Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lauran rosmariinipiparit

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 29.11.2021 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Laura leipoi rosmariinipipareita.

Ainekset

  • 100 g Valio voita (normaalisuolainen)
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 ½ dl Sunnuntai täysjyväruisjauhoja
  • 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja (+pöydän jauhottamiseen vähän ekstraa)
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia
  • chilihiutaleita oman maun mukaan

Pikeeri

  • n. 1 ½ dl tomusokeria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 kpl kananmunan valkuaista

Valmistusohje

OHJE: Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri nopeasti sekaisin. Lisää jauhot ja pieneksi pilkottu rosmariini. Laita taikinapallo hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja ota tähtimuotilla pipareita. Siirrä pellille leivinpaperin päälle. Muista tehdä esimerkiksi pillillä jokaiseen pipariin reikä ripustusnarua varten.

Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.  Anna jäähtyä.

Valmista pikeeri vaahdottamalla valkuaista ja lisäämällä tomusokeri ja paprikajauhe valkuaisvaahdon joukkoon. Seos saa olla paksua, mutta vielä hieman valuvaa.

Pursota pipareiden päälle pikeerillä rusetti. Ripottele lopuksi piparien päälle kuivattuja chilihiutaleita potkua antamaan. Anna kovettua ja lisää ripustusnaru.

Rosmariinipiparit sopivat hyvin juustojen kanssa tarjottaviksi.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Maijan piparkakkupaljuKoko Suomi leipoo: Sarin sininen viettelysKoko Suomi leipoo: Lauran jouluiset toffee namusetKoko Suomi leipoo: Jukan suklaiset piparitKoko Suomi leipoo: PiparirullatSuklaa-rusinapiparit
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti