Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lehtikuohu-minipavlovat

Julkaistu 23.11.2020 20:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman toisessa jaksossa cocktailit nautittiin leivonnaisten muodossa.

Minipavlovapohjat

  • kananmunan valkuainen 3 kpl
  • erikoishienoa sokeri 2 dl

Sitruunakeksimuru

  • voita 50 g
  • erikoishienoa sokeria 0,6 dl
  • kananmunan keltuainen 1 kpl
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja 1,5 dl
  • sitruunamehua 2-3 rkl
  • puolikkaan sitruunan kuoriraaste

Mustaherukkamousse

    Curd

    • pakastemustaherukoita, Pakkasmarja 130 g
    • sokeria 1 rkl
    • voita 15 g
    • vettä 2 rkl
    • kananmunan keltuainen 1 kpl

    Kerma

    • kuohukermaa 1,5 dl
    • vaniljarahkaa 200 g
    • (erikoishienoa sokeria 1 tl makua antamaan)

    Hyytelökuutiot

    • Lehtikuohu –kuohujuomaa 2 dl
    • liivatelehtiä 2 kpl
    • vettä 5 dl

    Kandeeratut miniorvokit

    • sinisen tai violetin sävyisiä miniorvokkeja 12 kpl
    • kananmunan valkuainen 1 kpl
    • erikoishienoa sokeria 0,5 dl

    Valmistusohje

    MINIPAVLOVAPOHJAT: Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen. Vatkaa kuuman vesihauteen yllä kananmunan valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon erikoishieno sokeri. Jatka vatkausta noin kuusi minuuttia. Ota sveitsiläinen marenki pois vesihauteen yllä ja jatka vatkaamista pöydällä noin minuutin ajan, kunnes massa on hieman jäähtynyt. Pursota tähtityllalla leivinpaperilliselle pellille noin 5 cm halkaisijaltaan olevia pesämäisiä marenkikiekkoja. Paista marenkikiekkoja uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes pinta on rapea, mutta marenki yhä pehmeää sisältä.

    MUSTAHERUKKAMOUSSE: Aloita valmistamalla mustaherukkacurd: Sulata kattilassa pakastemustaherukat ja lisää tarvittaessa vettä. Sekoita sulaneet mustaherukat tasaiseksi sauvasekoittimella. Paseeraa mustaherukat ja laita sileä seos takaisin kattilaan. Lisää joukkoon keltuainen sekä sokeri ja kiehauta seos. Lisää nokare voita ja jäähdytä seos. Kaada curd laakealle astialla kylmään jäähtymään.

    Kerma: Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljarahka Vatkaa sekaan jäähtynyt mustaherukkamelba. Halutessasi voit lisätä hieman erikoishienoa sokeria makua tuomaan. Pursota mousse tähtityllalla marenkipohjan ja sitruunakeksimurun päälle.

    HYYTELÖKUUTIOT: Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Kiehauta 2 rkl vettä ja sekoita joukkoon liivatelehdet.  Lisää seos Lehtikuohu –kuohujuoman sekaan. Kaada seos 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla ja vie hyytelö hyytymään kylmään. Leikkaa hyytyneestä hyytelöstä noin 0,5 cm x 0,5 cm kokoisia kuutioita ja asettele ne minipavlovien päälle.

    KANDEERATUT ORVOKIT: Vatkaa kananmunan valkuaisen rakenne rikki. Kasta tai sivele pullasutia apuna käyttäen valkuaista miniorvokkien jokaiseen kohtaan. Sirottele päälle erikoishienoa sokeria. Asettele kuivuneet orvokit minipavlovien koristeeksi. 

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Annen "Heart of the ocean" – pieni makeaKoko Suomi leipoo: Mustikkaunelma Koko Suomi leipoo: Pientä ja sievääKoko Suomi leipoo: Kahvileivos raparperisydämelläKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastike
    Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo
    • 10.6.13:58
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

    • 10.6.13:35
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

    • 5.6.14:18
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

    • 5.6.12:55
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

    • 5.6.12:37
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti