Mainos

Koko Suomi leipoo: Liinan ”Kukka kakun sisällä”

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps3_taidonnäyte_ScrCapt4_KukkaKakunSisalla

Koko Suomi leipoo -sarjan kolmannessa jaksossa tehtävänä oli loihtia kakku, jonka sisälle on piilotettu jokin rakenne tai kuvio.

Kuviokukkapohjan ainesosat

  • 7 kpl kananmunaa
  • 7 rkl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
  • 5 rkl sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria

Juustokakun taikinan ainesosat

  • 250 g Valio raejuustoa
  • 2,5 dl Valio kuohukermaa
  • 2,5 dl Valio vispikermaa
  • 3 rkl liivatejauhetta
  • 1,75 dl sokeria
  • 50 g Valio voita
  • 1,5 kpl appelsiinin kuorta
  • 1 sitruunan kuorta
  • 0,5 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

Juustokakun pohjan ainesosat

  • 200 g kaurahiutaleita
  • 100 g mantelilastuja
  • 20 g Valio voita
  • 15 g sokeria

Vuoan reunan voiteluun

  • 100 g Valio voita
  • 50 g korppujauhoja
  • Leivinpaperia pohjaan

Marenkireuna

  • 180 g kananmunanvalkuaista
  • 270 tomusokeria
  • 15 g maissitärkkelystä
  • 1 tl sitruunahappoa
  • 0,3 tl suolaa

Koristeet

  • 1 appelsiini
  • 2,5 dl Valio vispikermaa
  • 200 g Valio tuorejuustoa, maustamaton

Valmistusohje

KUVIOKAKUN POHJA: Laita uuni 175 asteeseen lämpenemään. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Sekoita kuivat ainekset ja siivilöi ne munaseokseen. Jaa taikina kolmeen kulhoon: punaista (eniten), keltaista (vähiten). Käytä elintarvikevärejä ja värjää taikinaa sekä aseta kaikki värjätyt taikinat erillisiin pursotinpusseihin. Pursota pellille leivinpaperein päälle keltaisia pieniä ympyröitä ja sen ympärilleen vaaleanpunaista taikinaa. Laita kuiviokakkupohja uuniin 12-15 minuutiksi 220 asteeseen. Kun kakkupohja on valmis, leikkaa kukkamuotilla kuvioita, jotta keskiosaan jää aina keltainen ympyrä.

KAKKUPOHJA: Voitele irtopohjavuoan reunat. Paahda mantelilastut sekä kaurahiutaleet pannulla voissa ja sokerissa. Laita massa tasaisesti irtovuoan pohjaan ja aseta se kylmään.

MARENKIREUNA: Vaahdota kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri, sitruunahappo, suola ja maissitärkkelys kulhoon sekä siivilöi kuivat ainekset kolmessa osassa valkuaisten joukkoon.
Laita marenkiseos pursotinpussiin ja täytä pellillinen marenkiseoksella. Marenki valmistuu 130 asteen uunissa noin 30 minuuttia.  Kun marenki on valmis, leikkaa sopivan korkuinen reuna ja taittele kakun reunan ympärille.

KORISTELU: Vaahdota vispikerma ja mausta tomusokerilla. Värjää oranssilla elintarvikevärillä ja koristele kakku käyttäen suljettua tähtityllaa. Leikkaa appelsiini viipaleiksi ja ne kolmion muotoiseksi, Aseta ne kakun päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!