Temperoi suklaa, sulata suklaa ja kuumenna se 42 asteeseen, jäähdytä suklaa sekoittamalla noin huoneen lämpöiseksi, sitten kuumenna se vielä 32 asteeseen. Levitä leivinpaperin päälle ja jäähdytä. Kun suklaa on kovettunut, lohko siitä kaarnan palaisia. Revi värjätyistä kakkupohjista sammaleita.

KAKUN KASAAMINEN: Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa kakku puoliksi laita ensimmäinen puolikas kakkuvuokaan. Kostuta se vanilja-maidolla ja laita päälle mustikka-kuusenkerkkämousse. Laita toinen pohja moussen päälle ja kostuta. Nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

KAKUN KUORUTTAMINEN JA KORISTELU: Irrota kakku vuoasta ja kelmusta. Levitä butter creme kakun pinnalle ja reunoille pullasutia apuna käyttäen, jotta saat pinnasta rosoisen. Revi värjätyistä kakkupohjista sammaleita ja asettele ne kakun päälle. Leikkaa/lohko perunaleivoksia asettele kakun päälle. Viimeistele marjoilla ja kaarnasuklaa-koristeilla.

Parhaat ruokaohjelmat