Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Luonnon helmassa -kakku, Sami

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 14.09.2022 20:20

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden starttijaksossa kisaajat kertoivat itsestään leivoksien kautta.

POHJA

  • 4 kpl Kananmuna
  • 3 dl Sokeri
  • 2 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 1 dl Perunajauho
  • 1,5 tl Leivinjauhe
  • 1 rkl Kaakaojauho

Kostutus

  • 1 dl Maito
  • 2 tl Vaniljasokeri

Mustikka-kuusenkerkkämousse

  • 200 g Mustikka
  • 10 g Kuusenkerkkäjauhe
  • 2 dl Kuohukerma
  • 100 g Tuorejuusto
  • 3 kpl Liivate
  • 1 dl Vesi
  • 1 dl Sokeri
  • 1 kpl Sitruuna

Perunaleivos

  • 100 g (aikaisempi resepti) Kakkupohjaa
  • 20 g Voi
  • 0,2 dl Tomusokeri
  • 1 rkl Kaakaojauho
  • 1 rkl Mustikka-kuusenkerkkäsose

Kaakao buttercreme

  • 250 g Voi
  • 150 g Tomusokeri
  • 2 rkl Kaakaojauhe
  • Bordeaux elintarvikeväri

Koristeet

  • 200 g Tummasuklaa (temperointiin)
  • 100 g Pensasmustikka
  • 50 g Puolukka (pakaste tai tuore)
  • 30 g Kuusenkerkkä (tuore)
  • 100 g (aikaisempi resepti) Kakkupohjaa
  • Elintarvikevärit; vihreä ja musta

Valmistusohje

POHJA: Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa (halkaisija 20cm). Vaahdota kananmuna ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi kananmuna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti joukkoon nuolijalla. Jaa ¾ osa taikinasta halkaisijaltaan 20cm kakkuvuokiin. Jaa loppu taikina 3 osaan. Värjää yksi vihreällä, yksi mustalla ja kolmas ilman väriä. Kaada massat creme brulee vuokiin (halkaisija 8,5cm ja syvyys 4,5cm) tai muihin pieniin leivinpaperilla vuorattuihin vuokiin. Paista isoin kakku 200c 20min, tarkista kypsyys esim. cocktailtikulla. Jäähdytä pohja. Paista pienemmät vuoat 200c 15min, tarkista kypsyys cocktailtikulla. Jäähdytä pohjat.

MUSTIKKA-KUUSENKERKKÄMOUSSE: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta mustikat, kuusenkerkkä, sokeri ja sitruunanmehu. Siivilöi seos ja sekoita siihen lionneet liivatteet, anna jäähtyä (ota noin 2 rkl sivuun sosetta ennen liivatteen lisäämistä). Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto. Yhdistä vaahtoon jäähtynyt mustikkaseos. Tarkista maku. Jäähdytä.

PERUNALEIVOS: Murenna pieni värjäämätön kakkupohja. Sulata voi. Yhdistä murennettu kakkupohja, sulatettu voi, tomusokeri, mustikkasose ja kaakaojauhe. Tee niistä tiivis massa. Muotoile kiviä/ lohkareita. Laita jäähtymään jääkaappiin.

KAAKAO BUTTER CREME: Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähitellen. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi.

KORISTEET: Temperoi suklaa, sulata suklaa ja kuumenna se 42 asteeseen, jäähdytä suklaa sekoittamalla noin huoneen lämpöiseksi, sitten kuumenna se vielä 32 asteeseen. Levitä leivinpaperin päälle ja jäähdytä. Kun suklaa on kovettunut, lohko siitä kaarnan palaisia. Revi värjätyistä kakkupohjista sammaleita.

KAKUN KASAAMINEN: Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa kakku puoliksi laita ensimmäinen puolikas kakkuvuokaan. Kostuta se vanilja-maidolla ja laita päälle mustikka-kuusenkerkkämousse. Laita toinen pohja moussen päälle ja kostuta. Nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

KAKUN KUORUTTAMINEN JA KORISTELU: Irrota kakku vuoasta ja kelmusta. Levitä butter creme kakun pinnalle ja reunoille pullasutia apuna käyttäen, jotta saat pinnasta rosoisen. Revi värjätyistä kakkupohjista sammaleita ja asettele ne kakun päälle. Leikkaa/lohko perunaleivoksia asettele kakun päälle. Viimeistele marjoilla ja kaarnasuklaa-koristeilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Wanhanajan kerroskakku, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Kirpeän raikas Charlotte-kakku, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: SAVE the Planet, IidaKoko Suomi leipoo: Mansen kiakkotaistelu, TanjaKoko Suomi leipoo: Oulu-Kakku, StefanKoko Suomi leipoo: Oopperaleivos
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti