Koko Suomi leipoo: Lauran rosmariinipiparit
![Copyright: MTV Oy/ Miira Ojanen. Photographer: Miira Ojanen. Koko_Suomi_leipoo_S7_eps11_9966](https://im.mtvuutiset.fi/image/8300870/landscape16_9/1600/900/e3fb8dbc96607d10e9ad9c14060b270e/ZQ/koko-suomi-leipoo-s7-eps11-9966.jpg)
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Laura leipoi rosmariinipipareita.
Ainekset
- 100 g Valio voita (normaalisuolainen)
- 1 dl fariinisokeria
- 1 ½ dl Sunnuntai täysjyväruisjauhoja
- 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja (+pöydän jauhottamiseen vähän ekstraa)
- 1 rkl tuoretta rosmariinia
- chilihiutaleita oman maun mukaan
Pikeeri
- n. 1 ½ dl tomusokeria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 kpl kananmunan valkuaista
Valmistusohje
OHJE: Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri nopeasti sekaisin. Lisää jauhot ja pieneksi pilkottu rosmariini. Laita taikinapallo hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja ota tähtimuotilla pipareita. Siirrä pellille leivinpaperin päälle. Muista tehdä esimerkiksi pillillä jokaiseen pipariin reikä ripustusnarua varten.
Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista pikeeri vaahdottamalla valkuaista ja lisäämällä tomusokeri ja paprikajauhe valkuaisvaahdon joukkoon. Seos saa olla paksua, mutta vielä hieman valuvaa.
Pursota pipareiden päälle pikeerillä rusetti. Ripottele lopuksi piparien päälle kuivattuja chilihiutaleita potkua antamaan. Anna kovettua ja lisää ripustusnaru.
Rosmariinipiparit sopivat hyvin juustojen kanssa tarjottaviksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka