Mainos

Koko Suomi leipoo: Liinan kahvikukat

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps5_5985
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan viidennessä jaksossa loihdittiin pikakahvilla maustettu jälkiruoka.

Kakkupohja

  • 4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 kpl kananmunia
  • 7,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoa
  • 35 g mantelijauhoa
  • 15 g Nescafé pikakahvijauhetta
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 150 g Valio voita
  • 150 g rypsiöljyä
  • 2,5 dl kädenlämpöistä Valio maitoa
  • 4 rkl kaakaojauhetta

Kostutus

  • 40 g Vana Tallinn
  • 100 g kirsikanmehua (säilykkeestä mahdollisesti jäänyttä)
  • 20 g Nescafé pikakahvijauhetta

Täyte 1

  • 500 g Kivettömät hapankirsikat (säilykepurkissa)
  • 4 tl liivatejauhetta
  • 20 g Nescafe pikakahvijauhetta
  • 1 dl kirsikanmehua/ tiivistettä
  • 200 g Valio maitorahkaa
  • 5 dl Valio vispikermaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 50 g tummaa suklaata
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Täyte 2

  • 250 g marscaponea
  • 6 kpl passionhedelmää
  • 5 dl Valio vispikermaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 150 g maitosuklaata
  • 1 kpl limetin kuorta

Koristekukat

  • 500 g Valio tuorejuustoa, maustamaton
  • 5 dl Valio vispikermaa
  • 200 g valkosuklaata
  • elintarvikevärejä: keltainen, punainen, vihreä

Marenki-voikreemi leivoksien reunoihin

  • 125 g kananmunanvalkuaisia
  • 1,25 dl sokeria
  • 250 g Valio voita
  • elintarvikevärejä: punainen, keltainen
  • 4 rkl kaakaojauhetta

Valmistusohje

KAKKUPOHJA: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää öljy. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää maito.
Laita pellillinen uuniin 200 asteeseen 12-15 minuuttia. Jäähdytä. Ota muotilla pieniä kakkupohjia.

TÄYTE 1: Laita liivatejauhe kirsikkamehuun ja kuumenna. Sulata valkosuklaa.
Vaahdota kerma ja rahka. Lisää suklaa ja liivate. Pursota tasaisesti kermaa leivoksiin ja aseta kirsikat. Laita leivokset hetkeksi pakastimeen.

TÄYTE 2: Sulata valkosuklaa ja raasta maitosuklaa. Vaahdotakerma ja marscapone.
Lisää suklaat, limetin kuori sekä passionihedelmät. Pursota leivoksiin.

KORISTELU: Tee marenkikreemi vaahdottamalla sokeri ja valkuaiset kulhossa. Lämmitä kulhoseosta välillä kuumassa vedessä.
Lisää voi pienissä erissä ja laita kreemi kahteen kulhoon. Laita toiseen hieman kaakaojauhetta.
Viimeistele leivoksien reunat marenkikreemillä.

Koristele leivonnaiset pursottamalla kukkia ja lehtiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.