Koko Suomi leipoo: Liinan ”Kukka kakun sisällä”
![Koko_Suomi_leipoo_S7_eps3_taidonnäyte_ScrCapt4_KukkaKakunSisalla](https://im.mtvuutiset.fi/image/8339916/landscape16_9/1600/900/659638ff795d18781a87bf720fafe4ba/DB/koko-suomi-leipoo-s7-eps3-taidonnayte-scrcapt4-kukkakakunsisalla.jpg)
Koko Suomi leipoo -sarjan kolmannessa jaksossa tehtävänä oli loihtia kakku, jonka sisälle on piilotettu jokin rakenne tai kuvio.
Kuviokukkapohjan ainesosat
- 7 kpl kananmunaa
- 7 rkl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
- 5 rkl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
Juustokakun taikinan ainesosat
- 250 g Valio raejuustoa
- 2,5 dl Valio kuohukermaa
- 2,5 dl Valio vispikermaa
- 3 rkl liivatejauhetta
- 1,75 dl sokeria
- 50 g Valio voita
- 1,5 kpl appelsiinin kuorta
- 1 sitruunan kuorta
- 0,5 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
Juustokakun pohjan ainesosat
- 200 g kaurahiutaleita
- 100 g mantelilastuja
- 20 g Valio voita
- 15 g sokeria
Vuoan reunan voiteluun
- 100 g Valio voita
- 50 g korppujauhoja
- Leivinpaperia pohjaan
Marenkireuna
- 180 g kananmunanvalkuaista
- 270 tomusokeria
- 15 g maissitärkkelystä
- 1 tl sitruunahappoa
- 0,3 tl suolaa
Koristeet
- 1 appelsiini
- 2,5 dl Valio vispikermaa
- 200 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
Valmistusohje
KUVIOKAKUN POHJA: Laita uuni 175 asteeseen lämpenemään. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Sekoita kuivat ainekset ja siivilöi ne munaseokseen. Jaa taikina kolmeen kulhoon: punaista (eniten), keltaista (vähiten). Käytä elintarvikevärejä ja värjää taikinaa sekä aseta kaikki värjätyt taikinat erillisiin pursotinpusseihin. Pursota pellille leivinpaperein päälle keltaisia pieniä ympyröitä ja sen ympärilleen vaaleanpunaista taikinaa. Laita kuiviokakkupohja uuniin 12-15 minuutiksi 220 asteeseen. Kun kakkupohja on valmis, leikkaa kukkamuotilla kuvioita, jotta keskiosaan jää aina keltainen ympyrä.
KAKKUPOHJA: Voitele irtopohjavuoan reunat. Paahda mantelilastut sekä kaurahiutaleet pannulla voissa ja sokerissa. Laita massa tasaisesti irtovuoan pohjaan ja aseta se kylmään.
MARENKIREUNA: Vaahdota kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri, sitruunahappo, suola ja maissitärkkelys kulhoon sekä siivilöi kuivat ainekset kolmessa osassa valkuaisten joukkoon.
Laita marenkiseos pursotinpussiin ja täytä pellillinen marenkiseoksella. Marenki valmistuu 130 asteen uunissa noin 30 minuuttia. Kun marenki on valmis, leikkaa sopivan korkuinen reuna ja taittele kakun reunan ympärille.
KORISTELU: Vaahdota vispikerma ja mausta tomusokerilla. Värjää oranssilla elintarvikevärillä ja koristele kakku käyttäen suljettua tähtityllaa. Leikkaa appelsiini viipaleiksi ja ne kolmion muotoiseksi, Aseta ne kakun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka