Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Kupliva suklaa-taatelikakku, Laura

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 09.11.2022 21:55

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden yhdeksännessä jaksossa leipurit tekivät versioita trendileivonnaisista.

Kakkupohja

  • 250 g taateleita (luomu pehmeä kuivattu)
  • 3 dl vettä
  • 1 ¾ dl rypsiöljyä
  • 3 kpl kananmunia
  • 150 g fariinisokeria
  • 270 g erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 200 g kermaviiliä
  • ½ tl merisuolaa
  • 100 g tumma suklaata
  • 50 g hasselpähkinärouhetta
  • 2 rkl voita vuoan voiteluun

Kostutus

  • ¾ dl aprikoosilikööriä (De Kuyper)
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl sokeria

Täyte

    Suklaamousse

    • 200 g maitosuklaata
    • 4 dl vispikermaa
    • 200 g tuorejuustoa
    • 2 rkl kaakaojauhetta
    • 2 rkl aprikoosilikööriä (De Kuyper)
    • 2 kpl liivatetta
    • 2 dl vettä liivatteiden liottamiseen

    Aprikoosihillo

    • 300 g aprikooseja (pehmeä kuivattu)
    • 2 dl vettä
    • 100 g hillosokeria
    • 2 kpl limen mehua
    • 3 kpl passionhedelmiä (tuore)

    Koristelu

      Suklaaganache

      • 90 g tummaa suklaata (taloussuklaa)
      • ¾ dl kuohukermaa
      • 2 tl glukoosisiirappia
      • ripaus merisuolaa

      Suklaapallot

      • 350 g tummaa suklaata (taloussuklaa)
      • 30 g aprikooseja (pehmeä kuivattu)
      • 15 g hasselpähkinöitä, kuorellinen
      • 8 kpl ananaskirsikkoita (tuore)
      • kultamaali
      • 10 g sulaa suklaata kiinnittämiseen
      • suklaan jäähdytyssuihke (PME)

      Valmistusohje

      KAKKUPOHJA: Keitä taateleita soseeksi n. 10 min.  Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella. Lisää joukkoon rouhittu suklaa ja anna sulaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri kevyesti. Yhdistä kuivat aineet. Lisää sokerimunavaahtoon suklaa-taatelisose, öljy, kermaviili ja kuivat aineet. Kääntele joukkoon hasselpähkinärouhe. Jaa taikina kahteen hyvin voideltuun Ø 20 cm irtopohjavuokaan ja paista 180 asteessa 25–30 min. Varo paistamasta pohjia liikaa. Ne saavat jäädä tahmean kypsiksi.

      SUKLAAMOUSSE: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. Lisää tuorejuusto ja kaakaojauhe suklaan joukkoon. Kuumenna likööri ja sulata joukkoon puristellut liivatelehdet. Vatkaa liivateseos ohuena nauhana suklaaseoksen joukkoon. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä suklaaseos ja vaahdotettu kerma.

      APRIKOOSIHILLO: Pilko aprikoosit pieneksi ja siirrä kattilaan. Lisää vesi ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen 7–10 min. Mausta limen mehulla. Kaavi passionhedelmien sisus joukkoon.

      SUKLAAGANACHE: Lämmitä kerma ja glukoosisiirappi. Sulata suklaa kuuman kerman joukkoon. Lisää suola. Anna jäähtyä ja paksuuntua ennen kuin kaadat sen kakun pinnalle.

      KAKUN KOKOAMINEN: Kokoa kakku tarjoiluastialle reunakalvon sisälle. Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan ja kostuta alin kerros. Levitä päälle aprikoosihilloa ja pursota hillon päälle suklaamoussea pyöreällä tyllalla. Nosta toinen kakkupohja päälle. Kostuta ja täytä. Tee sama kolmannelle kakkupohjalle. Ylempi kakkupohja kannattaa asettaa pohjapuoli ylöspäin, jolloin saat siistin pinnan.

      KORISTELU JA VIIMEISTELY: Pilko aprikoosit ja pähkinät pieneksi. Temperoi suklaa. Sivele suklaata erikokoisiin puolipallomuotteihin: Ø 6 cm, Ø 5 cm, Ø 4 cm ja Ø 2,8 cm. Käännä muotti ylösalaisin ja valuta ylimääräinen suklaa pois. Varmista, että suklaata on tasaisesti kaikkialla muotissa. Lisää vielä tyhjien Ø 2,8 cm puolipallomuottien pohjalle pähkinärouhetta ja aprikoosin paloja. Kaada suklaata muotin yläreunaan saakka. Vedä spaattelilla ylimääräinen suklaa pois muottien pinnasta ja laita jääkaappiin kovettumaan. Irrota varovasti. Lämmitä tyhjä kattila liedellä. Sulata siinä puolipallojen reunat yksitellen ja liitä yhteen. Liitä pähkinöitä ja aprikoosia sisältävä puolipallo pelkän puolipallokuoren kanssa yhteen. Asettele pallot kakun päälle ja osa reunalle. Aloita isoimmista palloista. Käytä apuna sulaa suklaata ja suklaan jäähdytyssuihketta. Lisää lopuksi ananaskirsikat.

      VINKKI: Jos tarjoat kakkua lapsille, voit kostuttaa pohjat esim. kauramaidolla ja vaniljasokerilla.

      Lisää aiheesta:

      Koko Suomi leipoo: Black, Pink & Gold, TiiaKoko Suomi leipoo: Paratiisisaari-kakku, TiiaKoko Suomi leipoo: Mustikkavyöry, OonaKoko Suomi leipoo: Annen ”Kahvin ja suklaan suloinen liitto”Koko Suomi leipoo: Annen VadelmakätköKoko Suomi leipoo: Suklainen heijastus
      Koko Suomi leipoo -reseptitLeivontaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

      Tuoreimmat aiheesta

      Koko Suomi leipoo -reseptit
      • 10.6.13:58
        Koko Suomi leipoo

        Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

      • 10.6.13:35
        Koko Suomi leipoo

        Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

      • 5.6.14:18
        Koko Suomi leipoo

        Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

      • 5.6.12:55
        Koko Suomi leipoo

        Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

      • 5.6.12:37
        Koko Suomi leipoo

        Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti