Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kuusipulla

Julkaistu 15.12.2020 15:51

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennessä jaksossa leivottiin Kuusipulla

Pullataikina

  • 180g täysmaitoa
  • n. 400 g Sunnuntaierikoisvehnäjauhoja
  • 85g sokeria
  • 85g voita huoneenlämpöisenä
  • 8g rouhittua kardemummaa
  • 30g tuorehiivaa
  • 8g suolaa
  • 1kananmuna
  • 40 g maitorahkaa
  • ½ pss sahramia (voit jättää pois ellei saatavilla)

Puolukkamarmeladitäyte

  • 150g pakastepuolukoita, Pakkasmarja
  • 110g hillosokeria

Jouluinen fariinisokeritäyte

  • 100g pehmeä voi
  • 100g fariinisokeri
  • 20g vehnäjauho
  • 1 rkl jauhettu kaneli
  • ½ tl jauhettu neilikka
  • ½ tl jauhettu inkivääri
  • 1 tl rouhittu kardemumma
  • 1appelsiinin kuori raastettuna

Voitelu

  • Kananmuna

Valmistusohje

PULLATAIKINA: Liota sahrami maitoon. Yhdistä kaikki raaka-aineet yleiskoneen kulhossa ja vaivaa taikinaa taikinakoukulla noin 15 minuuttia, kunnes siinä on hyvä sitko, taikina tuntuu pehmeältä jaelastiselta sekä on hieman kiiltävää. Anna taikinan levätä ja kohota peiteltynä noin 20-30 minuuttia. PuolukkamarmeladiLaita sulaneet marjat nesteineen kattilaan ja kiehauta. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä marmeladia hiljalleen kiehuennoin 15-20 minuuttia. Soseuta valmis marmeladitäyte sauvasekoittimella ja jäähdytä viileäksi ennen käyttöä.

JOULUINEN FARIINISOKERITÄYTE: Sekoita kaikki ainekset yleiskoneen kulhossa lavalla tasaiseksi tahnaksi ja käytä valmis täyte huoneenlämpöisenä.

KUUSIPULLIEN KOKOAMINEN: Jaa levännyt pullataikina kahteen yhtäsuureen osaan. Kahdesta osasta tulee yksi kuusi. Kauli molemmat palat jauhoa apuna käyttäen yhtäläisiksi noin 3-4 millimetriä paksuiksi tasakylkisiksi kolmioiksi. Nosta toinen kolmioista pellille leivinpaperin päälle. Tämä pala tulee toimimaan pohjana. Levitä ensin ohut tasainen kerros fariinitäytettä pohjan päälle, tämän jälkeen vielä ohut kerros puolukkamarmeladia fariinitäytteen päälle. Nosta toinen kolmio kanneksi pohjan päälle ja tasaa syntyneiden kahden pullan reunat taikinapyörällä siisteiksi. Leikkaa kuuselle noin 3-4cm leveä jalka kolmion alareunaan poistamalla siitä taikinapalat. (Säästä leikkaamasi taikinapalat esimerkiksi koristeisiin, voit tehdä näistä esim. ruusukkeita, tähden tjms:)

Leikkaa kuusen sivureunoista taikinapyörällä noin 1,5cm -leveitä suikaleita kohti kuusen vartta (Määritä kuusen varsi jalasta). Kierrä suikaleet rullalle tai kääntele ne jollain muulla haluamallasi tavalla. Kohota valmiskuusipulla liinan alla lämpimässä paikassa noin 20-30 minuuttia.Voitele kohonneet pulla kananmunalla ja paista 200-asteessa noin 20 minuuttia.Jäähdytä ennen koristelua. Koristele valmis jäähtynyt pulla upeimmaksi ja villeimmäksi joulukuuseksi mitä galaksin tällä laidalla on tavattu!

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Mariamin Laskiaisen poro-briocheKoko Suomi leipoo: Katrin suklaa-appelsiini piparitKoko Suomi leipoo: Katrin tyrni-kaneli kranssitOta osaa kuusipulla-somehaasteeseen! Katso tästä Koko Suomi Leipoo -ohjelmassa nähty reseptiKoko Suomi leipoo: MustikkatähtikranssiKoko Suomi leipoo: Poutapilven raparperileivokset
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti