Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Lauran juustoisat petit foursit

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 21.01.2019 20:51

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden yhdeksännen jakson taitotehtävässä Laura leipoi pekonimuffineja vuohenjuustomoussella. Reseptistä tulee noin 24 muffinia.

Muffinitaikina

  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • 50 g Amerikan pekonia pieninä kuutioina
  • 1/2 Keltasipuli hienoksi silputtuna
  • 50 g Suolatonta voita kuutioina
  • 150 g Erikoisvehnäjauhoja
  • 1/2 rkl Leivinjauhetta
  • 1/4 tl Suolaa
  • 1 rkl Maustamatonta jogurttia (ei rasvaton)
  • 1 dl Täysmaitoa
  • 1 kpl Kananmuna
  • 1 kpl keltuainen
  • 65 g Maukasta puolikovaa juustoa raastettuna (esim. Comté)

Vuohenjuustomousse

  • 150 g Pehmeää kuoretonta vuohenjuustoa
  • 2-3 rkl Ranskankermaa
  • Ripaus Suolaa

Vuohenjuustolastut

  • 30 g Kovaa vuohenjuustoa (esim. Vuohen vuoristojuusto)

Kokoamiseen ja koristeluun

  • 3 rkl Tuoretta timjamia
  • 20 g Amerikan pekonia pieninä kuutioina
  • Mustapippuria ja merisuolaa myllystä

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Voitele kevyesti 24 minimuffinin pelti

2. Valmista muffinitaikina: lämmitä oliiviöljy paistinpannussa ja paista pekonisilppua, kunnes rasva alkaa sulaa. Lisää sipuli ja paista miedolla lämmöllä, kunnes sipuli ruskistuu. Anna jäähtyä. Sulata voi varovasti pienessä kattilassa miedolla lämmöllä ja jätä jäähtymään. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola ja siivilöi taikinakulhoon. Tee jauhojen keskelle syvennys. Sekoita jogurtti ja maito keskenään. Lisää jauhojen keskellä olevaan syvennykseen sulatettu voi, kananmuna ja keltuainen sekä jogurtti-maitoseos. Sekoita nopeasti suurella lusikalla tai lastalla taikinaksi. Sekoita vain muutama sekunti! Kääntele joukkoon pekoni, sipuli ja juustoraaste. Jaa taikina minimuffinipeltiin.


3. Paista minimuffineja uunin keskiosassa noin 16 minuuttia tai kunnes muffinit ovat nousseet ja ruskistuneet. Jäähdytä muffineita vuoassa 5 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään ja odottamaan petit fourien kokoamista.

4. Valmista vuohenjuustomousse: notkista vuohenjuusto sauvasekoittimella tai käsivatkaimella. Vatkaa vuohenjuuston joukkoon 2 rkl ranskankermaa. Lisää ranskankermaa tarvittaessa. Lisää ripaus suolaa ja sekoita. Siirrä mousse jääkaappiin odottamaan pursottamista.

5. Valmista vuohenjuustolastut: laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Raasta vuohenjuusto hienoksi raasteeksi. Nosta raasteesta uuninpellille leivinpaperin päälle pieniä nokareita juustoraastetta (n. 1/2 tl per nokare). Levitä ja tasoita kasoja hiukan. Paista juustolastuja uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja siirrä talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.

6. Paista koristelua varten kuutioimasi pekonimurut kuumassa pannuissa rapeiksi. Siirrä talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Jäähdytä läpikotaisin.

7. Kokoa petit fourit: aseta minimuffinit tarjottimelle ja siirrä vuohenjuustomousse pursotinpussiin. Pursota kunkin muffinin pinnalle pieni nokare vuohenjuustomoussea. Ripottele pinnalle pekonimurua ja tuoretta timjamia. Asettele jokaiseen moussenokareeseen yksi rapea, jäähtynyt vuohenjuustolastu. Rouhaise pinnalle mustapippuria ja merisuolaa suoraan myllystä. Säilytä petit fourit viileässä tarjoiluun asti. 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Syyssadon herkkusieni-pororulla, KatiKoko Suomi leipoo: Emman Tulisieluinen mäenlaskijaKoko Suomi leipoo: Mustajuuri-inkiväärikakkuKoko Suomi leipoo: Lauran metsäsienituulihatutKevään herkullisimmat gluteenittomat tarjottavat – nämä sopivat myös kasvisruokavalioonValmista joulupöydän herkullisimmat leivonnaiset gluteenittomina – poimi reseptit!
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti