Koko Suomi leipoo: Lohi-vuohenjuustoeclairs
Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa kilpailijat leipovat tuulihattuja.
Lohi-vuohenjuustoeclairs
- 2 dl vettä
- 100 g voita
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 3 - 4 kananmunaa
Kylmäsavulohi-vuohenjuustomousse
- 150 g kylmäsavulohta
- 150 g pehmeää vuohenjuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 pieni punasipuli
- 2 tl wasabia
- 2 liivate
- 2 rkl sitruunamehua
- ripaus sokeria
Koristelu
- 10 oksaa tilliä
Valmistusohje
LOHI-VUOHENJUUSTOECLAIRS: Kiehauta vesi 2 litran teräskattilassa. Sulata veteen rasva. Lisää jauhot ja vaniljasokeri yhdellä kerralla puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Kuumenna ja sekoita, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Siirrä kattila jäähtymään pariksi minuutiksi. Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella hyvin vatkaten. Lusikoi taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta noin 8 cm:n mittaisia tankoja leivinpaperille pellille. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana. Tökkää jokaisen leivonnaisen päähän reikä esim. syömäpuikolla. Näin kuuma höyry poistuu ja kuori säilyttää rapeutensa. Valmista kuorien paistuessa täyte.
KYLMÄSAVULOHI-VUOHENJUUSTOMOUSSE: Laita liivate likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Silppua sipuli. Hienonna sipulisilppu, kylmäsavulohi ja vuohenjuusto monitoimikoneen leikkuuterällä sileäksi. Mausta varovasti wasabilla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lämmitä sitruunamehua kattilassa ja sulata liivate siihen. Lisää liivateseos kala-vuohenjuustoseoksen joukkoon. Sekoita huolella. Kääntele kermavaahto joukkoon ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa sokerilla. Lusikoi suurin osa täytteesä hillotyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota täyte kuorien sisään. Lusikoi loput täytteestä pienellä tähtityllalla varustettuun pussiin ja pursota leivonnaisten koristeeksi pieniä tähtiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti