Koko Suomi leipoo: Lauran kanelikaakaopommit
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Laura leipoi kanelikaakaopommeja.
Ainekset
- 250 g FunCakes Deco Melts kirkkaanvalkoinen tai 250 g suklaata sulatettuna ja temperoituna
- 16 tl kaakaojuomajauhetta (2 tl/annos)
- 4 tl kanelia (0,5 tl/annos)
- 16 tl minivaahtokarkkeja
- koristeluun hopeisia ja valkoisia sokerihelmiä
- paistinarua ripustamista varten
Valmistusohje
OHJE: Sulata Deco Melts napit varovasti mikrossa tai sulata ja temperoi haluamasi suklaa. Kaada puolipallon muotoisiin muotteihin (halkaisija 5 cm, 16 kpl), levitä reunoihin asti ja valuta. Ole tarkkana, että reunasta tulee vahva ja sileä, jotta saat liitettyä hyvin puolipallot yhteen. Anna kovettua.
Irrota puolipallot muoteista. Käytä muoteista valutettu ylijäänyt suklaa puolipallojen koristeluun.
Ripottele päälle erilaisia koristerakeita. Kun koristeet ovat kovettuneet, sulata puolipallojen reunat esim. kuivan ja kuuman kattilan sisäpohjaa tai lautasta vasten. Täytä puolet puolipalloista kaakaojuomajauheella, kanelilla ja vaahtokarkeilla. Lisää paistinarusta tehty ripustuslenkki pallon väliin ja liitä puolikkaat yhteen.
Kasta pallo kuumaan maitoon ripustuslenkistä kiinni pitäen, sekoita ja nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti