Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Liinan ”Kukka kakun sisällä”

Julkaistu 24.01.2022 20:35

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kolmannessa jaksossa tehtävänä oli loihtia kakku, jonka sisälle on piilotettu jokin rakenne tai kuvio.

Kuviokukkapohjan ainesosat

  • 7 kpl kananmunaa
  • 7 rkl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
  • 5 rkl sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria

Juustokakun taikinan ainesosat

  • 250 g Valio raejuustoa
  • 2,5 dl Valio kuohukermaa
  • 2,5 dl Valio vispikermaa
  • 3 rkl liivatejauhetta
  • 1,75 dl sokeria
  • 50 g Valio voita
  • 1,5 kpl appelsiinin kuorta
  • 1 sitruunan kuorta
  • 0,5 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

Juustokakun pohjan ainesosat

  • 200 g kaurahiutaleita
  • 100 g mantelilastuja
  • 20 g Valio voita
  • 15 g sokeria

Vuoan reunan voiteluun

  • 100 g Valio voita
  • 50 g korppujauhoja
  • Leivinpaperia pohjaan

Marenkireuna

  • 180 g kananmunanvalkuaista
  • 270 tomusokeria
  • 15 g maissitärkkelystä
  • 1 tl sitruunahappoa
  • 0,3 tl suolaa

Koristeet

  • 1 appelsiini
  • 2,5 dl Valio vispikermaa
  • 200 g Valio tuorejuustoa, maustamaton

Valmistusohje

KUVIOKAKUN POHJA: Laita uuni 175 asteeseen lämpenemään. Vaahdota kananmunat ja sokeri.Sekoita kuivat ainekset ja siivilöi ne munaseokseen. Jaa taikina kolmeen kulhoon: punaista (eniten), keltaista (vähiten). Käytä elintarvikevärejä ja värjää taikinaa sekä aseta kaikki värjätyt taikinat erillisiin pursotinpusseihin. Pursota pellille leivinpaperein päälle keltaisia pieniä ympyröitä ja sen ympärilleen vaaleanpunaista taikinaa. Laita kuiviokakkupohja uuniin 12-15 minuutiksi 220 asteeseen. Kun kakkupohja on valmis, leikkaa kukkamuotilla kuvioita, jotta keskiosaan jää aina keltainen ympyrä.


KAKKUPOHJA: Voitele irtopohjavuoan reunat. Paahda mantelilastut sekä kaurahiutaleet pannulla voissa ja sokerissa. Laita massa tasaisesti irtovuoan pohjaan ja aseta se kylmään.

MARENKIREUNA: Vaahdota kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri, sitruunahappo, suola ja maissitärkkelys kulhoon sekä siivilöi kuivat ainekset kolmessa osassa valkuaisten joukkoon.
Laita marenkiseos pursotinpussiin ja täytä pellillinen marenkiseoksella. Marenki valmistuu 130 asteen uunissa noin 30 minuuttia.  Kun marenki on valmis, leikkaa sopivan korkuinen reuna ja taittele kakun reunan ympärille.

KORISTELU: Vaahdota vispikerma ja mausta tomusokerilla. Värjää oranssilla elintarvikevärillä ja koristele kakku käyttäen suljettua tähtityllaa. Leikkaa appelsiini viipaleiksi ja ne kolmion muotoiseksi, Aseta ne kakun päälle.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Trooppiset juustokakkuset, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Omenasjuusteli, IidaKoko Suomi leipoo: Annen "Heart of the ocean" – pieni makeaKoko Suomi leipoo: Katjan piparkakkujoulukirkkoKoko Suomi leipoo: Kesäinen mansikka-ricotta-marenkikakkuKoko Suomi leipoo: Isoveljen sitruunakuppikakut
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti