Mainos

Koko Suomi leipoo: Lauran Kahvitiikeri

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps5_5973
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan viidennessä jaksossa loihdittiin pikakahvilla maustettu jälkiruoka.

Browniepohja

  • 150 g tummaa leivontasuklaata
  • 150 g Valio voita
  • 3 kpl kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • ¾ dl perunajauhoja
  • ripaus suolaa

Kahvikiisseli

  • 2 rkl Nescafé -pikakahvijauhetta
  • 3 ½ dl Valio kevytmaitoa
  • 2 ½ dl Valio kuohukermaa
  • ½ dl sokeria
  • 0,6 dl maissitärkkelystä

Appelsiinimousse

  • 4 dl Flora vispiä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g sulaa valkosuklaata
  • 2 rkl sokeria
  • 1 ½ kpl appelsiini (kuori, raasteena)
  • ½ kpl appelsiini (mehu)

Kahvi-mantelimuruseos

  • 4 rkl Valio voita
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl Nescafé -pikakahvijauhetta
  • 2 rkl glukoosisiirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ¼ dl mantelijauhetta
  • 2 rkl hasselpähkinärouhetta
  • 1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

Pitsikoriste

  • ½ dl vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl Sunnuintai erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl Nescafé -pikakahvijauhetta

Kahvilla kandeeratut appelsiinit

  • 1 kpl suuri appelsiini
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 3 tl Nescafé -pikakahvijauhetta

Kahvisiirappi

  • Appelsiinien kandeerauksessa käytetty keitinliemi kuumana.

Valmistusohje

TEE ENSIN BROWNIEPOHJA: Paloittele suklaa kattilaan, lisää voi. Sulata seosta kattilassa matalalla lämmöllä. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaaseos joukkoon. Lisää kaakao, perunajauho ja suola ja kääntele sekaisin. Painele pala leivinpaperia uunivuokaan (n. 20 cm x 30 cm) ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä brownieta 175°C uunissa noin 25 minuuttia, sisus saa jäädä kunnolla pehmeäksi. Anna jäähtyä ja ota muotilla tarjoiluastian kokoisia paloja.

VALMISTA KAHVIKIISSELI: Mittaa kattilaan pikakahvijauhe, maito, kerma, sokeri ja maissitärkkelysjauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen. Nosta liedeltä. Jäähdytä.

VALMISTA APPELSIINIMOUSSE: Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää sulatettu valkosuklaa tuorejuuston joukkoon. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu, sekoita tuorejuuston ja valkosuklaan sekaan. Vaahdota Flora vispi kovaksi vaahdoksi ja nostele muun massan sekaan.

VALMISTA KAHVI-MANTELIMURUSEOS: Mittaa voi, sokeri, pikakahvi, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna seosta liedellä, kunnes voi on sulanut. Lisää mantelijauhe ja vehnäjauhot ja ota kattila pois liedeltä. Levitä seosta tasaisesti painellen leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 175°C noin 20 minuuttia. Sekoita seosta pari kertaa paiston aikana niin, että seos on murumaista ja rapeaa.

VALMISTA PITSIKORISTEET: Sekoita aineet kulhossa. Kuumenna paistinpannu ja laita seosta noin 1 rkl. Paista kullanruskeiksi ja rapeiksi.

TEE KAHVILL KANDEERATUT APPELSIINIT: Viipaloi appelsiini renkaiksi. Sekoita vesi, sokeri ja pikakahvijauhe ja lisää seos paistinpannulle. Kuumenna seos ja lisää siihen appelsiiniviipaleet. Anna seoksen kiehua hiljalleen poreillen noin 15 minuuttia. Nosta appelsiiniviipaleet uuniritilälle ja paista uunissa 100°C noin 30 minuuttia. Jäähdytä lautasella. Siirrä kandeerausliemi (eli kahvisiirappi) pieneen kannuun.

KOKOA JÄLKIRUOKA mataliin lasisiin annosmaljoihin: pohjalle browniepala, sitten kahvikiisseli lusikoiden, kahvi-mantelimuruseos ja appelsiinimousse pursottaen. Voit toistaa kerroksia toisen kerran halutessasi. Lisää koristeeksi kandeeratun appelsiinin pala ja pitsikoriste. Kuumenna kahvisiirappi ja tarjoile se erillisestä pienestä kannusta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!