Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Loppu kesän tuulahdus

Julkaistu 07.12.2020 21:13

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännessä jaksossa leivottiin piirakoita.

Voitaikina

  • Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja 6,75 dl
  • leivinjauhetta 1,5 tl
  • voita 335 g
  • kylmää vettä 2 dl
  • + 1 dl vehnäjauhoja kaulintaan

Täyte

  • kanttarelleja 250 g
  • keräkaalia 500 g
  • sipulia 2 kpl
  • kananmuna 3 kpl
  • hunajaa 2 rkl
  • sitruunamehua 1 rkl
  • vehnäjauhoja 1 rkl
  • suolaa
  • mustapippuria
  • valkopippuria
  • voita 100 g
  • + kananmuna 1 kpl voiteluun

Kylmä kukkakaalimousse

  • voita nokare
  • puolikas sipuli
  • tuoretta kukkakaalia 200 g
  • ruokakermaa (15%) 1 dl
  • kevytmaitoa 0,5 dl
  • liivatelehti 1 kpl
  • sitruunamehua 1 rkl
  • tilliä n. 0,5 dl
  • suolaa
  • mustapippuria
  • vettä 1 rkl

Valmistusohje

VOITAIKINAN VALMISTAMINEN: Nypi 175 g voita, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti vesi joukkoon. Kaulitse taikina noin 1 cm paksuiseksi suorakulmioksi. Leikkaa kylmästä voista juustolastalla ohuita siivuja ja laita ne suorakulmion keskelle. Taita sivut keskelle ja taita tämä vielä kaksinkerroin. Kauli levy jälleen noin 1 cm paksuiseksi suorakulmioksi. Taita levy kolmessa osassa. Laita levy jääkaappiin noin 10 minuutiksi ja toista tämä vielä kaksi tai kolme kertaa.

TÄYTTEEN VALMISTUS: Laita 75 g voita pannulle. Lisää sekaan suikaloitu keräkaali ja yksi pilkottu sipuli. Hauduta kannen alla, kunnes kaali on pehmennyt. Mausta kaaliseos oman maun mukaan ja lisää joukkoon sitruunamehu sekä hunaja. Sekoita. Lisää vehnäjauho. Anna seoksen jäähtyä. Lisää yksi raaka kananmuna. Keitä kaksi kananmunaa ja viipaloi ne. Laita 25 g voita pannulle ja kuullota toinen sipuli. Lisää viipaloidut sienet ja anna ylimääräisen nesteen haihtua pannulta. Mausta tillillä, suolalla ja mustapippurilla. Voit myös lisätä hyppysellisen valkopippuria.

PIIRAKAN KASAAMINEN: Ota noin 1/5 osa taikinasta syrjään. Kaulitse isompi osa taikinasta suorakulmion muotoiseksi. Laita keskelle kaalitäyte, sen päälle sienet ja päällimmäiseksi viipaloidut, keitetyt kananmunat. Nosta taikinan reunat keskelle ja piirakka pellille saumapuoli peltiä vasten. Painele reunat tiukasti kiinni ja käännä ne piirakan alle. Tee jäljelle jääneestä taikinasta marsipaanimuotilla kukkia sekä raitoja ja asettele ne piirakan päälle. Viillä terävällä veitselle pintaan ristikko. Voitele kananmunalla ja pistele haarukalla pintaa muutaman kerran. Paista uunissa 190 asteessa noin 40 minuuttia. Nosta tarjoiluastialle.

KYLMÄ KUKKAKAALIMOUSSE: Kuullota sipuli voi nokareessa ja lisää pilkottu kukkakaali. Lisää joukkoon maito ja ruokakerma. Anna kiehua ja hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Soseuta pehmenneet kukkakaalit sauvasekoittimella. Mausta hienonnetulla tillillä, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Purista liivatelehti kuivaksi ja liuota se 1 rkl kuumaan veteen. Lisää ohuena nauhana kuumaan kukkakaalimousseen. Laita laakeaan astiaan jäähtymään kylmään. Laita mousse annoskuppiin.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kukkaan puhjennut juustopiiras, Ilonan reseptiKoko Suomi leipoo: Sydämelliset ruis-porkkanabageli, Nellan reseptiKoko Suomi leipoo: Suppinaattirulla ja Omena-puolukkayllätys, TiiaKoko Suomi leipoo: Andersin merellinen juustopiirakkaKoko Suomi leipoo: Alexanderin-kaalipiirakka Koko Suomi leipoo: Intialaiset kasvissamosat
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti