Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Laura leipoi rosmariinipipareita.
Ainekset
- 100 g Valio voita (normaalisuolainen)
- 1 dl fariinisokeria
- 1 ½ dl Sunnuntai täysjyväruisjauhoja
- 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja (+pöydän jauhottamiseen vähän ekstraa)
- 1 rkl tuoretta rosmariinia
- chilihiutaleita oman maun mukaan
Pikeeri
- n. 1 ½ dl tomusokeria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 kpl kananmunan valkuaista
Valmistusohje
OHJE: Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri nopeasti sekaisin. Lisää jauhot ja pieneksi pilkottu rosmariini. Laita taikinapallo hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja ota tähtimuotilla pipareita. Siirrä pellille leivinpaperin päälle. Muista tehdä esimerkiksi pillillä jokaiseen pipariin reikä ripustusnarua varten.
Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista pikeeri vaahdottamalla valkuaista ja lisäämällä tomusokeri ja paprikajauhe valkuaisvaahdon joukkoon. Seos saa olla paksua, mutta vielä hieman valuvaa.
Pursota pipareiden päälle pikeerillä rusetti. Ripottele lopuksi piparien päälle kuivattuja chilihiutaleita potkua antamaan. Anna kovettua ja lisää ripustusnaru.
Rosmariinipiparit sopivat hyvin juustojen kanssa tarjottaviksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.