Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lauran käsintehdyt suklaakonvehdit

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 17.12.2018 20:51

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kuudennen jakson taitotehtävässä Laura leipoi suklaakonvehteja chai- ja sitruunapraliinilla.

Chaipraliinit, 20 kpl, praliininkuoret

  • 400 g Laadukasta maitosuklaata rouhittuna

Täyte

  • 150 g Laadukasta valkosuklaata (esim. Fazer Valkoinen leivontasuklaa) rouhittuna
  • 1/4 Vaniljatanko
  • 45 g Kuohukermaa (vähän vajaa 1/2 dl)
  • 45 g Chaisiirappia
  • 25 g Suolatonta voita, huoneenlämpöistä
  • 3/4 tl Kanelia
  • 1,5 rkl Baileys (tai muu kermalikööri), huoneenlämpöistä

Koristelu

  • 30 g Valkosuklaata rouhittuna
  • 1/2 tl Kardemummaa

Sitruunapraliinit, 20 kpl, praliininkuoret

  • 400 g Laadukasta tummaa suklaata, n. 70% kaakaota (esim. Fazer Premium) rouhittuna

Täyte

  • 200 g Laadukasta valkosuklaata (esim. Fazer Valkoinen leivontasuklaa) rouhittuna
  • 1/2 dl Kookoskermaa
  • 1/2 rkl Hunajaa
  • 1/2 sitruunan hienoksi raastettu kuori
  • 8 rkl Sitruunamehua

Koristelu

  • 1/4 sitruunan hienoksi raastettu kuori
  • 30 g Praliininkuorista yli jäänyttä tummaa suklaata

Valmistusohje

Chaipraliinit

1. Vala praliininkuoret: temperoi kuorrutussuklaa. Puhdista konvehtimuotit ja varmista, että niissä on tilaa 20:lle konvehdille. Lämmitä muottia hiukan kuumailmapuhaltimella tai hiustenkuivaajalla ja kaada se täyteen suklaata. Kopauta muottia muutama kerta pöytää vasten, jotta ilmakuplat poistuvat. Odota noin 30 sekuntia ja käännä muotti sitten nopeasti ritilän avulla alassuin ja takaisin ja anna ylipursuavan suklaan valua pois. Pyyhkäise lastalla muotin yli edestakaisin. Nosta muotti jääkaappiin 10-15 minuutiksi.

2. Valmista täyte: rouhi täytteen suklaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet kattilaan. Lisää kerma ja chaisiirappi. Kiehauta kermaseos ja kaada se suklaarouheen päälle. Sekoita tasaiseksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon kaneli ja kermalikööri. Tarkista maku. Peitä massa muovikelmulla. Jäähdytä seos.

3. Täytä kertakäyttöpursotinpussi chaitäytteellä ja leikkaa pussin pääty auki. Pursota täytettä jähmettyneisiin praliininkuoriin (3/4 täyteen).

4. Vala praliinien kannet: levitä muotille temperoitua suklaata ja tasaa pinta lastalla. Nosta muotti viileään noin 30 minuutiksi. Irrota praliinit muotista kopauttamalla muottia kevyesti ylösalaisin pöytää vasten. Naputa muottia varoen, jos kaikki praliinit eivät irronneet kerralla.

5. Sulata koristeluun varattu valkosuklaa varovasti (minimilämpötila induktioliedellä, tai 1/2 teholla mikrossa muutama sekunti). Sekoita tasaiseksi. Sekoita valkosuklaan joukkoon kardemumma. Siirrä seos pieneen pursotinpussiin ja leikkaa pääty auki. Koristele chaipraliinit kardemummasuklaalla. Jäähdytä ja asettele praliinit tarjolle.

Sitruunapraliinit

1. Vala praliininkuoret: temperoi kuorrutussuklaa. Puhdista konvehtimuotit ja varmista, että niissä on tilaa 20:lle konvehdille. Lämmitä muottia hiukan kuumailmapuhaltimella tai hiustenkuivaajalla ja kaada se täyteen suklaata. Kopauta muottia muutama kerta pöytää vasten, jotta ilmakuplat poistuvat. Odota noin 30 sekuntia ja käännä muotti sitten nopeasti ritilän avulla alassuin ja takaisin ja anna ylipursuavan suklaan valua pois. Pyyhkäise lastalla muotin yli edestakaisin. Nosta muotti jääkaappiin 10-15 minuutiksi.

2. Valmista täyte: rouhi täytteen suklaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Kiehauta kookoskerma ja hunaja ja kaada seos suklaarouheen päälle. Sekoita. Kiehauta sitruunan kuori ja mehu ja kaada suklaan-kermaseoksen päälle. Sekoita kunnes loputkin suklaat ovat sulaneet ja massa on kiiltävää ja tasaista. Jäähdytä seos.

3. Täytä kertakäyttöpursotinpussi sitruunatäytteellä ja leikkaa pussin pääty auki. Pursota täytettä jähmettyneisiin praliininkuoriin (3/4 täyteen).

4. Vala praliinien kannet: levitä muotille temperoitua suklaata ja tasaa pinta lastalla. Nosta muotti viileään noin 30 minuutiksi. Irrota praliinit muotista kopauttamalla muottia kevyesti ylösalaisin pöytää vasten. Naputa muottia varoen, jos kaikki praliinit eivät irronneet kerralla.

5. Koristele praliinit: sekoita temperoidun suklaan sekaan sitruunankuoriraastetta. Siirrä seos pieneen pursotinpussiin ja leikkaa pääty auki. Koristele praliinit sitruunasuklaalla. Jäähdytä ja asettele tarjolle. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Vintage wedding! Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Kirpeän raikas Charlotte-kakku, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Mariamin Ti amoKoko Suomi leipoo: Glamour-suklaakakkuKoko Suomi leipoo: Lauran valuva Fraisier -kakkuKoko Suomi leipoo: Petrin käsintehdyt suklaakonvehdit
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti