Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lauran kanelikaakaopommit

MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 29.11.2021 20:32

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Laura leipoi kanelikaakaopommeja.

Ainekset

  • 250 g FunCakes Deco Melts kirkkaanvalkoinen tai 250 g suklaata sulatettuna ja temperoituna
  • 16 tl kaakaojuomajauhetta (2 tl/annos)
  • 4 tl kanelia (0,5 tl/annos)
  • 16 tl minivaahtokarkkeja
  • koristeluun hopeisia ja valkoisia sokerihelmiä
  • paistinarua ripustamista varten

Valmistusohje

OHJE: Sulata Deco Melts napit varovasti mikrossa tai sulata ja temperoi haluamasi suklaa. Kaada puolipallon muotoisiin muotteihin (halkaisija 5 cm, 16 kpl), levitä reunoihin asti ja valuta. Ole tarkkana, että reunasta tulee vahva ja sileä, jotta saat liitettyä hyvin puolipallot yhteen. Anna kovettua.

Irrota puolipallot muoteista. Käytä muoteista valutettu ylijäänyt suklaa puolipallojen koristeluun.

Ripottele päälle erilaisia koristerakeita. Kun koristeet ovat kovettuneet, sulata puolipallojen reunat esim. kuivan ja kuuman kattilan sisäpohjaa tai lautasta vasten. Täytä puolet puolipalloista kaakaojuomajauheella, kanelilla ja vaahtokarkeilla. Lisää paistinarusta tehty ripustuslenkki pallon väliin ja liitä puolikkaat yhteen.

Kasta pallo kuumaan maitoon ripustuslenkistä kiinni pitäen, sekoita ja nauti.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Marin Seattlen torniKoko Suomi leipoo: Lauran jouluiset toffee namusetKoko Suomi leipoo: Katrin makutikkaritKoko Suomi leipoo: Kiaran lämmin lumipalloKoko Suomi leipoo: Kiaran minttukrokantti-browniesKoko Suomi leipoo: Eiffel-torni
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti