Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lihapiirakka

Julkaistu 21.09.2022 20:20

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa tehtiin lihapiirakoita.

Taikina

  • 350 ml maito
  • 35 g hiiva
  • n. 500 g (n. 7 ¼ dl) Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 120 g (n. 1 ¾ dl) spelttijauho
  • 55 g (1 kpl) kananmuna
  • 10 g (n. 1rkl) sokeri
  • 50 ml rypsiöljy
  • n. 7,5 g (1 ½ tl) suola

Täyte

  • Täytteen voi itse soveltaa annetuista raaka-aineista. Lihapiirakan täytteenä on käytettävä naudan jauhelihaa (noin 300 g), muut täytteen raaka-aineet voit valita annetuista raaka-aineista
  • puuroriisi
  • jasmiiniriisi
  • ohrasuurimo
  • sipuli
  • valkosipuli
  • purjo
  • kananmuna
  • mausteita: suola, mustapippuri, valkopippuri, maustepippuri, cayennenpippuri, paprikajauhe, meirami, lihaliemi, valkoviinietikka, kapris, sinappi, ketsuppi, sokeri

Paistamiseen

  • n. 1 l rypsiöljy

Valmistusohje

TAIKINA: Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.  Lisää kananmuna, sokeri ja jauhot. Vaivaa hetken ajan, kunnes taikina alkaa muodostua. Lisää suola ja öljy.  Vaivaa kimmoisaksi ja pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan levätä vähintään 15 minuuttia.

TÄYTE: Valmista täyte annettuja raaka-aineita käyttäen.

LIHAPIIRAKOIDEN MUOTOILU, NOSTATUS JA PAISTO: Kaulitse tai muotoile taikina haluamallasi tavalla. Laita täyte taikinapalojen päälle ja sulje haluamallasi tavalla. Laita lihapiirakat öljyllä voidellun leivinpaperin päälle kohoamaan. Kohottamisen jälkeen kuumenna öljy noin 180 asteiseksi ja paista lihapiirakat kypsäksi. Valuta ylimääräinen rasva paperin päällä ennen esille laittoa. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: PretzelKoko Suomi leipoo: Riitan jouluinen lohikranssiKoko Suomi leipoo: PasteijaKoko Suomi leipoo: Suolaiset cruffinitKoko Suomi leipoo: Lohileivokset mustalla limelläKoko Suomi leipoo: Vihis
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti