Koko Suomi leipoo: Lauran jouluiset toffee namuset
![Copyright: MTV Oy/ Miira Ojanen. Photographer: Miira Ojanen. Koko_Suomi_leipoo_S7_eps11_9966](https://im.mtvuutiset.fi/image/8300870/landscape16_9/1600/900/e3fb8dbc96607d10e9ad9c14060b270e/ZQ/koko-suomi-leipoo-s7-eps11-9966.jpg)
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Laura leipoi jouluisia toffeenamusia.
Ainekset
- 1 prk (397g) makeutettua kondensoitua maitoa
- 2 rkl Valio voita (+ pieni nokare pallojen pyörittämiseen)
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl neilikkaa
- 150g pistaasipähkinöitä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
OHJE: Keitä kondensoitua maitoa ja voita laakeassa pinnoitetussa kattilassa tai paistinpannussa koko ajan sekoittaen 5-8 minuuttia. Massa on valmista, kun se muuttuu hyvin paksuksi ja toffeemaiseksi. Siirrä laakeaan vuokaan ja mausta vaniljasokerilla ja neilikalla. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Kuori ja paahda pistaasipähkinät 175 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia. Pilko pistaasipähkinät rouheeksi, mausta suolalla ja anna jäähtyä.
Hiero käsiin pieni nokare voita ja pyöritä jäähtyneestä massasta palloja. Pyörittele lopuksi pallot pähkinärouheessa.
Laitan namuset ensin mini-muffinivuokiin. Tein kotona valmiiksi Kaiko clothingin lahjapaperista kääröt. Kääreeseen tehdään reiät päihin ja solmitaan narulla suppuun. Samaa narua käyttäen tehdään ripustuslenkki.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka