Koko Suomi leipoo: Lihapiirakka
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa tehtiin lihapiirakoita.
Taikina
- 350 ml maito
- 35 g hiiva
- n. 500 g (n. 7 ¼ dl) Sunnuntai erikoisvehnäjauho
- 120 g (n. 1 ¾ dl) spelttijauho
- 55 g (1 kpl) kananmuna
- 10 g (n. 1rkl) sokeri
- 50 ml rypsiöljy
- n. 7,5 g (1 ½ tl) suola
Täyte
- Täytteen voi itse soveltaa annetuista raaka-aineista. Lihapiirakan täytteenä on käytettävä naudan jauhelihaa (noin 300 g), muut täytteen raaka-aineet voit valita annetuista raaka-aineista
- puuroriisi
- jasmiiniriisi
- ohrasuurimo
- sipuli
- valkosipuli
- purjo
- kananmuna
- mausteita: suola, mustapippuri, valkopippuri, maustepippuri, cayennenpippuri, paprikajauhe, meirami, lihaliemi, valkoviinietikka, kapris, sinappi, ketsuppi, sokeri
Paistamiseen
- n. 1 l rypsiöljy
Valmistusohje
TAIKINA: Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri ja jauhot. Vaivaa hetken ajan, kunnes taikina alkaa muodostua. Lisää suola ja öljy. Vaivaa kimmoisaksi ja pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan levätä vähintään 15 minuuttia.
TÄYTE: Valmista täyte annettuja raaka-aineita käyttäen.
LIHAPIIRAKOIDEN MUOTOILU, NOSTATUS JA PAISTO: Kaulitse tai muotoile taikina haluamallasi tavalla. Laita täyte taikinapalojen päälle ja sulje haluamallasi tavalla. Laita lihapiirakat öljyllä voidellun leivinpaperin päälle kohoamaan. Kohottamisen jälkeen kuumenna öljy noin 180 asteiseksi ja paista lihapiirakat kypsäksi. Valuta ylimääräinen rasva paperin päällä ennen esille laittoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan