Koko Suomi leipoo: Lohi-vuohenjuustoeclairs

Koko Suomi leipoo: Lohi-vuohenjuustoeclairs

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa kilpailijat leipovat tuulihattuja.

Lohi-vuohenjuustoeclairs

  • 2 dl vettä
  • 100 g voita
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 3 - 4 kananmunaa

Kylmäsavulohi-vuohenjuustomousse

  • 150 g kylmäsavulohta
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 tl wasabia
  • 2 liivate
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus sokeria

Koristelu

  • 10 oksaa tilliä

Valmistusohje

LOHI-VUOHENJUUSTOECLAIRS: Kiehauta vesi 2 litran teräskattilassa. Sulata veteen rasva. Lisää jauhot ja vaniljasokeri yhdellä kerralla puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Kuumenna ja sekoita, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Siirrä kattila jäähtymään pariksi minuutiksi.  Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella hyvin vatkaten. Lusikoi taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta noin 8 cm:n mittaisia tankoja leivinpaperille pellille. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana. Tökkää jokaisen leivonnaisen päähän reikä esim. syömäpuikolla. Näin kuuma höyry poistuu ja kuori säilyttää rapeutensa. Valmista kuorien paistuessa täyte.

KYLMÄSAVULOHI-VUOHENJUUSTOMOUSSE: Laita liivate likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Silppua sipuli. Hienonna sipulisilppu, kylmäsavulohi ja vuohenjuusto monitoimikoneen leikkuuterällä sileäksi. Mausta varovasti wasabilla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lämmitä sitruunamehua kattilassa ja sulata liivate siihen. Lisää liivateseos kala-vuohenjuustoseoksen joukkoon. Sekoita huolella. Kääntele kermavaahto joukkoon ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa sokerilla. Lusikoi suurin osa täytteesä hillotyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota täyte kuorien sisään. Lusikoi loput täytteestä pienellä tähtityllalla varustettuun pussiin ja pursota leivonnaisten koristeeksi pieniä tähtiä.

Parhaat ruokaohjelmat