Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Laura leipoi jouluisia toffeenamusia.
Ainekset
- 1 prk (397g) makeutettua kondensoitua maitoa
- 2 rkl Valio voita (+ pieni nokare pallojen pyörittämiseen)
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl neilikkaa
- 150g pistaasipähkinöitä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
OHJE: Keitä kondensoitua maitoa ja voita laakeassa pinnoitetussa kattilassa tai paistinpannussa koko ajan sekoittaen 5-8 minuuttia. Massa on valmista, kun se muuttuu hyvin paksuksi ja toffeemaiseksi. Siirrä laakeaan vuokaan ja mausta vaniljasokerilla ja neilikalla. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Kuori ja paahda pistaasipähkinät 175 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia. Pilko pistaasipähkinät rouheeksi, mausta suolalla ja anna jäähtyä.
Hiero käsiin pieni nokare voita ja pyöritä jäähtyneestä massasta palloja. Pyörittele lopuksi pallot pähkinärouheessa.
Laitan namuset ensin mini-muffinivuokiin. Tein kotona valmiiksi Kaiko clothingin lahjapaperista kääröt. Kääreeseen tehdään reiät päihin ja solmitaan narulla suppuun. Samaa narua käyttäen tehdään ripustuslenkki.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.