Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lottaliisan muffinssit

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 29.11.2021 20:32

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Lottaliisa leipoi muffinseja.

Ainekset

  • 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl Valio luonnonjogurttia
  • 1 kananmuna
  • 50 g Valio voita sulatettuna
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 1 tl kardemummaa

Kinuski

  • ½ dl fariinisokeri
  • ½ dl Valio kuohukerma
  • 1 rkl Valio voita

Kreemi

  • 200 g Valio voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 100 g Valio maustamatonta tuorejuustoa
  • Koristeet

Sokeriharso

  • 125 g sokeria
  • 25 g glukoosisiirappia
  • 0,5 dl vettä
  • ruskeaa elintarvikeväriä

Kandeerattu inkivääri

  • 100 g inkivääriä
  • n. 1 ½ dl vettä
  • 150 g Siro-sokeria

Marmoroitu valkosuklaa

  • 200 g valkosuklaata
  • punaista elintarvikeväri

Valmistusohje

OHJE: Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne keskenään. Mittaa toiseen kulhoon kosteat aineet ja sekoita ne keskenään. Yhdistä seokset ja sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. 

Jaa taikina kolmeen eri kulhoon. Lisää yhteen kulhoon inkiväärijauhe ja toiseen kardemumma. Jaa pieniin muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

KINUSKI: Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kuohukerma. Keitä miedolla lämmöllä niin kauan, että kylmään veteen tiputtaessa kinuski pysyy koossa. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Laita kinuski pursotuspussiin odottamaan.

KREEMI: Vatkaa voita ja tomusokeria 5-10 minuuttia. Lisää tämän jälkeen tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki miedommalla teholla. Lisää kreemi pursotuspussiin. Muffinssien jäähdyttyä pursota inkiväärillä maustettujen muffinssien keskelle loraus kinuskikastiketta. Kuorruta kaikki muffinssit kreemillä. Koristele haluamallasi tavalla.

SOKERIHARSO: Kaada kattilaan sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Lisää tippa elintarvikeväriä. Kuumenna 165-asteiseksi, parhaan lopputuloksen saamiseksi on hyvä käyttää digitaalista lämpömittaria. 

Asettele pöydälle leivinpaperi ja ota valmiiksi kauha tai esimerkiksi syömäpuikot, jossa on pitkä varsi. Kun sokeriliuos on oikeassa lämpötilassa, ota se pois levyltä.

Ota pieni määrä liuosta lusikkaan ja ”heiluttele” sitä kauhan kahvan päällä, jolloin sokeri harsoutuu ja sitä voi käyttää koristeena.

KANDEERATTU INKIVÄÄRI: Pilko inkivääri haluamiisi paloihin. Lisää kattilaan inkiväärit sekä vettä n. 1 desin verran. Keitä niin kauan, että inkiväärit pehmenevät. Kaada vesi pois ja lisää kattilaan inkiväärien verran sokeria ja loraus vettä. Keitä miedolla lämmöllä niin kauan, että neste on haihtunut. Kierittele inkiväärit hienossa sokerissa.

MARMOROITU VALKOSUKLAA: Suklaa on hyvä temperoida, kun sitä käytetään koristeena. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa noin 40-asteiseksi. Suklaa tarvitsee tämän jälkeen jäähdyttää, esimerkiksi jääkylmässä vesihauteessa noin 26-asteiseksi. Lämmitä tämän jälkeen suklaa uudestaan lämpöisessä vesihauteessa 29-asteiseksi.

Värjää osa suklaasta punaiseksi ja jätä osa valkoiseksi. Valuta molemmat suklaat leivinpaperille ja sekoittele varovasti haarukalla. Jäähdytä jääkaapissa ja leikkaa haluamaksesi koristeiksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Klovnikakku, Shawnamin reseptiKoko Suomi leipoo: Appelsiini-suklaakuppikakut emojeilla, PaulaKoko Suomi leipoo: Sitrustsunami, TanjaKoko Suomi leipoo: Mariamin Ti amoKoko Suomi leipoo: Emman Cortonan basilika-kakkuKoko Suomi leipoo: Annen ”Ässän kierrän orren ympäri”
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti