Mainos

Koko Suomi leipoo: Lauran jouluiset toffee namuset

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps11_9966
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Laura leipoi jouluisia toffeenamusia.

Ainekset

  • 1 prk (397g) makeutettua kondensoitua maitoa
  • 2 rkl Valio voita (+ pieni nokare pallojen pyörittämiseen)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl neilikkaa
  • 150g pistaasipähkinöitä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

OHJE: Keitä kondensoitua maitoa ja voita laakeassa pinnoitetussa kattilassa tai paistinpannussa koko ajan sekoittaen 5-8 minuuttia. Massa on valmista, kun se muuttuu hyvin paksuksi ja toffeemaiseksi. Siirrä laakeaan vuokaan ja mausta vaniljasokerilla ja neilikalla. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Kuori ja paahda pistaasipähkinät 175 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia. Pilko pistaasipähkinät rouheeksi, mausta suolalla ja anna jäähtyä.

Hiero käsiin pieni nokare voita ja pyöritä jäähtyneestä massasta palloja. Pyörittele lopuksi pallot pähkinärouheessa.

Laitan namuset ensin mini-muffinivuokiin. Tein kotona valmiiksi Kaiko clothingin lahjapaperista kääröt. Kääreeseen tehdään reiät päihin ja solmitaan narulla suppuun. Samaa narua käyttäen tehdään ripustuslenkki. 

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja