Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lauran Pullanmakuiset raparperi-mansikkatuulihatut

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 31.01.2022 20:49

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Lauran elokuva: Heinähattu ja vilttitossu

Tuulihattutaikina

  • 50 g voita
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ kpl kananmunaa
  • ¼ tl leivinjauhetta

Mansikka-raparperihilloke

  • 80 g tuoretta raparperia
  • 80 g tuoreita mansikoita
  • 1 kpl kanelitanko
  • 1 tl voita
  • 1 tl kanelia
  • ¾ dl muscovadosokeria
  • ½ rkl maissitärkkelystä

Kardemummavaahto

  • 50 g mascarpone
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa

Koristeeksi

  • 50 g valkosuklaata

Valmistusohje

TUULIHATTUJEN VALMISTUS: Mittaa kattilaan voi ja vesi. Kuumenna seosta ja anna voin sulaa. Kiehauta seosta kunnolla. Lisää seokseen vehnäjauhot ja kypsennä seosta samalla sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää hieman jäähtyneeseen massaan munat ja vatkaa huolellisesti käsivatkaimella. Lisää lopuksi leivinjauhe ja jatka vatkaamista hetken ajan. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle 12 samankokoista tuulihattua (halkaisijaltaan noin 3cm). Paista 200°C uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Uuninluukkua ei saa avata paiston aikana! Anna jäähtyä.

MANSIKKARAPARPERIHILLOKE: Laita pilkotut raparperit ja mansikat sekä muut hillokkeen aineet kattilaan. Keitä hilloketta miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan, kunnes marjat ovat pehmentyneet ja hilloke saostunut. Jäähdytä hilloke.

KARDEMUMMAVAAHTO: Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita mascarpone kerman sekaan. Lisää vaahtoon sokeri, vaniljasokeri sekä jauhettu kardemumma.

TUULIHATTUJEN TÄYTTÄMINEN: Leikkaa tuulihatut osittain halki ja lisää pohjimmaiseksi mansikka-raparperihilloke. Pursota pullavaahtoa hillokkeen päälle ja sulje tuulihatun kansi. Koristele kahdella valkosuklaa raidall

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Inkan OmppusumppiKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: ”Päiväretki kuivurille” Omenapiirakka paahdetulla kaurapohjalla, vaniljakastikkeella ja kauramurullaKoko Suomi leipoo: Mansikkapaistos 2.0Koko Suomi leipoo: Rustiikit tuulihatutKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastike
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti