Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kylmäsavulohileivokset

Julkaistu 02.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.

Leipä

  • 5dl piimää
  • 50g tuorehiivaa
  • 120g tummaa siirappia
  • 1,5tl kuminaa
  • 1,5tl fenkolia
  • 0,5tl mace-jauhetta
  • 2tl suolaa
  • 200g ruisjauhoja
  • 500g vehnäjauhoja
  • 50g pehmeää voita

Voiteluun

  • 2dl kiehuvaa vettä
  • 2rkl tummaa siirappia

Kostutus

  • 1 kalaliemikuutio
  • 3 dl kuumaa vettä
  • 2 rkl sitruunan puristettua mehua

Kylmäsavulohimousse

  • 3 dl kuohukermaa
  • 200 g smetanaa
  • 0,5 dl parmesanjuustoraastetta
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 2 tl sitruunapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 4 rkl hienonnettua tilliä

Marinoitu fenkoli

  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1tl suolaa
  • pala mustaa limeä
  • 1 fenkoli

Krutonkirouhe

  • leivistä yli jäänyttä kuorta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa

Parmesanlastut

  • 2 dl parmesanraastetta
  • 100 g jääsalaattia
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 5 oksaa tilliä

Valmistusohje

LEIPÄ: Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja murusta hiivaa siihen, sekoita. Lisää kaikki aineet kulhoon, paitsi voi ja 100g vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia koneella tai käsin 20 minuuttia. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä 30 minuuttia. Vaivaa taikinasta käsin ilmat pois ja muotoile kaksi pitkulaista leipää. Laita leivät kahteen voideltuun leipävuokaan ja anna kohota 45-60 minuuttia. Voitele leipä siirappi-vesiseoksella ja painele haarukalla leivän pintaan reikiä. Paista leivät 180 asteisessa uunissa n. 40-45 minuuttia, kunnes leipä on kauttaaltaan paistunut. Jäähdytä leipä.

KYLMÄSAVULOHIMOUSSE: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää smetana ja vatkaa. Lisää hienoksi raastettu parmesan ja sitruunan mehu. Lisää kaikki loput mausteet ja sekoita. Hienonna lohi ja tilli, lisää täytteeseen.

MARINOITU FENKOLI: Sekoita keskenään kaikki muu paitsi fenkoli. Anna liemen maustua. Paloittele fenkoli pieniksi siivuiksi. Sihtaa liemi ja lisää fenkoli liemeen maustumaan.

KRUTONKIROUHE: Leikkaa leivistä yli jäänyt kuori pieneksi rouheeksi ja paista paistinpannulla öljyssä, mausta suolalla.

PARMESANLASTUT: Tee parmesanista haluamasia muotoisia kasoja uunipellille. Paista 225 asteessa pari minuuttia, kunnes lastut ovat rapeita.

Leikkaa leivästä 20 ohutta siivua ja poista kovat kuoret. Kostuta kymmenen pohjaa kalaliemellä. Pursota leivälle kylmäsavulohimoussea ja nostele päälle marinoitua fenkolia sekä krutonkirouhetta. Nosta päälle toinen leipäsiivu ja kostuta se. Pursota päälle moussea. Nostele päälle fenkolia sekä krutonkirouhetta. Tee kylmäsavulohesta pienet ruusukkeet ja asettele ne leivosten päälle. Koristele leivos vielä parmesanlastuilla ja parilla tillin oksalla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Makujen metsä, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Kanttarellikääretorttu ja Rustiikkinen omenapiirakka, SamiKoko Suomi leipoo: Syyssesongin parhaat, LauraKoko Suomi leipoo: Syyssadon herkkusieni-pororulla, KatiKoko Suomi leipoo: Loppu kesän tuulahdusKoko Suomi leipoo: ”Lohi kätkee salaisuuden” Sirkkaleipään tehty kylmäsavulohitäytteinen leivos. Erikoismauste musta lime.
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti