Mainos

Koko Suomi leipoo: Lauran Tuunattu mustikkarättänä

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps2_4170
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan toisessa jaksossa kisaajat pääsivät leipomaan suosikkinsa perinneleivonnaisista.

  • Aktiivinen valmistusaika: 2h

Ruispohja

  • 300 g Valio voi
  • 1 ½ dl sokeri
  • 4 ½ dl Sunnuntai hieno täysjyväruisjauho
  • 1 dl talkkunajauho
  • 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 1 ½ tl leivinjauhe
  • 1 ½ tl vaniljasokeri

Mustikkatäyte

  • 8 ½ dl metsämustikka
  • ½ dl sokeri
  • ½ dl perunajauho

Juustokakkutäyte

  • 200 g Valio tuorejuusto, maustamaton
  • 200 g mascarpone
  • 1 dl sokeri
  • 4 kpl kananmunaa
  • 2 dl Valio kuohukerma
  • 2 rkl vaniljasokeri
  • 1 kpl sitruunan kuori raastettuna

Ruislastut

  • 1 rkl Valio voi
  • ½ dl vesi
  • 1 dl Sunnuntai hieno täysjyväruisjauho
  • ½ dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 2 rkl kauralese
  • ½ tl kaneli
  • 1 tl sokeri

Muotoilun avuksi

  • 1 dl Sunnuntai hieno täysjyväruisjauho

Voiteluun

  • 2 rkl Valio voi
  • 2 tl vaniljasokeri

Lemon curd -vaahto

  • 1 kpl sitruunan raaste ja mehu
  • 2 dl tomusokeria
  • 10 g Valio voita
  • 1 kpl kananmuna
  • 2 tl maizena
  • 1 dl Valio vispikermaa
  • Vuokien voiteluun
  • 2 rkl Valio voi

Tarjoiluun

  • 1 dl mustikka, tuore
  • ½ dl tomusokeri
  • 10 kpl mustikanvarpuja

Valmistusohje

TEE ENSIN RUISTAIKINA:Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet ja lisää voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Voitele annosvuoat kevyesti voilla. Painele ruistaikina vuokien pohjalle ja reunoille. Jätä pieni määrä taikinaa päälle ripoteltavaksi.

Sekoita mustikkatäytteen aineet keskenään ja jaa täyte tasaisesti annosvuokiin ruistaikinan päälle.

JUUSTOKAKKUTÄYTE: Yhdistä tuorejuusto ja mascarpone astiassa ja sekoita sähkövatkaimella. Lisää kerma, sokerit ja munat yksitellen vatkaten. Raasta sitruunasta kuori pienellä raastimella. Lisää sitruunankuoriraaste ja sekoita tasaiseksi. Jaa täyte tasaisesti mustikkatäyteen päälle annosvuokiin.

Ripottele jäljelle jäänyt ruistaikina annosvuokien päälle. Paista uunin keskitasolla 190°C 45 minuuttia. Jos pinta näyttää tummuvan liikaa, laita leivinpaperi annosvuokien päälle paiston loppupuolella. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Ripottele päälle tomusokeria ja koristele tuoreilla mustikoilla.

VALMISTA RUISLASTUT: Sulata voi ja lisää muut aineet. Sekoita, kunnes taikina on jämäkkää. Kaulitse taikinasta ohuita pyöreitä lastuja. Kuumenna paistinpannu. Paista lastuja molemmilta puolilta niin, että niihin tulee kaunis paistopinta. Sulata voi erillisessä astiassa ja lisää vaniljasokeri. Voitele lastut voi-vaniljasokeri seoksella pullasudin avulla. Aseta lastut mustikkarättänöiden koristeeksi / omaan kulhoon.

LEMON CURD -VAAHTO: Raasta sitruuna ja purista mehu kattilaan. Lisää kattilaan tomusokeri, kananmuna ja maizena. Keitä massaa välillä sekoittaen, niin että seos jäykistyy. Kun seos on jäykkää nosta liedeltä ja lisää voi. Jäähdytä curd. Vatkaa vispikerma ja lisää jäähtyneeseen curdiin. Pursota tarjoiluastiaan.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja