Koko Suomi leipoo: Lauran käsintehdyt suklaakonvehdit

KSL: Käsintehdyt konvehdit Laura
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kuudennen jakson taitotehtävässä Laura leipoi suklaakonvehteja chai- ja sitruunapraliinilla.

Chaipraliinit, 20 kpl, praliininkuoret

  • 400 g Laadukasta maitosuklaata rouhittuna

Täyte

  • 150 g Laadukasta valkosuklaata (esim. Fazer Valkoinen leivontasuklaa) rouhittuna
  • 1/4 Vaniljatanko
  • 45 g Kuohukermaa (vähän vajaa 1/2 dl)
  • 45 g Chaisiirappia
  • 25 g Suolatonta voita, huoneenlämpöistä
  • 3/4 tl Kanelia
  • 1,5 rkl Baileys (tai muu kermalikööri), huoneenlämpöistä

Koristelu

  • 30 g Valkosuklaata rouhittuna
  • 1/2 tl Kardemummaa

Sitruunapraliinit, 20 kpl, praliininkuoret

  • 400 g Laadukasta tummaa suklaata, n. 70% kaakaota (esim. Fazer Premium) rouhittuna

Täyte

  • 200 g Laadukasta valkosuklaata (esim. Fazer Valkoinen leivontasuklaa) rouhittuna
  • 1/2 dl Kookoskermaa
  • 1/2 rkl Hunajaa
  • 1/2 sitruunan hienoksi raastettu kuori
  • 8 rkl Sitruunamehua

Koristelu

  • 1/4 sitruunan hienoksi raastettu kuori
  • 30 g Praliininkuorista yli jäänyttä tummaa suklaata

Valmistusohje

Chaipraliinit

1. Vala praliininkuoret: temperoi kuorrutussuklaa. Puhdista konvehtimuotit ja varmista, että niissä on tilaa 20:lle konvehdille. Lämmitä muottia hiukan kuumailmapuhaltimella tai hiustenkuivaajalla ja kaada se täyteen suklaata. Kopauta muottia muutama kerta pöytää vasten, jotta ilmakuplat poistuvat. Odota noin 30 sekuntia ja käännä muotti sitten nopeasti ritilän avulla alassuin ja takaisin ja anna ylipursuavan suklaan valua pois. Pyyhkäise lastalla muotin yli edestakaisin. Nosta muotti jääkaappiin 10-15 minuutiksi.

2. Valmista täyte: rouhi täytteen suklaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet kattilaan. Lisää kerma ja chaisiirappi. Kiehauta kermaseos ja kaada se suklaarouheen päälle. Sekoita tasaiseksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon kaneli ja kermalikööri. Tarkista maku. Peitä massa muovikelmulla. Jäähdytä seos.

3. Täytä kertakäyttöpursotinpussi chaitäytteellä ja leikkaa pussin pääty auki. Pursota täytettä jähmettyneisiin praliininkuoriin (3/4 täyteen).

4. Vala praliinien kannet: levitä muotille temperoitua suklaata ja tasaa pinta lastalla. Nosta muotti viileään noin 30 minuutiksi. Irrota praliinit muotista kopauttamalla muottia kevyesti ylösalaisin pöytää vasten. Naputa muottia varoen, jos kaikki praliinit eivät irronneet kerralla.

5. Sulata koristeluun varattu valkosuklaa varovasti (minimilämpötila induktioliedellä, tai 1/2 teholla mikrossa muutama sekunti). Sekoita tasaiseksi. Sekoita valkosuklaan joukkoon kardemumma. Siirrä seos pieneen pursotinpussiin ja leikkaa pääty auki. Koristele chaipraliinit kardemummasuklaalla. Jäähdytä ja asettele praliinit tarjolle.

Sitruunapraliinit

1. Vala praliininkuoret: temperoi kuorrutussuklaa. Puhdista konvehtimuotit ja varmista, että niissä on tilaa 20:lle konvehdille. Lämmitä muottia hiukan kuumailmapuhaltimella tai hiustenkuivaajalla ja kaada se täyteen suklaata. Kopauta muottia muutama kerta pöytää vasten, jotta ilmakuplat poistuvat. Odota noin 30 sekuntia ja käännä muotti sitten nopeasti ritilän avulla alassuin ja takaisin ja anna ylipursuavan suklaan valua pois. Pyyhkäise lastalla muotin yli edestakaisin. Nosta muotti jääkaappiin 10-15 minuutiksi.

2. Valmista täyte: rouhi täytteen suklaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Kiehauta kookoskerma ja hunaja ja kaada seos suklaarouheen päälle. Sekoita. Kiehauta sitruunan kuori ja mehu ja kaada suklaan-kermaseoksen päälle. Sekoita kunnes loputkin suklaat ovat sulaneet ja massa on kiiltävää ja tasaista. Jäähdytä seos.

3. Täytä kertakäyttöpursotinpussi sitruunatäytteellä ja leikkaa pussin pääty auki. Pursota täytettä jähmettyneisiin praliininkuoriin (3/4 täyteen).

4. Vala praliinien kannet: levitä muotille temperoitua suklaata ja tasaa pinta lastalla. Nosta muotti viileään noin 30 minuutiksi. Irrota praliinit muotista kopauttamalla muottia kevyesti ylösalaisin pöytää vasten. Naputa muottia varoen, jos kaikki praliinit eivät irronneet kerralla.

5. Koristele praliinit: sekoita temperoidun suklaan sekaan sitruunankuoriraastetta. Siirrä seos pieneen pursotinpussiin ja leikkaa pääty auki. Koristele praliinit sitruunasuklaalla. Jäähdytä ja asettele tarjolle. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.